icon

Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce

andrema
7. jan 2012

Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
annaopialova
7. jan 2012

ahoj netlac na pilu

lubina
7. jan 2012

Aj ja som nad tymito vecami rozmyslala pri prvej dcerke, ako ju naucit spat a pod. Pri druhej som to brala ako to prislo a stale ide. Na nocnik sa naucila ked mala skoro 2 a pol, ale to prestala mat plienky aj v noci v priebehu 5 dni. Spinka vo svojej izbe,ale spat ju musim dat ja,takze s nou zaspim a potom tichucko odidem.Neriesim to, ze ma 3 roky a nezaspi sama, no a co? Aspon si spolu v posteli pokeciame, pritulime sa, zasmejeme a o chvilu v pokoji spinka. Netreba sa s nicim ponahlat, ked je dieta pripravene, tak to chce robit aj same a ak pripravene nie je, tak naco ho chudatko nutit. Berme deti take ake su, budu vsetci pokojnejsi, aj deti aj my rodicia.

milkab
7. jan 2012

Ahoj. my mame doma 8 mes. babo a prezivame podobne situacie. Je to vycerpavajuce, na psychiku narocne, ale vzdy si s manzelom povieme, ze raz na to budeme spominat s usmevom🙂

spalka
7. jan 2012

@andrema neviem preco, ale nikdy som nemala pocit, ze by som mala malu nieco ucit, do nieco ju nutit, prerabat, skor som sa snazila odsledovat ako pocas dna funguje, co jej chuti, kolko vydrzi hore, ako dlho potrebuje spinkat a vsetko som tomu prisposobovala... a mam zlatu bambulku, ktora je stale samostatnejsia, ukecanejsia, chapavejsia... ono podla mna ide hlavne o to, mat rezim, ale prisposobeny dietatku a to ze v noci nechce spat sama, place, ved chce byt s tebou (ja viem, je to niekedy na porazenie), ale co je na tom zle ze este stale potrebuje maminu, ved je malicka, za chvilu ti vyrasite a tebe bude luto, ze ju uz nemozes pestovat. Niekedy staci pritulit, pohladkat a hlavne ukludnit sa... ked som kludna je kludna aj moja mala 🙂, drzim palce!

andrema
autor
7. jan 2012

@spalka No ono sa praveze snazim vsetko prisposobit jej,ale ona ani nema svoj rezim. Jeden je to tak druhy tak. Jeden den jej nieco chuti o par dni,ked s radostou navarim,co jej chutilo,tak uz jej to nechuti a tak...Takze pri nej nikdy neviem co bude, aj ked sa doma vsetko prisposobuje len jej...

andrema
autor
7. jan 2012

Co ma najviac stve su tie mudre knih a rady, na co ich vlaste pisu? Pre pohodlnu maminku, ktora ked ma stastie,tak akurat dieta bude robit to co tam pisu a ked nie,tak uppps, dieta je proste ine? Prespi jej ako novorodenec vacsinu dna a ona si oddychne? Napr. mne neprespala cez den ako novorodenec ani hodinu, v kuse plakala...Take veci nenapisu.. 😖 😠

anicka1981
7. jan 2012

@andrema jaj,mas betarku, no my sme na tom podobne, :D, sice drobec ma len pol roka, a ja uz polroka vstavam v noci kazde 3 hodiny na krmenie,, sam nezaspi tiez,zaspava v koci, za pravidelneho a staleho hojdania,akonahle hojdat prestanem, je hore, pospi akurat vonku na prechdzke, ale to len poslednych par tyznov, predtym v noci vystrajal, chodili sme so sirenou,🙂)) a pride babka a ze mu mam dat cistu vodu namiesto mlieka, ze prstane sa budit, koli vodeze sa neoplati vstavat 😠 ,no neviem, ja si myslim, ze ked v noci na mlieko vstane, tak ho potrebuje, a jednoducho mu to mlieko dam, lebo je este maly, mozno sa budi,len koli tomu, ze chce citit nasu blizkost, a zase som rada, ze mi pekne papa, a naucil sa uz toho dost zaten pol rok 🙂), urcite jedneho dna zacne spinkat sam, a dufam, ze raz prespi celu noc, za co budem asi najvdacnejsia 😀

simika23
7. jan 2012

ahoj naša malá ma pol roka tiež sa v noci stale budi, celu noc neprespala, zaspava dennodenne s revom(pokial ju neuspim na cecku) no hroza des...tiez som uz zufala a je to dost nervozne dieta v noci kolkokrat nechce spat...drzim nam palce nech sa to jedneho dna upravi 🙂

lili777
7. jan 2012

@andrema Ahoj, pozerám, že tvoja malá je už ozaj dosť veľká a v noci by piť asi už nepotrebovala. neviem či kojíš alebo používate UM. Moja malá od cca 7 mesiacov celé noci bola hore - rozumej každú polhodinu chcela prsník. Trvalo to tak veľmi dlho a keď sme očakávali zlepšovanie, nič sa nedialo. Všetci chorí, nevyspatí, nervózni. A tak sme ju jedného dňa odstavili. Tatinko sa s ňou odsťahoval, po piatich nociach nevedela čo je prsník a závislosť na ňom. Po týždni začala prespávať a spí dnes celé noci. Takúto skúsenosť som mala aj pri synovi. Verím, že každé dieťa je iné Syna som napríklad podľa žiadnej knižky nenaučila zaspávať, on proste vyplakával aj tri hodiny a hotovo. Dcéra sa naučila za dva dni - to mala ale asi 7 mes. Teraz si to už neviem predstaviť učiť ju to. Našťastie ju položim do postielky a ozaj zaspinká sama za pár minút bez protestov. Ak ju kŕmiš z flašky, tak možno by stálo za to, aby si vydržala pár nocí plaču a mala pokoj. Proste po dvoch - troch nociach zabudne. Alebo znižovať dávky mlieka postupne. Ono deti sú komplikované. Môj syn bol od dvoch mesiacov celé dni hore, nespával a ak omylom zaspal, tak viac ako 10 minút spánok netrval. Takže sú aj takéto náročnejšie deti a s nimi to treba vydržať. Obvykle keď tieto problémy vymiznú, prídu iné🙂 Ale pozerám, že čakáš bábo, takže sa musíš snažiť dieťa čo najviac osamostatniť a snažiť sa, aby ťa nebudili obe v noci, prípadne zaspala sama, pretože potom to bude riadna pakáreň - vlastná skúsenosť

janinah
7. jan 2012

@andrema neviem či som dobre pochopila-máš problém jej dať v noci mlieko? a prečo?ja som synovi dávala do troch rokov,čaj nestačil a odnaučil sa,keď prišiel na tojeho čas..2ročná je malá na to,aby večer zaľahla a vstala až ráno a ani raz ťa nepotrebovala v noci...a to ešte počkaj až s anarodí babetko,moja skúsenosť je žiarlivosť a s tým spojené veci,čo by som nečakala napr. moja vtedy skoro bezplienková 2r. dcéra znova s azačala popiškávať a pýtať si plienočku...

emkab
7. jan 2012

@andrema viem, velmi to nepomoze, ale mas doma malu Osobnost a urcite veci sa nauci, ked ona bude chciet a ked bude na to pripravena, treba sa s tym zmierit...nie, nie som "mudra" ( v zmysle "tej sa lahko hovori"), ale mam to iste doma 😉 ...alebo ☹? ..nie radsej 🙂
a taktiez netreba verit vsetkemu, co clovek cita a pocuje (ake su ostatne deticky sikovne a co vsetko dokazu), jednak to nie vzdy je pravda a takisto pri tom zabudame, co mame doma MY 🙂
vidim, ze cakas babatko, budes mat toho dost 😒 , ale na druhej strane prilisnym tlacenim na niektore veci (napr. nocnik) by clovek mohol sposobit nieco horsie ako terajsi stav
drzim palce!!!

strihalka
7. jan 2012

@andrema ja nevim,ale neni toto o navyku ditete uz od malicky mit pevny rezim ...treba, mit nejaky rezim a dite pak spi mnohem lepe, bo ma pocit jistoty, ze je tak jak ma byt..pokud je neco jinak,neni si jisty, ci je vsetko ok.....
ale samozrejme to muze byt aj necim inym...jen moje uvaha, nebrat jako utok .-D, snad se brzo podari ....ja doufam, ze moje mala bude spinkat porad 😀 😀 😀 /vim, sem naivni 😀 /

emkab
7. jan 2012

@strihalka sice sa ma to netyka, ale musim odpovedat k tomu pevnemu rezimu 😀 aj som sa mohla rozkrajat a nepomohlo...su skratka deticky, na kt. to neplati..ale tvoje babo bude urcite ine 😉

strihalka
7. jan 2012

@emkab no mam maminu ktera hlida deti a aj maminka ditete to nezvladala, mamina nastoupila a maly honzik do mesice mel rezim...
ale jasne je to od ditete

emkab
7. jan 2012

@strihalka ved jasne, niekedy to moze pomoct, ale my sme ten opacny pripad a slak ma ide trafit, ked sa niekto dusuje, ze je to univerzalny recept (teraz nemyslim Teba!!!!! 😀 )..len potom su niektore maminy z toho vystresovane, ze co robia zle...aj ja som k nim patrila, preto ma to vytaca, lebo som si kopu stresov mohla usetrit 😀
PS: O5 opakujem, to nebol utok na Teba, ale ked sa zacne niekde takato tema, tak je to pre man ako zamavanie cervenou handrou 😉

strihalka
7. jan 2012

@emkab no ved uvidim jaka budu ja mamina😀, ono clovek ma nejake predstavy a vsechno si dokaze predstavit a staci nevinny pohled rincezny a je konec 😀

emkab
7. jan 2012

@strihalka hlavne si nic nepredstavuj, ja som si tiez a potom som bola sklamana, ked to bolo inak 😀 kym mas este babo v brusku, tak si uzivaj chvile, kedy Ty nieco urcujes 🙂 mozno budes mat babo, kt. bude ako z ucebnice...mne moja mamina teraz povedala: Vies, neber to v zlom, ale..ty si bola tiez taka 🙂 a zaujimave, ze vsetky hostorky z detstva som pocula minimlane milion krat, ale o tomto mi povedala prvykrat...😀

strihalka
8. jan 2012

@emkab 😀 😀 😀 😀 ..... no az take predstavy ze bude klidna nemam, bude to beranek nebo byk 😀...takze zadna rybka...ci nejake dlasi klidne znameni, ale snazim se optimistickymi myslenkami dojit k zaveru ze bude zlata 😀a ze ot bud eok

emkab
8. jan 2012

@strihalka ja mam doma skorpionku 😀 ma az zamrazilo, ked som si precitala charakteristiku😉

potvorka88
8. jan 2012

My mame tiez narocne dietatko. Sice mi prespi celu noc od 3 mesiacov, zato cez den sa mu velmi nechce, stale nieco vymysla a nie a nie vybit energiu. Nezaspava sam, ale pri vecernom mlieku. To uz mame nacvicene, ze ideme mu dat mlieko iba ked uz je hrozne unaveny. Pri tom zaspi. Inak nie. Vie vymyslat v postielke aj 2 hodiny ale sam nezaspi. Nepomahaju ani rozpravky. Je to inak strasne zlate chlapciatko, ale nejak nepozna vyznam slova nie, nesmies apod. Uz sme z toho zufali. Skusame vsetko. Vysvetlovanie, zvyseny hlas, dokonca aj capanec na zadok ale nic nepomaha. Taktiez ho nevieme naucit take kravinky ako su ako robi havo, cica, kde mas nostek a podobne. Zato krasne spolupracuje pri obliekani a vyzliekani, vie si niektore veci vyzliect sam, vie sa napapat, sice nie vsetko ale uz vacsinu. Chvilu som to riesila, kym nasho maleho neporovnavala manzelova teta so svojou rovnako starou vnuckou. Ona vie uz rozpravat a kopec veci, ale inak je nesamostatna, nie je tak pohybovo zdatna ako nas drobec. Ked som si to uvedomila, ze kazde dieta je uplne ine a je to osobnost ktora ma svoje tempo, tak uz ho do nicoho netlacim a nenutim. Rozpravam sa s nim, vysvetlujem mu vela veci, nocnik ma nadohlad, zoznamujem ho s nim, zaspavanie zatial neriesim. Vsak ono pride ten cas, ked sa vsetko nauci 😉

strihalka
8. jan 2012

@emkab aj ja jsem stir :-d

emkab
8. jan 2012

@potvorka88 na nasu slecnu tiez "nie" velmi neposobi, resp. posobi skor opacne, niekedy zafunguje opacny pristup- Ano, potoc tym gombikom, este raz a poriadne! ..a ono ju to prestane bavit, ked vidi, ze to nema ten efekt, kt. ocakavala. Ale zase nejde to aplikovat na vsetko :-/

emkab
8. jan 2012

@strihalka no aj skorpionov blizsie nepoznam, ale tam pisali o detoch skorpionoch take veci.....😀

michaela.g
8. jan 2012

@andrema nasa ma 8 mesiacov, spava s nami v posteli v noci chce prso skoro aj 2 x za hodinu, som unavena nevyspana a kaslem na vsetko to co by bolo fajn keby vedela. Idu jej zuby a bezomna ani nezaspi musi ma drzat za ruku... tak je mi to jedno, som taka unavena ze kludne o tej 20:00 sa ulozim ved za hodinu bude chcie zase prso....

Chapem ze keby malo prist druhe tak by som sa to snazila riesit, ale zatial mame len ju ...

kukucg
8. jan 2012

@andrema Podla mna je tvoja mala este dost mala na to aby bolo nutne aby zaspavala sama ci nepila v noci, jasne ze to nechce naucit ked sa ju snazis naucit nieco na co nie je pripravena. Ked bude, pojde to, zbytocne tlacis 😒

karmelka77
8. jan 2012

@andrema pises ze ona ani nema svoj rezim a vsetko jej prisposobujes...myslim ze v tomto je hlavna chyba, dieta potrebuje svoj rezim od narodenia a od toho sa vsetko odvija...bolo treba hned od zaciatku riesit tieto veci, prepac ale teraz ti uz nic ine neostava ako to vydrzat a dufat ze mala z toho vyrastie lebo uz ma dost rozumu na to aby s tebou mavala...alebo skusit zacat nastavovat rezim teraz a casom uvidis ci to prinesie ovocie...z vlastnej skusenosti viem ze rezim dietata je veeelmi dolezity...mam domatiez tazkeho tvrdohlavca ale tieto zakladne veci mame zvladnute a nemame s tym vobec problem...

andrema
autor
8. jan 2012

@karmelka77 no to sa ti lahko pise, praveze ten rezim sme sa jej snazili nastavit,ale to je jedna z tych veci, co sa nenaucila...myslis,ze preco tu o tom pisem? pisem o dietati,ktore sa nieco nevie proste naucit a nedotlacim ju k ziadnemu rezimu, od narodenia to proste neslo...asi len zostava,aby z toho vyrastla...

andrema
autor
8. jan 2012

@anicka1981 na to,ze bude spat celu noc cakame od 3 mesiacov 😀 a stale nic...

andrema
autor
8. jan 2012

@janinah no ono nie je ani tak problem jej dat v noci to mlieko,ale potom mi nechce poriadne jest, rano vobec neje a co je horsie teraz si zacina pytat mlieko aj cez den a odmieta mi varene jedlo. Citala som,ze to moze byt prave tym nadmernym mnozstvom mlieka, ktore vsak uz dietatu v tomto veku nestaci pokryt naroky na zelezo napr.
No ale to nie je len o mlieku,to je aj o inych veciach,ktore sa marne pokusam aplikovat a nic nefunguje. Odnaucat a podobne