Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce
Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....
@andrema my mame tiez narocne dieta az moc to mi ver viem ake je to tazke, lenze my sme naozaj od prveho dna nastavovali vsetko tak ako by mal pevny rezim skoro na minutu...prepac ale sama si pisala ze rezim nemate preto osm ti to napisala, a myslim ze keby sa ten rezim nastavoval naozaj od narodenia tak minimalne zakladne veci by sa dali ustrazit, nehovorim teraz nic o tom ze nechce sediet na nocniku, to som si aj ja myslela ze sa nam v zivote nepodari, lebo on nedokaze ani pri jedle normalne obsediet, prenho je to strata casu byt na jednom mieste chvilu...a na odplienkovanie maju skutocne este trosku casu🙂))
ja mam na režim iny nazor.My dospely tiež nechodime spat každy den v tu istu hodinu ani nepapame každy den v tu istu hodinu takže detom tiež nechuti každy den rovnako a ani unavene niesu každy den rovnako.Ja som dnes bola s malym doobeda vonku s tym že sa unavy a zaspinka mi tak ako ja chcem myslite hodinu behal po posteli až som to vzdala a zaspal až o pol tretej.Proste sa mu nechcelo spat a nespravila som s nim nič. Takže ja mam taky nazor že ano trošku ich usmernit ale netlačim pretože sa mi to nevyplati.S tym mliečkom no mna to nevadi ked stavam v noci je to sice raz malokedy dvakrat,tiež som ešte nespala celu noc ale každa sme ina .Teraz učim maleho na nočnik pocikal sa mi tri krat už mu nemam čo obliest tak som to vzdala pokračujem zajtra.
@miruska15 ja chapem ze nie kazde dieta sa da naucit na rezim, ale podla mna to velamamiciek riesi az ked to uz velmi nejde a nie hned na zaciatku a to je zakladny problem...neviem, ja mam mozno narocne ale zazracne dieta podla toho co tu citam...a co sa tyka toho odplienkovania - nehnevaj sa ale preco ked sa na to das nemas dostatok veci nachystanych??? 🙂)))
@andrema myslim ze pojem "mam narocne dieta" je uplne super vyhovorka pre rodica
kazde dieta sa vie naucit na rezim, pokial ho dodrziava rodic. a ked je raz ten rezim rozhadzany, dalsia super vyhorovka ved z toho vyrastie,.
nie tu treba kusok pevnych nervov, a vydrz rodica. nehovorim ze je to lahke, ale nie je to nemozne
@andrema no podobene, ono je to o babetku, mojej znamej mala prespi celu noc od 2 mesiacov,,, ide spat po kupani, a zobudi sa o 5 rano...... to my krmime kazde 3 hodiny, nezalezi, aka je velka porcia a coho, cez den do neho mlieko nedostanem, tak som rada, ze aspon v noci sa ho nacica 😅
@miruska15 hmm odplienkovanie a mas 3 ks oblecenia? tak to je dost malo nie? nas caka asi 10pancuch, 3 leginy a este neviem kolko teplakov. ale zatial je len nocnik v izbe, a ked sa pytam ci ideme cikat ked na neho pozrie a usmieva sa viem ze ano ideme cikat, a ked to ignoruje nechce ist.
jaaaaj a pitie mliecka cez noc, caj alebo vodu cez leto chapem, to som smadna aj ja, ale mlieko? od malicka ucime maleho nato ze v noci sa spi a neje. a tak to funguje od cca 5m
@lenocka84 neviem, ale na oducanie od plienok je najlepsie leto, 🙂 vtedy netreba tolko vrstiev oblecenia, my budeme skusat toto leto,maly bude mat rok, yak tak akurat zacat odvykat.....aj teraz ho davam obcas na nocnik, ale est nikdy sa do neho nevycural, 😀
@anicka1981 mam kamosku ktora tiez "dostava" do malej mlieko v noci lebo cez den nechce, a pretoto tie deti vstavaju lebo vedia ze dostanu a potom je to naozaj tazke riesit co s tym aby nevstali...moja doktorka povedala hned po narodeni maleho cez den davajte jest kazde tri hódiny a v noci len ked sa zobudi aby vedel rozoznat den a noc a ze v noci ma spat...a funguje to len to treba dodrziavat...a funguje to tak ze ked aj chcem dat v noci cajik tak nemam sancu lebo mi odmieta v noci cokolvek zobrat do ust...takze my spime od 2 heho mesiaca celu noc...
@anicka1981 tak ano leto je to naj, to je jasne, ale ked to niekto chce aj skor, ako teraz cez zimu, treba mat toho oblecka o nieco viac nachystaneho. mne maly cika do nocnika od cca 8m odkedy sedi. krasne rano kakal vzdy po mliecku, teraz mal obdobie ze nie, vzdy do plienky, ale zase sa zacina ucit, a zase to ide do nocnika
chce to len cas a pevne nervy
bože nemam troje plienky ale 😠 Proste vidim že maly sa pocika a ani to snim nehne proste nebudem ho trapit zajtra to skusim znova mam dost oblečenia 😖
punčošky som sa pomylila
@miruska15 ale oducanie je o tom ze ked sa raz rozhodnes ze je cas tak uz nemozes polavit vidis potom preto su tie deticky take lebo ked sa im nechce tak to vyuziju zatvaria sa ze ich to netrapi a radsej sa bez zaujmu pocikaju aby dostali plienku....
@karmelka77 ok niektore deti su šikovnejšie a niektore nie.Ked som mala jedno dieta venovala som sa iba jemu je to ine ako ked maš tri viem že teraz si poviete vyhovorka verte mi nie je.Ja na nho tlačit nebudem 😉
@karmelka77 no vies, ale ja ked mu nedam,ked mi vstanem tak zobudi celu bytovku a bude zavijat, kym nedostane, , mlieko v noci mi odmieta asi 2 tyzne, uvidime, zatial ma pol rocka, uvidime, co bude,ked zacne lozit a chodit, snazim sa mu urobit rezim, ale nechcem to za kazdu cenu, a nechcem ho ani stresovat,, este je maly 🙂)
@karmelka77 no nam to tak akurat vyde, nas ma pol roka a uz sedi sam asi 3 tyzne, na nocniku uz sedi celkom pekne, ale zatial si neako neuvedomuje naco to je,, my zacneme na jar oducat,,,, a koniec koncov, kadzedieta sa oduci od plienok aj ked niektorym to trva dlhie, 😉 uvidime ako to pojde nam,,, a este sompocula, ze ked sa dieta zacne oducat od plienok, netreba davat niake absorbcne vlozky, ale trba aby, ked sapocura, citilo, ze sa pocuralo, pokakalo,a ze je to neprijemne mat to v gatkach 😀 len to pranie potom 😲
@andrema mne teda príde choré učiť dieťa jedávať, či spávať "na minútu" ako tu niekto píše, dieťa je ľudský tvor, nie robot 😒 Ja sa moju malú nesnažím nútiť zaspávať samú, uspávam ju, stále sa kojíme a nevidím v tom problém. Dnes sa sama vypýtala okúpať sa a do postele, zaspala na prse. Donedávna sa budila v noci každé dve hodinky, teraz sa zobudí tak 1-2x za noc, čo je dosť rozdiel 🙂 A teraz sme práve mali vymýšľanie pri uspávaní že nechcela ani za nič spať, ale problém bol (okrem rastúcich zúbkov, to nám vždy zhoršuje uspávanie) že som ju dávala spávať neskoro. Malá patrí medzi dráždivý typ detí, ktoré čím sú unavenejšie tým aktívnejšie sa javia tým horšie je ich uspať. Prečo chceš aby malá zaspávala nasilu sama? (ako píšeš zjavne sa ti to nedarí) Ja myslím že keď naplníš jej potrebu aby si bola pri nej pri zaspávaní tak časom sama dozreje k tomu že bude vedieť bez problémov zaspať sama. Veď už ti sama zaspávala, možno má teraz len obdobie že ťa zas potrebuje, deti sú veľmi vnímavé na okolité podnety, možno sa niečo zmenilo, možno ju trápia zúbky (neviem či už nemá všetky 🙂) a pod.
@anicka1981 a ty ako riesis ze ti neprespi celu noc a on ma pol roka???(necitala som vsetky tvoje prispevky) skus na vecer riedku kasicku a mozno vydrzi celu noc spinkat a nepapat. je velmi malicky, no rezim sa uz tvorit da. uz sa dal aj skor. mne maly prespal celu noc od tych 5m, cca. a na veceru maval riedku kasu, ze ju mohol mat z flase. a to mu stacilo.
@andrema A prečítaj si ešte tému o nadaných deťoch, ktorá je tu tiež na MK a môžeš si to ísť zo zúfalstva hodiť, aké máš nemožné dieťa . . .
Nie, nemyslela som to zle, to len na pobavenie a odľahčenie témy 😀.
Nerieš to, každé dieťa je iné, každé sa naučí niečo neskôr, niečo skôr a niečo vôbec. Einstein tiež mimo matematiky a fyziky bol úplne dilino 😀 . My máme tiež pokusy s nočníkom - neúspešne, pokusy o večerné zaspávanie najneskôr o 20:00 - úspech je, ak spí o 22:00. A s tým, čo môže a čo nesmie? Najlepšie je, keď si myslím, že čo to pochopil, ideme kdesi von a on sa mi praští s revom o zem, keď čosi nedovolím a tie pohľady okoloidúcich vieš presne prečítať: neschopná matka, nezvláda svoje dieťa, čo ho nechá tak revať a pod.
Ber ju jednoducho takú aká je, samozrejme treba vychovávať, ale je ešte maličká a nie všetko ide hneď. Ani svet nevznikol za deň . . . . 😀 Veľa šťastia a trpezlivosti
@anicka1981 vidis a prave teraz by si ho nestresovala rezimom lebo si to az tak neuvedomuje, uz je najvyssi cas to nastavit, cim bude starsi tym viac si bude uvedomovat a robit ako on chce...co sa tyka nocnika, na to je este maly, jasne ze teraz nevie co to je ale kludne sa moze stat to co nam, ze ako polrocny sedel na nocniku a akonahle sa zacal pohybovat tak z neho zliezol a uz nikdy nanho nechcel sadnut to sa stalo cca v 9 mesiacoch...teraz zacal sam od seba chodit na zachod a to som si donedavna myslela ze sa to uz ani nepodari...🙂)) takze s tymto mate naozaj este cas🙂)
@lenocka84 jaj, ja som uz skusala vsetko, nutrilon na dobru noc, to je take kasovite mlicko aj caj na dobru noc,, teraz varim kase doma, nic nic, v noci mi stiahne po 2 dc mlika od 4 mesiacov dokrmujem, lebo som nestacila, 😀 no a vysledok kazde 3 hodiny je hore, si mozes budik natiahnut,,,,, neriesim vstavam a som utahana ako pes, lebo cez den nespi vela, a aj ked spi, tak v koci na prechadke, a ked doma tak treba hojdtat a to aj max pol hodiny, a stale sa chce hrat, odkedy sedi, tak lepsie,lebo sa vie zahrat sam troska, inac sa mu musim venovat non stop vlastne, je to narocne, najma,ked si chcem poupratovat aj navarit, pozehlit, nemam vobec cas na seba,,,, aj teraz noha nakoci a kolisem,,, prestanem, je hore,,,
@kryska5 ze je chore dorziavat rezim??? Myslim zeby si uvitala mat doma dieta ktore ma nastaveny rezim keby si vedela ako na to🙂)
@miruska15 ale take mensie deti sa prevazne budia ze su hladne. ale je jasne ze kazde je ine.
@kryska5 no ale zaspavat samostatne by uz mohla sama, 😉
u nas sa ani raz nezaspavalo na rukach, nikdy. a to sa velmi tesim, lebo dodnes zaspava zasadne sam, a ked ho chcelniekto (svokra) uspavat cicikanim tak dosiahla len velky plac.
@karmelka77 no co sa tyka nocnika, to ano, cez den uz aky taky rezim mame, keby ze sa v noci nebudi, tak je to vsetko ok,,,, len to spanie 😖
@anicka1981 a takto si ho uspavala od narodenia?
@anicka1981 neboj napravi sa vsetko len musis aj ty chciet🙂)) ale si na dobrej ceste urcite🙂) drzim palce

@karmelka77 Jaj a este jednu vec som zabudla...mam narocne dietatko,takze ono nic sa nedalo naucit, ani ten rezim 😖