Stále nahnevané a nervózne 2,5 ročné dieťa
Ahoj maminy. mame doma s dcerkou problem. uz si s nou neviem rady.... ona je odmalicka hrozne nervozne a trucovite dieta. no posledneho pol roka je to este horsie ... ked ma zacala do krvi hryzt kopat a bit.. tak som si myslela ze je to len obdobie..no je tomu uz viac ako rok co to robi stale.. pritom ja sa s nou stale milo rozpravam vsetko jej vysvetlujem a vychadzam jej v ustrety.. no ani to sa jej nepaci, robi mi vsetko naschval a ak jej nieco nedovolim najprv ma zbije a potom zurivo dokaze revat aj hodinu!!!! nepomaha ani ked ju dam samu do izby ani ked ju dam pod sprchu ani odputanie niecim zaujimavym vtedy ma jednoducho amok a je schopna takto vyvadzat velmi velmi dlho. a najhorsie je to za cumel.. je hrozne samostnatna vsetko uz robi sama, no cumla a deky sa nevieme zbavit. ona je cely den ako keby podrazdena a mam pocit ze ten cumel potrebuje na ukludnenie.. pyta si ho hlavne vtedy ked jej niekto nieco nedovoli alebo podobne, pricom nerozumiem z coho prameni jej nervozita. spinka dobre, cele dni jej robim program doma aj von s detickami, papa dobre.. no ona je stale nespokojna a urevana. so mnou sa doma ani nechce hrat vobec sa nechce nic ani priucit ani knizky citat..ona by chcela len ten cumel a deku a ked nebojuje za toto.. tak place a bije a krici to takto cely den uz velmi dlhu dobu. mate s tym niekto skusenost alebo mi viete poradit?
som zufala zo spravania mojej 2,5 rocnej dcerky,tak patram,co robim zle vidim ze je tu tema....super.Moja mala bola neskutocne zlata,zdravila,pomahala mi,vsetko sme robili spolu,zaujimala sa o vsetko. no a terz 😒 nechce nikoho pozdravit,vsetci su-ty si zlaaa! alebo zlyy. najhorsie su zachvaty placu-hnevu.napr.dnes sme prisli zo sankovacky a ja som vysla prva po schodoch,ona sa urazila a nechcela ist domov,klacala pri vytahu,tak ju muz isiel zobrat,ona ho zacala bit,vzpierala sa,a potom sa nedala nicim utisit dobru hodinu.toto bol stvrty zachvat,vtedy ju drzim,hovorim na nu aj pokojne,aj zvysim hlas-Prestan! katastrofa potom je z toho vycerpana,a mna to dost trapi
maminky aj ja som zufala z maleho....do teraz bol tak dobry chlapcek a prislo obdobie a je konecna..trucovity, zly, chlapcek...stale ma amoky..a tiez nepomaha nic...ci v klude nanho, ci s krikom , ci nejake odputanie...nic..az tak sa hneva a place ze az ho napina :-/ zufala som..
ahoj, moj syncek ma 27 mesiacov a s cumlom mame aj my problemy,najradsej by ho mal stale, Von som mu ho obmedzila uplne a doma ho hned pyta pri kazdom pistani ho hned vypytuje. Ale zatial si z toho tazku hlavu nerobim. syn mojej kamosky mal cumel do 4 apol roka.
Ahojte som na tom uplne rovnako ako vy...citam si vase prispevky uz asi hodinu a s nadejou cakam,ci tam bude nejaka nova rada alebo tip o ktorom este neviem a treba ho vyskusat,snad zaberie..moj syn bude mat v juli 3 roky a ja som uz bezradna..neposlucha ,nerespektuje,za vsetko place, no ja nevladzem s manzelom. Mam pocit, ze na neho nic neplati, mozem byt mila, laskava a kludna , mozem kricat, dat po zadku , nedat po zadku, fakt skusam vsetko mozne.. Vcera sa mi 3x hodil o zem na ulici, fakt uz si pripadam ze som totalne neschopna matka..pritom som mala dobru skolu ked som robila pred 10 r. Ako aupair pri 4 detoch, s ktorymi som fakt nemala problem a boli presne vo veku mojho syna teraz...ja sa fakt onedlho asi ocitnem kdesi na psychiatrii;o) Tvrdohlavy je velmi, nehrozi aby ma vonku drzal za ruku, stale ho len upozornujem na nieco a pritom fakt rozmyslam ake slova pouzit lebo ak mu dam nieco prikazom tak to naschval neurobi..pomaha iba ak ho zavrem do jeho izby na dve minuty, tam sa ukludni..ale ako to mam riesit ked sme inde ako doma
Baby nečítam to tu nestíham ale ako riešite vzdor a nervy ked jej niečo zobeirem z ruky alebo nedám čo chce???začne nervačiť aj sa hodi na zem a v kuse to iste opakujem dookola beha za mnou....čo robiť?kričať?nevšímať?vysvetliť?trest?zavreť so izby nech sa ukludní či dať po riti?ja neviem čo je spravne a zase nechcem aby z nej vyrastol maly nervák alebo nevychovanec....mi sem ako malí aj dostavali varechou koľkokrát sa aj zlomila😝 ale toto nepodporujem ale vychovne ano po riti alebo ruke....poradte!
dostala sa mi do ruk uzasna kniha ktora mi otvorila oci... "Kazde dieta sa vie naucit pravidla" - vrelo odporucam, lepsiu som zatial necitala a to mam toho o vychove uz nacitaneho kopu...je tam vela prikladou ako zareagovat na konkretne situacie, no skvela kniha.. dala by som ju ako povinnu literaturu precitat vsetkym zufalym rodicom 🙂 🙂 🙂 a musim uznat, ze pravdila z nej aplikujeme doma a zaberaju... a to som ja uz bola z mojho syna velmi zufala... tak nevzdavat sa a citat, rozmyslat a najst si k dietatu cestu🙂
@tepka ahoj, a mozes uviest priklad ze co jej napr.nechces dat? Ja neviem, ale kazdy rodic by si mal urcit svoje pevne hranice, napr.ak tebe sa zda ze je to pre nu ta vec nevhodna , niekto iny by jej to mozzno dal lebo mozno to az take nechodne nieje. Tazko zhodnotit odkial pokial su hranice... Napr.hore tu niekto riesil, ze mala chcela sediet na wc, no tak nech si posedi co je na tom, pokial tam bude len sediet a nie vymyslat, tak preco ju nasilu tahat odtial prec? Alebo moj syn nechces poloevku a vtej chvili chces jablko, tak ho zjec, polievku zjes za chvilku. Chapes co chcem tym napisat, proste mozno niektore veci sa nam rodicom zdaju byt strasne, ale pre deti to je len objavovanie svetu a vyskusanie si ako to funguje. Netreba vsetko brat autoritativne a posilnovat negativ., ony ked uvidia ze nic si z toho nerobis tak prestanu. Ja som az po roku prisla nato co plati na mojho maleho, pokial to nieje nebezpecne povolim ale za mojej asistencii a skor ma pocuvne a posluchne ako ked som kricala, capala po zadku s nervozitou. So spankom to iste, nechces nemusis jasi idem pospat, a po hodine pride a bez placu zaspi, kedysi to trvalo dve hodiny....Tot moj sukromny nazor.
@tepka ahoj, krémy aj u nás frčali, tiež si chcel sám natreť ritku alebo líčka, ked je zvyknutý že ho natieram ked ide von. S týmto som mala aj ja problém, ja som ich schovala, aby neboli na očiach. Ked to nevidí, tak nepýta. potom začali letieť u nás parfémy, proste som nedala a hotovo, Skúšal to raz, dva razy, tri rázy vrieskal, pišťal, hlavu si išiel búchať, ale nepovolila som. Tiež som mu kedysi dávala, ale teraz si vždy vopred premyslím, že ak raz dám, tak to bude chcieť znovu, tak radšej nedám a nedám už nikdy, pokiaľ nebude mať rozum. Musela som si povedať, také čo som mu dávala kedysi čo mi nevadilo a chcela som mu to zrazu zatrhnúť len kvôli tomu, že som silnejšia a chcem vybudovať nejakú autoritu, to už bolo neskoro. S takými vecami čo sa hrával predtým som mu nechala , ale na nové veci čo chce to už popremýšlam či dám alebo nedám. Napríklad, vždy sa hrával rád s vodou, chcela som mu to zatrhnúť, ale už sa nedalo, tak som mu to nechala, vieš on si rád varí, mám vytriedené staré koreničky, ktoré si presýpa alebo mu dám trochu strúhanky , trochu vody a on si varí a pri tom si môžem porobiť, vie sa aj sám zahrať.... lebo hračky ho už bohvie ako nebavia, tiež ho nenútim nasilu sa hrať s niečim čo ho nebaví. No, ťažko určiť hranice, takže každá maminka by mala vedieť čo mu môže dovoliť, aby to hlavne tebe nevadilo a nebola si z toho nervozna. Ja som musela určiť pevné hranice, pretože ked som raz dovolila a potom nedovolila mal v tom chaos a bol zmatený. Stupnovala sa agresivita, hádzanie vecí o zem, ale to už máme za sebou. Môhla by som písať toľko príkladov...., ale ani neviem čím začať. Môj syn je veľmi citlivý až precitlivelí, ked nemal pevné hranice, tak z toho vzdoru mával nočné mory a nevyspal sa, takže som uvažovala aj nad návštevov neurol., alebo psychol.Ale musím si poklopkať, že už to prechádza, hlavne treba zostať v klude. Na druhej strane treba vnímať aj to pozitívne, takéto deti v živote toho viac dosiahnú ako také ktoré niesú až také vzdorovité atd.... Sú to vačšinou nadané deti. Treba im nechať len priestor, aby si našli to čo ich baví..a môj syn si to našiel, má svoje mixéry, spotrebiče, ktoré by chcel len rozoberať a naspať skladať. Tiež sa mi to nepáčilo, ale ked ho to baví? Vždy je pri nom muž alebo ja, lebo tu motoriku ešte nemá takú... a ked sa mu niečo nedarí tak totálne psychické rozpoloženie. Zatiaľ riešim za pochodu. Tiež u nás funguje to čo napísala kolegynka hore, ponúkni mu inú podobnú vec, toto nedám ale na toto ti dám. My sme mali už poslednú dobu také stavy, že začal robievať napriek, všetko hádzal na zem, do dier, za radiatorom všetko skončilo, nereagovala som nenapomínala a prestal. Najviac ma štvalo, že si začal búchať hlavu o stenu, naschvál, koľko krát mi to len napriek z ničoho nič urobil. Prestala som ho napomínať a povedala som mu že ťa bude hlava bolieť, alebo ťukni ale len tak pomaličky, slabo. Nečakal takú moju reakciu, čakal krik, po riti atd..... Proste som začala reagovať opačne, ako bol zvyknutý. A som rada že to prešlo. A tiež dalšia vec, tiež to tu bolo hore v príspevku spomenuté napatie vo vzduchu, alebo nervozita, tak toto vždy pôsobilo na neho zle. Ked je niekto z nás nervozny alebo podobne, tak sa muž alebo ja zavreme na záchod aspon na 15 min alebo ide jeden z nás vždy do obchodu pokiaľ sa neukludnime. Pretože , on to cítil a začal robiť na protiven a zle. Neverím, že u môjho malého by prešli tieto stavy, on je od narodenia už taký, akokeby sa narodil s takou povahou, jedine čo môžem ho len usmerniť.... proste je tvrdohlavý, cielavedomý, čo ma na druhej strane aj teší, v budúcnosti dosiahne to čo si zaumieni. Je narodený v znamení vodnára a skús si prečítať aj aké deti sú narodené v jej znamení. Dosť mi to dalo, a našla som spôsob ako postupovať. A ísť k psychol., myslím že je skoro dieťa sa vyvíja, tiež treba dieťaťu stále hovoriť len to pozitívne, aj ked zo začiatku toho vela nebude. Proste treba prebiť pozitívom to negatívne. Jeho správanie bolo takéto len doma, inde bol dobrý, poslúchal, v obchode nevymýšlal, takže....napr.nechceš ísť k babe, dobre nemusíš, budeš doma. Nevadí, ked vidí na mne že netlačím, tak pristúpi.
@mummy01 ahoj velmi ma zaujalo co si tu pisala..sice je tomu rok ale moj syn je presne taky akeho si opisala ty svojho...mohla by si mi povedat ako sa to vyvija dalej a ci sa to vekom zlepsilo? pises by tvrda a laskava zaroven..nebit a nesprchovat... ako teda riesit situacie ked reve a nechce ustupit.. ma nekonecnu trpezlivost.. protii tej mojej 🙂 vdaka
@zahrika ahoj, ja mam take dve - dvojicky , uz mi z nich praska - uz ma napadol aj vyraz ze mali ,,teroristi ,, poslednu dobu na striedacku raz jedno , potom druhe pre uplne malickosti , hluposti cirkus nenormalny,... asi im im idu aj stolicky , plus vzdor vrcholi no, na nevydrzanie uz nevladzeme s muzom a tiez mam pocit, ze nic nezabera 😝
@mardenad ahojky, chcela som sa spytat, ci si najskor isla s tymto problemom ku svojej pediatricke, alebo priamo ku nejakemu odbornikovi. pretoze som zacala mat so synom ( 2,7) taky problem, ze mi prestal jest polievky, potom zeleninu, a teraz uz mam pocit, ze odmieta vsetko zo stravy, co je normalne, myslim hlavne jedlo a podobne. zacal byt aj castejsie chory a nachylny na infekcie, napr. nemozem ist s nim uz ani na kupalisko, pretoze akonahle sa napije co i len trochu vody, okamzite horucka sprevadzana hnackami, zvracanie, potom pridu na rad aj herpesy, v aprili mal pusu plnu aft, mam pocit, ze ma oslabenu imunitu, je to zvlastne, pretoze vyzera vzrastovo velmi zdravo, je vysoky 102 cm, vazi 19,5 kg, vsetci mi hovoria, boze ten ale papa, praveze nepapa vobec nic. posledny tyzden, neviem, ci je z toho tepla si zacal sam ublizovat. ked sa mu nieco nepaci, alebo mu nieco nedovolim, zacne sa fackovat, bit po hlave, popr. si capne po holom zadku, alebo ubije mna. dnes som stratila kontrolu sama nad sebou, a ked mi dal facku, lebo sa nechcel obut, tak som mu to vratila, co viem, ze som neurobila spravne, ale som proste zlyhala, som zufala.
@natalia1415 neboj sa, všetci takto sem- tam zlyháme. Môj keď mi teraz nejako ublíži, tak teraz už viem stále prícinu. Buď keď mu niečo nerozumiee a on sa veľmi snaží nám to vysvetliť. Alebo keď niečo urobíme ináč, ako si on predstavoval. Aj tam je dôvod tá absencia reči. Toľko, koľko teraz rozpráva , by postačovalo tak v dvoch rokoch. Ale už má 4,5 a intelekt a pasívnu slovnú zásobu má slušnú, takže tá frustrácia z nemožnosti to aj slovne povedať je stále väčšia.
Ja som vtedy nešla ku pediatričke. Práve ona bola tá, ktorá celú dobu tvrdila, že nech si nenamýšľam, že on je úplne v poriadku, že mu nič nie je. Kamoška mi dala telefón na jednu psychologičku, tak sme išli. Ona tam autizmus videla a poslala nás ku psychiatričke a ona dg potvrdila.
Môj presne ako tvoj a presne v rovnakom veku prestal papať. A bolo to na milion % z antibiotík. Bolo to hneď po chorobe. Myslela som, že nepaá, lebo mu nechutí kvôli chorobe. Ale on sa už späť k jedlu nevrátil. Až potom po dlhej dobe zasa začal papať všetko po bratí kvalitnejších probiotík.
@mardenad ja som mu tiez sama od seba nasadila probiotika, lebo uz sa mi to prestava pacit, a taktiez nemam potrebu ist s nim ku nasej pediatricke, skor sa chystam objednat ku jednej inej pediatricke, ktora sa zaobera aj detskou imunologiou a taktiez je aj homeopatka a diagnostikuje kadeco, tak som zvedava. boze tiez to musel byt pre teba sok ☹ je hrozne, ked t ☹ ym malym nieco je, a clovek zacina byt bezradny.
ahojte baby, vidim ze nie som sama, mam 27 mesacnu dceru a je to hotovy horor, trucovita, vzdorovita, tvrdohlava a vsetko ostatne. Sekundu neposedi na jednom mieste, nedokaze sa s nicim zahrat a v kuse mi je v patach a len nervaci. Nedokazem ist bez nej ani na wc., ani si len kavu zaliat. Je to strasne, uz asi 2 mesiace volbec nespi ccez den, a chodi spat po 22. Ked manzel pride vecer z roboty je to este horsie, je ziarliva a odmieta ho. Ja sa tesim ze mi s nou vecer aspon pomoze ale nic mu nedovoli, a v poslednej dobe uz ani von s nim nechce chodit. Zacala som ju davat do skolky ale uz ju z troch vylucili, lebo sa nevie zaradit medzi deti a stale za mnou place, Som z nej zufala, uz mi aj lekarka predpisala antidepresiva, uz sme jej kupili aj maleho psika, aby sa trochu odomna odputala, no je to este horsie. Uplne sa mi ruca cely rodinny zivot, musim s nou spat v izbe a manzel sa nemoze ani priblizit, lebo je hned hore a vyhana ho z izby. Inak je velmi sikovna, zacala chodit na 9 mesiacov a bez plienok od 18 mes., vsetko rozumie, ale ked si raz nieco zaumieni tak je to horor. Staci ze flasu s mliekom postavym na opacnu stranu stolika uz je cirkus. Citala som ze treba si urcit hranice a nevsimat si, aj to som skusala, no bolo to este horsie, revala tak ze sa az pozvracia, problem ma aj pri zaspavani, hocikedy jej to trva aj 2 hodiny kym zaspi, hadze so sebou v postielke, az kym doslovne sa v nej nieco nevypne a zaspi v minute. Nezaspi ani v aute ani v kociari, dokonca som jej na cestu na dovolenku dala dithiaden, lebo sme dlho cestovali, no nic nepomohlo.. Som z nej uz znicena, Pocula som ze existuju nejake lieky alebo injekcie na ukludnenie pre deti, ale neviem ci je to pravda. Samozrejme mi s nou nemoze nikto pomoct, aby som si aspon na chvilu oddychla lebo nikde a s nikym neostane ani na sekundu. Tak aspon som sa postazovala trochu..🙂 🙂 🙂
@henriettah no jas ne ze nie si sama 🙂))
moj maly zacal vystrajat tak pred 2 tyzdnami... doteraz sme nemali niejaky problem... .zatim sa snazim aby to bol ook ale no uvidime...
Co sa tyka tych inekcii tak by som to urcite riesila s lekarmi... radsej pre istotu , alebo nejake homeopatika si neskusala ?
@henriettah nechcem vyryvat, ale nemyslis si, ze to bude tym, ze si pocas celeho tehotenstva fajcila? to sa predsa musi nejako prejavit... napriklad aj poruchou nervovej sustavy a takymto spravanim dietata.
Ahojte, aj ja mám problém so dcerkou, ona je veľmy naviazana na mna, ale iba ked tam nieje jej ocko. Ak ju napr. nezdvihnem a nie je na rukách, začne plakať, zmodrie a treba ju ju zatriasť aby sa nadychla. Všetko chce sama spraviť. napr: ak ju posadim na nočnik, začne revať, že ona sama, a sa postavi a si sadne. Vždy sa snažime jej vyhovieť, ale hočo spravime, nič nie je dobre. Už fakt neviem čo mám spraviť, lebo táto situacia sa nastane, iba ak sme vo vnutri. Sama sa nepohrá vo svojej izbe, vždy iba so mnou, alebo s ocinkom. Ale ked sme vonku, sice sa s nou musim hrať, ale je pokojnejšia. :-/
@ansira asi bojuje o pozornost. z vlastnej skusenosti, pomoze aktivne pocuvanie, vyjadrenie pocitov a problemu dietata. aby dieta naozaj videlo, ze ho chapes, vies ako sa citi. ak si chce sadat sama na nocnik, nechaj ju, tes sa z jej iniciativy. predtym ako ide na nocnik sa jej opytaj, ci jej mas pomoct, alebo si chce sadnut sama. moznost vyberu velmi pomaha predchadzat konfliktom. ak sa hneva, povedz jej ze vidis, ze sa hneva.....uvidis ze takymto pristupom coskoro uvidite zmenu. u nas to tak bolo. najviac pomohlo to popisanie pocitov a moznost vyberu. je to siroka tema, pozri si nejake knihy o vztahovej vychove, efektivnom rodicovstve, aktivnom pocuvani, stoji to za to 🙂
nie je dolezite kolko casu s detmi travime, ale to, aby citili ze ich chapeme, stojime za kazdych okolnosti pri nich, akceptujeme ich nalady, pocity, aj ked napriek tomu s nimi nemusime suhlasit. nieco ako hnevas sa, nepaci sa mi to, ale ok, mas na to pravo. ked toto citia, ostanu vnutri vyrovnane a o to menej bojov o pozornost potom musime riesit a o to menej casu potom budu potrebovat, aby sme s nimi boli. budu si verit aj bez toho, aby sme im stali za ritkou 😉
@ansira urcite je dobre vyjadrit pocity,ktore asi ma a aj ju nechat robit veci, ktore uz moze zvladnut, samu. Treba ju nechat, aj ked si trufa na nieco, na co podla teba nema, nie ked to je nebezpecne, to jasne, ze vtedy nie.Moj 4rocny chce tiez vsetko robit sam, cikat, nalievat si pit, pod mojim dozorom si robi prazenicu a pod. A tiez sa hneva, ked spravime nieco, co on vie a chce robit, leb oto berie,akoby sme mu brali jeho pracu,ved to je jeho uloha (stlacit gombik na vytahu,rozsvietit svetlo a najnovsie i odomknut byt).
V knihe Dieta ako vyzva som citala, ze radsej 1rozbity tanier,ako rozbita sebadovera dietata.
Plus dobre rady su i v knihe Ako hovorit,aby nas pocuvali.
Ahojte maminky prosim.vas o pomoc..mam dieta vo veku 2raj 4mesiace....moj syn nerozprava len blaboce kyve hlavou a povie ne a dokaze ukazat papa a vravi aoj to je vsetko...ked bol mensi vravel mama baba tata aem tam nejake slovicko sa mu podsrilo ale zrazu je prec nevravi nic ked mu poviem povedz mama kruti hlavou a mrmci pacia ss mu ligotave krucacie hracky kolesa na autach a hlavne auticka ofmieta kazdych aj rodinnych prislusnikov nikto nemoze ist knemu iba ja neukazuje na danu vec ppzera sa do oci ale slabo mame problemy aj so spravanim vzdy ked ideme ku starym rodicom (do domu kde zil predtym od naroxenia potom.sme sa prestahovali do noveho domu ) zoberiem ho zo sedacky a uz zacne sa hdzat o zem neplacr ale krici o dusu raz chxe ist na kolena potom.sa odtahuje odomna vtrdy sa zlaknem velmi lebo neviem co sa deje ked starka mu donesie cokoladu a pride knemu a pritom vidi svoju oblubenu cokoladu krici stale aodmieta ju po niekolkych minutach sa ukludni v mojom.naruci a zrazu ako vymene dieta od starkej si zoberie cokoladu a uz je vporiadku robil velky cirkus pri kupani aj vtedy len ako ho do vody dam uz zacina krik plac a protom v starim dome sa rad kupal miloval kupanie teraz nie ale.pred nedavnom znova zacal znova mat rad vodu je toho strasne vela boli sme u neurologicky ze ma adhd a prednedavnom zas mame ist na vystrenie na autismus ale sama neviem raz je ako normalne dieta potom pride nejaky zlomok a uz je iny mate niektora zvas take dieta doma ?? Co to moze byt ?? Ja som uz zufala 😞
Ja som za psychologa. Ved ked nas boli zub ideme ku zubarovi, ked nas boli zaludok ku internistovi. Tak preco nevyhladat pomoc u lekara na spravanie, ktorym psycholog je. To ze nalepka, ze tam chodil? Ved to nemusi vediet cela dedina a keby aj. Radsej teraz ako potom riesit ked Vas bude bit v 16-tich. To bude vacsia hamba si myslim. Drzim palce. Nie ste zla matka, len potrebujete pomoc. Ja by som asi tolko placu nevydrzala. Nevahajte. Zelam vsetko dobre.
Dobrý deň moje dieťa na záchvaty revu stále vymýšľa alebo keď mu niečo nedám reve a v dobíja sito niekedy aj napriek robí sestricke capne ju bez ničoho nič a stále sa v sebe už nevládzem robím už policajta medzi nimi
@tatiana305 zahodit,aj cimel aj deku,bude sice mozno par tyzdnov trvat kym si zvykbe ale to prezijes.

@adri2211 tak vidis to, ze nie si sama....a to este koooolko horsich deti je...ja som fakt rada, ze nemam chlapceka, lebo este len chlapci su fagani poriadni....hej tie vyhovorky pred spanim velmi dobre poznam....ale najnovsie sa mala vyhovara, ze sa boji bobaka, tak musim pri nej ostat, kym nezaspi....pred tym som jej aspon nechavala otvorene dvere na izbe, sedela som od nej na 3 metre, bolo dobre....ale teraz sa boji a musim byt pri nej....vzdy si nieco najdu, ako nas dostat...