Strach ročnej dcérky z veľkých vecí. Vyrastie z toho?
No dievcata... chcem sa popytat len tak pre info lebo nasa Emka (1 rok) sa boji vsetkeho co je vacsie nez ona :D teda konkretne sa boji velkych psov (ked zastekaju chyta ju uplna panika) potom sme boli pozerat na pavy jeden nasuchoril perie a tiez uplna panika a taky neskutocna plac, dnes som nasla stary kocik na hranie po mne a bol v nom aj filip ale taky dost velky.... a ema nevedela ci sa tesit ci plakat.... aj ked je neikde velky krrrdel vtakov a vzlietnu alebo ked huuka sanitka, vysavac, ked niekto kosiii.. ale to su uz zvuky co by som este pochopila...ale ona zacne vydavat take cudne zvuky (pride mi to ako opica) a chveje sa a uplne ma stiiiska... podla mna ide o starch...ale existuje nejaka taka fobia? moze sa uz teraz prejavovata lebo z toho vyrastie? sama alebo jej mame ponukat take podnety? neviem....
teraz je v takom veku to sa spravi
odkedy to ma?ak je to len nejake kratsie obdobie, moze ist o taku vyvojovu fazu kedy sa dieta viac boji, je uzkostlivejsie.
ak to ma dlho (alebo odjakziva) tak by som navstivila detskeho psychologa.povedala by som ze je trosku ustrachana, mnoho deti sa boji vysavaca alebo pava, ale ty si toho vymenovala viac.skoda ze si to dala ako otazku, tazko tu budeme diskutovat.
vyrastie ztoho,moja mala ma 2roky,boji sa sanitky,dokonca aj rozhlasu,donedavna sa bala vysavaca,sprchy,a už ani sama neviem,vylakalo ju hocičo....mala normalne zachvaty....vyrastie určite,ešte ma len rok
myslim ze z toho vyrastie. Nas ma sice psov rad, ale ked ho vystrasi, tak tiez uz par krat chytil hysak ako ja vravim. Proste su to deti viac citlive.
Ma len rok,je normalne,ze ma strach.este bude par veci,ktorych sa bude bat.a bude par veci,ktorych sa prestane bat.je to normalne.a ze vydava divne zvuky?no a?ved ma strach,nejako to musi dat vediet.aspon vzdy presne vies,ako sa citi a vzdy jej mozes pomoct.napriklad objatim a ubezpecenim,ze sa jej nic zle nestane,lebo si s nou a nedopustis,aby sa jej stalo nieco zle.
Myslim, ze tvoja mala je trosku viac citlivejsia a uzkostlivejsia, ale je to urcite dane vekom. Ja mam tiez dcerku vo veku 1 rok (mala teraz v marci), a tiez sa kadecoho boji. Pristupujem k nej tak, ze jej ukazem, ze ja som s danou vecou/ zvieratom/ clovekom kamaratka, ze sa toho nebojim. Nenabadam ju hned, aby sa toho dotkla, alebo tak, ale vysvetlujem jej - pozri, tu ma oci, tu ma toto, tu ma tamto, takto robi, ked sa tesi... Mame doma yorskhirku, a mala aj ked s nou vyrasta od narodenia (york. mame sest rokov), tak ked zacne stekat, mala sa uplne zlakne a vystreli za mnou (az si cestou obcas padom ublizi), tak ju len uplne pokojnym hlasom ukludnujem a vysvetlujem jej (opytovacim tonom) ze havo sa zlosti? ano? pod, povieme mu nech je dobry... (napriklad).
Verim, ze tvoja mala z toho vyrastie. Nasilu by som jej podnety asi nedavala, musi to prist prirodzene 😉
nasa mala sa tiez bala vseliakeho zvuku a hlavne vysavacov a teraz by vysavala o dusu, to prejde podla mna
ano, vyrastie. aj kubko bol taky. je potrebne stat pri nom a podporovat ho. aby videl, ze tie velke veci mu neublizia... 🙂

..vyrastie..aj môj zo svojich strachov vyrástol až kým sa zase nenaplašil z niečoho iného.. 🙂