Syn má 15 mesiacov a som znovu tehotná

katariinam
1. jún 2017

Ahojte, potrebujem radu,
Syn má 15 mesiacov a som znovu tehotná.
Zároveň sa mi vyskytla príležitosť práce na dohodu, jedná sa o 1 celý deň 1x do týždňa (každý pondelok) ... malého bude strážiť moja mamina a pol dňa manžel.. bolo by to vhodné aj pre to, aby si zvykol na to,že niesom vkuse s ním,keď aj pôjdem do pôrodnice... lenže malý ešte nebol tak dlho bezomňa, max na 3,5 hodky zatial..
Zobrala som ponuku a teraz sa trápim, neviem či som spravila dobre.
Potrebujem radu a skúsenosti mamičiek ktoré boli v rovnakej situácii. ďakujem za odpovede.

tyelde
1. jún 2017

moja ide od roka do jaslí a ja do roboty, v zahraničí ťa nikto tak dlho doma nenechá a všetky to zvládame 🙂 neboj sa, bude to v pohode, veď je to len jeden deň do týždňa, to si syn ani nevšimne a ty sa tiež aspoň trochu dostaneš mimo domu aj privyrobíš, to sa vždy zíde....a keď sa nebude páčiť, tak dáš výpoveď. smelo do toho!

katariinam
autor
1. jún 2017

@tyelde ďakujem 😘 mas pravdu. Ďakujem za podporu.

trdelnik234
1. jún 2017

@katariinam
Ahoj, to je super, ze ti ho budu strazit pribuzni, navyse babicka a otecko dietata, ved to su idealne podmienky priam. A co to je 1 cely den v tyzdni?
Ak maly nie je zvyknuty byt bez teba, tak je najvyssi cas zacat. Zacni ho nechavat na pol dna babicke a potom pol dna manzelovi, proste treba ho na tu zmenu pripravit postupne, aj ked iba o jeden den v tyzdni.
Ak je ponuka pre teba vyhodna a si v tehotenstve fit, tak nie je dovod trapit sa, ci nebidaj lutovat. Inak blahozelam k tehotenstvu. Kedy mas termin?

monicka144
1. jún 2017

Veľa mamičiek to už teraz takto robí, už to nie je brané až tak tragicky ako v minulosti, že mam čo šla do roboty skôr ako malo dieťa tri roky bola "krkavčia matka" lebo s ním nechcela byť doma. Teraz sa už veľa žien sústreduje aj na svoju kariéru a ich práca ich baví takže je jasné, že sa tam budú snažiť vrátiť čo najskôr 🙂 Vôbec sa kvôli tomu nemusíš trápiť, presne tak ako si napísala aspoň si začne trošku zvykať, že s ním nie si stále a je to predsa len jeden deň takže to nie je žiadna tragédia

rutie
1. jún 2017

Jeden den v tyzdni pri takto zabezpecenej opatere a 15 mesacnom dietati je uplne v pohode. Netrap sa. Prospeje to uplne vsetkym. Pre teba psychohygiena pred tym ako sa dostanes po porode do kolotoca starostlivosti o dve male deti, tatino zisti, co je to starat sa o dieta a babka si s vnucikom vytvori silne puto. Vyborna prilezitost.

cerez
1. jún 2017

Ja som nastupovala do práce pri prvorodenej, keď mala 16 mesiacov. Robila som dokonca aj denné aj nočné. Rýchlo si zvykla, že mama odchádza a prichádza.

eliska13
1. jún 2017

@katariinam jeden den je nic to bude v pohode este, ked bude s ludmi ktorych pozna isla by som do toho

tortelinka
1. jún 2017

ja to mám tak isto, môj bol síce o niečo starší, ale berie to v pohode, ten jeden deň je s ockom, tak nemám žiaden stres, otec je rodič rovnako ako mama

katariinam
autor
1. jún 2017

@tortelinka
@eliska13
@rutie
@monicka144
@trdelnik234

ďakujem vám za milé komentáre. pomohli ste mi. :-*
tiež si myslím, že keď bude s manželom tak budem kludná, len sa bojím že bude plakať, a to mi ho je lúto. 🙂 ale zvládneme to, ešte skúsime natrénovať.

Inak termín mám koncom dec-začiatkom jan. a ďakujem veľmi pekne!
@trdelnik234

nyusika
1. jún 2017

@monicka144
Dovolím si oponovať, kedysi šli deti bežne ako ročné do jaslí a ženy do práce

iukas
1. jún 2017

@katariinam je to super, ze mas moznost na jeden den v tyzdni prist na ine myslienky, urobit nieco uzitocne, co ta naplna a sucasne ta to nabije energiou a na maleho sa budes este viac tesit, budete si navzajom vzacnejsi. Maly bude s ludmi, ktori sa o neho vedia postarat a ty im doverujes, niet sa coho bat, niet sa preco trapit, hor sa do toho, vsetkym vam to dobre padne🙂 Drzim palce.

miska2015
1. jún 2017

ahoj, ja som sa vrátila do pôvodnej práce na 1 deň v týždni, keď mala dcéra presne 15 mesiacov. Stará sa mi o ňu vtedy mama. Okrem toho, že to finančne dosť pomôže, je to pre mňa zmena a postupný návrat do okruhu "iných" problémov. Keď bude mať 2 r. plánujem ísť už na polovičný uväzok a na plný až v 3 rokoch. Ak máš spoľahlivú opateru, určite to vyskúšaj. Len pozor na odvody - počas rodičovskej ich za Teba platí štát, ak začneš pracovať napr. aj na dohodu, už si ich budeš platiť samozrejme sama a pri nízkom príjme bude aj vymeriavací základ nižší, t.j. na dôchodok sa Ti započíta menej ako pri odvodoch od štátu (neviem presnú sumu, ale štát platí odvody z nejakej sumy okolo 500 eur).

katariinam
autor
2. jún 2017

@iukas ďakujem za podporu 😘

@miska2015 ano, viem o tom, akurat dnes som sa informovala. Ďakujem za upozornenie!!