Synček stojí na špičkách

denka15
31. mar 2013

Ahojte baby, mam 10mesacneho syna, este nechodi ale uz vyse mesiaca sa stavia vsade kde sa da...ale stoji len na spickach a to tak krcovite, ma skrcene prsteky a na nich stoji.Ked mu vystriem nozku aby stal na celom chodidle, tak automaticky pokrci kolienka a chce si sadkat.
Chcem vas poprosit o radu, alebo o skusenosti, ci ho mam nechat tak a cakat kym sa nauci pekne naslapovat sam, alebo mu mam cvicit s nozkami?
Bojim sa, aby mu niak nezrastlo svalstvo od clenku po lytko..a ani do choditka ho moc nedavam, je tam tak maximalne 10minut za den.
Dakujem za rady 🙂

duska88
31. mar 2013

ahoj mne sa tak maly naucil v choditku 😒 , neurologicka nam dala rehabky, cvicili sme vojtovku asi 2 mesiace a pomohlo, teraz uz pekne stoji na celej pate.. 🙂 zajdi detskej lekarke, nech ta odporuci na neurologicke vysetrenie s drobcekom 😉

petrife
31. mar 2013

aj naša malá sa začala stavať na špičky, tak nás pediatrička poslala na neurológiu. Ale ešte predtým mi svokra poradila, aby sme malej kúpili topánočky, také vyššie a nám to pomohlo. Tie topánky ju nútili stáť na celej nožičke. A keď sme prišli na neurológiu, tak tam už pekne došlapovala, tak už iba pre istotu urobila nejaké testy, ale všetko bolo ok. Tak môžete skúsiť aj tie topánočky, my sme kupovali také z Protetiky, sú ľahučké, vzdušné, ale pritom pevné.

elenka6
1. apr 2013

@denka15 naša malá ked chodila len okolo nabytku tak stale po špičkach a aj prsty skrčala do vnutra,od toho dna ako začala chodiť tak chodi pekne na celych nohach.

usiko
1. apr 2013

@denka15 chodi v choditku,aloebo chodite s nim tak ze ho drzite za ruky? ak ano, tak prestante, ma to z toho...ak nie....tak by som neurologa, alebo ortopeda......najprv telefonicky,aby si sa tam zbytocne netrepala, a ak povie jeden z nicvh ze je to jeho parketa sla by som......

gubcikova
1. apr 2013

náš malí ked sa učil stáť tiež stál na špičkách no akonáhle sa neučil chodiť našlapoval na celú nohu

denka15
autor
1. apr 2013

Dakujem vam krasne divcata 🙂 v stredu sme objednany na poradnu tak tam sa spytam doktorky. A sice je troska nskoro, ale prajem krasny velkonocny pondelok 🙂

danag
17. máj 2013

Aj keď sa zapájam neskôr, možno to niekomu pomôže. Babule žiadne chodítka. Povedia vám to pediatri, aj neurológovia. Ak niekto povie, že veď kedysi sa v tom chodilo, tak to argument ako, že kedysi sa pralo na rumpli 😎 . Nám pomohla kúpa papučiek - kotníkových. Po cca 2 týždňoch malý začal stúpať pekne na celú nohu, aj keď bol bosý.

tutislava
2. jún 2013

my mame ten isty problem.treba to cim skor riesit.neurolog,ten vas posle na rehabilitaciu.