Trojmesačné bábo málo spí počas dňa

mell26
23. okt 2017

Ahojte, chcem vas poprosit o radu. Moja 3 mesacna dcera nechce cez den poriadne spat. Nikdy nepatrila k velkym spacom, ale toto je uz moc. Doteraz spala do obeda 2 max. 3 hodiny, aj to som ju musela uhojdat v kociku, alebo pri kojeni a priebezne pocas tohto spanku este pohojdat ked zacala mrnkat. Poobede mi spavala 1-1,5 hod, aj to len na prechadzke. Ale aspon spala... Teraz (neviem ci to je ockovanim v 3 mesiacoch) mi spinka len po pol hodine. Takto ide spinkat aj 4x za den na pol hodinku. Aj ked sa snazim jej ten spanok predlzit, len sa na mna pozera a usmieva. Vidim ze jej to nestaci, lebo do 15 min. si pretiera ocka, ziva a place. Vydrzi fungovat aj 2 hodinky. Vecer mame zvyk, ze okolo 7-8 ide spat. Zaspava na rukach a uspavam ju niekedy aj 2 hodiny. Uz som z nej unavena, ani ja si neoddychnem ani ona a to nehovorim o domacnosti 🙂 . V noci sa budi na papanie kazde 2-3 hod. a vstava medzi 7-8. Cumlik nechce. Myslim si, ze 3 mesacne babo by malo viac spinkat. Viete mi poradit ako jej pomoct cez den znova spat? Alebo ci sa to casom opat upravi?

aduska121
23. okt 2017

@mell26 ahoj my sme mali tiez to iste trvalo to dost a maly mi spaval v 15 minutovkach..bolo aj tak ze zadriemal len na dve minutky a bol cerstvy dalej sa hrat dve tri hodinky nijako sme to ale neriesili len sme tym presli...od vela mamiciek som pocula tiez o takomto spanku

kitta
23. okt 2017

Aj my tak 🙂 4 mesiace ma maly. Vonku pospi aj dve hodky, ale vnutri tak pol hodinu. Predtym si tiez pospal aj dve hodiny v postielke cez den, ale posledny mesiac nic. Ale aspon vecer ide pekne spinkat.

bubu2013
23. okt 2017

Časom sa to upraví. Syn do 6 mesiacov spal iba raz za deň v kočíku, za jazdy - 3 hodiny (narodil sa v januári. Sneh, dážď, blato a zima). Budil sa o 5 ráno a večer zaspaval o 11, po trojhodinovom uspavani (trápila ho kolika). Po tom 6 mesiaci sa to akosi samo upravilo a spaval už dvakrát denne doma. Dve hodinky doobeda a tri poobede. Od roka potom už iba raz denne, od dvoch rokov cez deň vôbec nespinka. Ale večer zaspi o siedmej a vstava o pol deviatej. Treba len pevne nervy, toto obdobie prejde samé.

lindesy
23. okt 2017

Aj u nas to bolo tak. Dverka spavala 3-4 krat denne po 40 minut. Presne. Ani o minutu dlhsie.
Potom sa to nejako upravilo, teraz ma 11 mesiacov a spi dvakrat denne od 30 min po 2 hodiny. Ako kedy.

janickacrazy
23. okt 2017

@bubu2013 No každé dieťa je iné, takže u nich sa to upraviť vobec nemusí. Moj druhý syn tiež takto spával od narodenia veľmi málo a v 6 mesiacoch vstával ráno o 4, spal 20minút doobeda a 20 minút poobede a večer išiel spať o 19:00. Okrem toho celý den reval alebo vyžadoval pozornosť. Mohla som sa aj do kocky poskladať, ani vonku nespal dlhšie. Od roka stále vstával o 4 ráno a cez den už nespal vobec, večer išiel spať o 19:00, stále plný energie celý den. Ja som bola zničená, nevyspatá ako nikdy. Prvý a tretí syn spávali krásne, ten teraz v 2 rokoch spí viac ako druhý v 6mes. Tak dúfam, že u zakladateľky sa to upraví lepšie ako u nás vtedy.

bosoriak
23. okt 2017

Spanok sa meni tak priemerne asi stokrat. Joj, aj mne sa vzdy zdalo, ze mi deti malo spia 😀 Moja stredna a najmladsia spavali 4xdenne po 20 minut od narodenia, kdeze by 2 az 3 hodiny.

Ci sa to zmeni? Urcite. K lepsiemu? Ani panboh nevie. 😀 Ockovanim to nie je, v troch mesiacoch sa vela detom meni rezim, vnimanie, sposob spanku a podobne. Moje spavali potom od tych 10 mesiacov jedenkrat denne asi hodinu - hodinu a pol, najmladsia obcas potiahne aj jeden a tristvrte, ale to musime mat dobry den.

Neboj nic, neporiadok nema nohy, neutecie. Mas si za tu pol hodinu oddychnut, nie riadit byt, to sa da robit aj s dietatom. Hlavne to skus brat tak ako to je, nesnaz sa nic menit, aj tak sa ti to nepodari. 🙂

Vela zdaru!

baby21
23. okt 2017

Juuuuj, to si presne pamatam. Pol hodinku presne na minutu hore a koniec,ani dudlik nic, len prisat🙏. Moji obaja synovia. No cim boli starsi, tym sa to lepsilo a potiahli dlhsie. Ten starsi potom vedel davat aj trojhodinovy spanok okolo 3 rokov, ked uz mal len jeden spanok. Treba asi vydrzat a verit. Vsetko dobre prajem.

ivitom
23. okt 2017

Moj synček ma 6 mesiacov, spava polhodinky, musim ho uspat, a väcsinou ostat pri nom, takze ruka hore na polhodinku, že hurá, to je moja polhodka - nehrozi..v kociku tiez väcsinou polhodky, večer zaspáva aj hodku, samozrejme so mnou..večer zaspáva tažšie, lebo spánok cez deň mu nestačí..aj ja dúfam, že hádam sa to časom zmení k lepšiemu, ale najlepšie je neriešiť..más prvé dieťatko, preto riešiš, aj ja som to robila pri dcérke, lebo vtedy všetky deti, čo som poznala spali a spali..ale lepšie je to nerobiť, akceptovať..každé dieťatko je iné..hlavne, že ste zdraví..

katkasimlkatkasimi
23. okt 2017

@mell26 moja ma 2 roky a 3 mesiace. Do roka mi spavala dennne 2x 0.5 hodinky od 2 tyznov.pomroku sa to zmenilo a spabala hodinku cez obed ale iba do cca 18 19 mes.odvtedy nespi vez den vobec.a v noci....tak 5-6 krat hore. A do roka v noci spavala dokopy max.3 hodinky. Je to nezmar dieta plne energie stale som cakala ze z toho vyrastie ale nie takze pocitajnaj s touto moznostou. Ak chces napis mi ip

emi16
23. okt 2017

Pozname, mame u dvoch bab za sebou
A ta starsia o piatej hore ako lastovicka
Mladsia ma dva a nocne party stale v kurze
Denne spanky sa im upravili okolo roku a pol
Ked sa dopracovali na jeden denne a potiahli 2 hodky v kuse

1988majka
24. okt 2017

@mell26 to co popisujes je uplne bezne. po polhodke sa budi preto ze polhodinu trva spankovy cyklus takyto malickych deti. mozes skusit ju pri tom prebudeni zacat kojit a mozno zaspi znovu... vecer ju uloz az ked vies ze zaspi. ak zaspava vecer o 10 tej tak ju daj spat o 10 tej. Tazko ju presvedcis aby zaspala o 8mej len co sa budes nervacit a vlacit ju po byte a hojdat uspavat atd. Postupne sa to da o polhodku poposuvat aj na tu 8-mu (vtedy by bolo idealne keby bol predtym aspon 2h bdela aby uz nedala ten vecerny polhodinovy spanok). PS: nas syn v tom veku prespal cez den dokopy max 1,5-2h (Tiez niekedy po polhodinach). Az ked zacal byt viac aktivny zacal cez den viac spat ale aj tak nieje velky spac. Len dobyje baterky a fici dalej.

mell26
autor
24. okt 2017

Ďakujem vám za povzbudenia, hádam sa to upraví k lepšiemu 🙂 . Dúfam, že si nájdem systém ako fungovať, aby to vyhovovalo nám obom. Veď je to môj anjelik, aj keď s malými rožkami 😍 😇 .

sivypegas
24. okt 2017

@mell26 prosimspinkej.cz. Inak aj ja mam take babo, a budeme mat skoro 9 m a doteraz,cely cas spi na rukach,aj teraz ked toto tu pisem...Treba ju,kym je cas asi naucit spat v postielke i ked ja som to nedokazala,