Trojročná dcérka sa bojí

manchester1987
9. nov 2015

Ahojte
moje dieta sa strasne boji ...ked nieco len buchne tak sa pyta kaxdych 5 minut co to bol za zvuk... v izbe sama neostane boji sa uteka odvsadial...a o tom ze sa ju snazim naucit samu spat v izbe ani nehovorim. vydrzi spat asi 2 az3 hodiny sama a potom hned uteka k nam do postele

mamulienka30
9. nov 2015

Asi este nie je pre nu cas spat sama. Nasilu to robit je ako priliat olej do ohna... sekne sa a bude sa bat este viac. Ved ju nechajte pri vas. Nebude to trvat vecne.

manchester1987
autor
9. nov 2015

@mamulienka30 no dobre a s tym ze sa boji uplne vsetkeho

betunka39
9. nov 2015

No moha ma 3,5 a boji sa vsetkeho.cudzich ludi.ucitrlky v skolke.lekarky aj nojho otca-dedka.Aby spala sama nehrozi.pretoze este aj v skolke kontroluje ucitelku.ci sedi pri nej.Raz z toho vyrastie.ked pride jej cas.

bonaqa2013
10. nov 2015

Deti sú rôzne, ale môj syn sa bál takto všetkého. Tiež asi v tom veku. potom to pomaly prešlo, ale ustráchaný bol dlho. Už chodil do školy a stále ustráchaný, citlivý, ale zato veľmi rozumný a inteligentný. Všetko sa to zmenilo v puberte. ďalšie moje deti - dcéry také problémy nemali.

rysisi
10. nov 2015

Ahojte ja mám podobný problém môj malí sa tiež všetkého bojí, som s toho už zúfalá ani len televízor nemôžme pozerať lebo sa bojí reklám a strašne je za všetko plače a kričí dokonca ma bije stále sa mu venujem robím mu bublinky píšeme si čítame si hráme sa nenechá ma chvíľku si oddýchnuť stále sme vonku už začínam byť zúfalá a ked naňho ja skríknem a vybuchnem tak mi manžel nadáva ale on sním neni ráno odíde a večer príde a ja non stop. Mám taký pocit že už sa sám ani nevie hrať prosím poradíte ????

petkavka
10. nov 2015

Ahoj, @manchester1987 .

poviem z vlastnej skúsenosti, keďže ja som týmto trpela asi od 3,5 roka. Presne ako tvoj synček - každý jeden zvuk ma lakal, lebo som nevedela definovať čo to je...a presne ako hovoríš, sama v posteli max 3 hodiny- a potom som sa vnoci uz budila na nocne mory a musela isť ku rodičom.

Ak ti niekto povie (kto to nezazil), ze dieťa z toho vyrastie - tak sa veľmi veľmi míli. Ja som sa s tým dokázala vysporiadať až ako väčšia.

Isto odporúčam ísť so synčekom k nejake milej psychologičke, ktorá by pomohla nájsť príčinu, prečo sa synček takto bojí....to môže byť naozaj hocičo....a potom má pomôcť tebe ako rodičovi ako máš synčekovi pomôcť prekonať tento strach. Ale isto to netreba nechávať na neskôr. V súčasnej dobe sú naozaj také milé tie detské psychologičky (zhodou okolností hneď 2 moje sestry to študovali 🙂 ). Hlavne sa nenechaj odradiť radami, že načo hneď behať za nejakou odborníčkou - už nie sme v dobe kamennej. Návštevou psychológa môžeš dieťatku len a len pomôcť. A úplne pri najhoršom ti pani psychologička povie, že vlastne má tvoj chlapček len takú fázu a že je vlastne všetko vporiadku 🙂. Nemôžeš nič stratiť, len získať pre seba ale hlavne pre synčeka.

mamka_danka
10. nov 2015
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

baby vela trpezlivosti vam prajem :(