Uchopovanie - naťahovanie sa za hračkami

soniabel
10. okt 2013

Dcerka mala 3 mesiace a nenatahuje sa za hrackami, iba ich sleduje ocami. Nechce sa jej ani velmi uchopovat veci, chyti maximalne tak prst. Mate niekto s tym skusenosti a ako sa to vyvijalo, pripadne naordinovali vam niekto nieco z vojtovej metody na toto? Nad postelou ma kolotoc, paci sa jej ale malokedy to necho buchne rucickami. Dakujem.

siska53
10. okt 2013

A co ti vravela pediatricka? Ta by ti najlepsie povedala, ci je to ok alebo ju treba nejak specialne motivovat..

soniabel
autor
10. okt 2013

Ona si mysli, ze tych par "nahodnych" dotknuti ( to len mavala rucickami ) nie je nahoda, ale nezda sa mi to. Najblizsie ideme az za 3 tyzdne. Hladam ludi, ktori take deti mali, ako sa to riesilo...

svano
10. okt 2013

Moj syn nechytal hračky aj vytáčal hlavičku na jednu stranu. Po vyšetrení u ortopéda sme cvičili vojtovou metódou do roka. Začínali sme keď mal 3 mesiace. To cvičenie bolo náročné hlavne na psychiku, ale stálo to za to, syn je úplne v poriadku. Lekárka mi povedala,že keby sme neboli poctivo cvičili, vôbec by sa nepostavil na nohy.

figurka26
3. aug 2019

My taktiež vďaka vojtovke sme sa “vyhrabali” z najhorších prognóz. Poctivo sme cvičili, denne 4x. Bolo to ťažké ale moje dieťa je úplne ako iné zdravé deti. Mimochodom teraz mám druhé dieťa a cvičím tiež pretože má slabšie brušné svalstvo a krk. Má o pár dni 4 mesiace a za hračkami sa ešte nenaťahuje, iba si ich pozerá. Dr z FRO mi povedala keď som u nej bola minuly týždeň že je to ok”