Ukecaná 10 mesačná dcéra. Ostane jej to?

kristinka123
12. jan 2011

Moja mala neskutocne vela rozprava uz zhruba od 6. mesiacov. Proste sa rano zobudi a zacne a neskonci ani ked zaspava. Cely den preblaboce ale tak poriadne hlasno. Cudzich ludi sa vobec neboji a s kazdym sa pusta do takej tej svojej konverzacie no ak si vsimne ze ju nahodou niekto nepocuva zacne az kricat len aby uputala pozornost. Dokonca sa mi kamoska priznala ze ked stravila s nami 2 hodinky musela si davat tabletku od bolesti hlavy 😀 . Aj doktorka nam vcera povedala ze ze na svoj vek (10 mesiacov) vie nezvycajne vela slovicok - comu sa ani necudujem kedze sa jej pusa vazne nezavrie 🙂 Horsie je ze musi byt neustale stredobodom pozornosti ked jej niekto nevenuje pozornost zacne doslova zurit a bit kazdeho okolo seba.
Ale zase napriklad plakava velmi malicko uz od narodenia - niekedy ju nepocujem 3 - 4 dni a ked place tak len vtedy ked je moc unavena.
Maminy mate niektora s tymto skusenost? Ostane jej takato maximalna ukecanost alebo sa to zmierni ked zacne pekne rozpravat?
Diky za kazdu radu 😉

dzeni
18. jan 2011

aj ja mam taku kvakulu, ze kazdy kto odchadzal od nas bol na tabletkach 🙂
teraz mame 4 roky ale melie nam to stale 😉
Kamosky mi zavideli ako pekne a skoro rozprava a vela ! zo zaciatku som mala z toho radost aj ja, ale tak po 5mesiacoch som toho mala niekedy uz aj dost, este aj v noci som vedela o com sa jej sniva, co rozpravala aj zo sna 🙂
Samozrejme,teraz je uz rozumnejsia, aj si obcas hodi pauzu 🙂
My sme to nejako neriesili,ved co s tym, hoci nam to bolo obcas blbe, ked bola navsteva, moc sme si nepokecali, lebo hlavne slovo mala ona.
Ale su potom z nich take rozumne, vedia co povedat, ked otvoria pusu, uz sa ich da pocuvat.
Tak len silne usi a hlasivky prajem. 🙂

capy
1. feb 2011

vitajte v klube 😀 😀 😀 ja mam sice chlapca ale presne ako vase baby. pusa sa mu nezastavi ako je den dlhy. len teraz zaci mat take akesi hamblive obdobie tak pred cudzimi je zo zaciatku ticho ale potom sa otuka a sme tam kde sme boli. tak zelam vela trpezlivosti

alexandrah
2. feb 2011

@capy - ahoj, no aj risko vyzera byt udrdlany, jak slak, ale ma aj po kom, aj ja, aj manzel, tak mu to ani nemozme mat za zle, lepsie, ako keby sedel jak 5 penazi ... si myslim ...

capy
2. feb 2011

@alexandrah jasne ze je to lepsie ako by mal sediet a byt ticho alen pozerat 😉

alexandrah
3. feb 2011

jasne, aspon sa nestratia🙂))))

skumavka
3. feb 2011

@kristinka123
ja mám síce syna-teraz bude mat 3 roky a to je podla opisu to isté,čo tvoja dcérka. Ako sa ráno zobudí,tak začne rozprávat a melie a melie donekonečna,ešte i pri uspávaní. Pokial mu venujeme sustrenemu pozornost a myslíme si,že teda si pokecáme a debatu skončíme,tak to sa velmi mýlime.On sa chytá dalej a dalej,každá nová veta je prenho výzvou na rozvinutie debaty,ked už nie je o čom,tak si začne omielat všelijaké svoje konštrukcie a polopravdy-napr.čo kde pochytí z rozprávkových knižiek,či z dvd,pokojne to aplikuje na realny život atd. Cudzích sa vobec nebojí taktiež, bez problémov im začne vykladat o krtkovi (z knižky) ,ktorého akože videl v záhrade a povymýšla k tomu také story,že dospeláci su vyvedení z miery 😀 Niekedy veru neviem,či je to v norme,či je to ok,ale si vždy poviem,že predsa to nemože byt na škodu veci,že tak pekne rozpráva a vie vela slov a viet, že má bohatú fantáziu, lepšie ako keby nekomunikoval.
Niekedy nám veru tiež duní v hlave,o návštevách už ani nehovorím,podaktorí z rodiny sa už dlhší čas odmlčali 😉 lebo práve nový človek-návšteva je vdačný objekt pre naliehavé vyrozprávanie všetkých noviniek 😀
prajem pevné nervy všetkým maminám podobných detí 🙂

jankas87
7. feb 2011

@kristinka123 no moja dcerka je na tom tak isto odkedy sa naucila rozpravat tak nevie prestat a to uz ma 7 rokov. je to sice pekne lebo si takto vybojovala lepsie znamky v skole 🙂 ale zase mam niekedy obavy ze zmizne. myslim to tak ze s dakym odide prec pretoze tiez sa nikoho neboji a s kazdym sa pusti do reci. Dokonca mi uz raz takto odisla s jednym panom ktoreho som az tak dobre nepoznala ale nastastie odisli len do obchodu a naspet a vraj som jej to ja dovolila 🙂 odvtedy ju radsej nespustam z oci ani na minutu pokial dakde sme.No co uz s tym nic nenarobime.