Vigantol a kanavit ako ich podávať?
Ahojte maminy. chcem sa spytat mamiciek, ktore mate malinke babatka, ako vam pediatricka kazala uzivat kanavit a vigantol. mam pocit ze kazdy pediater hovori inak. ako to vlastne je?dakujem
..no a uz sa uvazuje, ze sa vigantol pre nejaky chemicko toxicky sajrajt ma stiahnut z trhu.......
@awalancha3 to si sa sem prisla po 9 mesiacoch odventilovat a vybrala si si mna?? 😲 nebudem sa s tebou natahovat, rob ako uznas za vhodne. nebudem ta citovat, ale ty si mne napisala, ze ohluchem a oslepnem, tak moja reakcia, ze nie som hlucha ani slepa bola na margo tychto tvojich reci ;) asi mam len slusnejsi sposob vyjadrovania ako ty, bez zbytocnych invektiv ;)
ospravedlnujem sa za off topic rakciu
vigantol- 2kvapky kazdy den do 2 rokov, od 2 -3 rokov len v zimnych mesiacoch, ked je malo slnka. kanavit- 1kvapka 1tyzdenne, uzivali sme ho po prve ockovanie, to mala dcerka 3,5 mesiaca.
Nam doktorka povedala ....Vigantol 2kv do mlieka každý deň...a kanavit ---jedna kvapka raz tyždenne.
@awalancha3 super prispevok 🙂
nam kazal pediater: Vigantol 1x1kvapka do mlieka (od 2heho tyzdna) a Kanavit 3kvapky raz tyzdenne do 1mesiaca( potom 3kvapky raz mesacne do 6mesiacov) 😉
užívanie už neviem presne, len mňa zdrbkal dr, že nech sa neopovážim dávať tieto kvapky priamo do mlieka alebo nedajbože kvapkať do úst...jednoznačne na lyžičku...ja som to malej dávala do mlieka a nie vždy mi všetko vypila...dr spravil jednu vec, na ktorú nikdy nezabudnem...keď bola malá ešte malinká, chytil moju ruku a zatlačil malej zo zadu na lepku, tá sa zahla a puklo to...no bolo to hrozné, odvtedy som dávala len na lyžičku...vraj sa to z fľašky nemusí dostať všetko do tela, lebo sa to prichytí na stene fľaše a priamym kvapkaním sa tam môže dostať viac, čo môže spôsobiť predávkovanie...
@awalancha3 vigantol davaj...inak sa jej vapnik nevstrebe...bude mat krivicu...to asi nechces...
@awalancha3 vigantol davaj...inak sa jej vapnik nevstrebe...bude mat krivicu...to asi nechces...
@ivetoy ...tak to by ma zaujimalo ako si prisla k tomuto nazoru, vazne... preco by moja dcera mala mat krivicu... 😉
@ivetoy a nez vyrobili ten uzasny Vigantol, tak vsichni lidi chodili nakrivo.... 😵
@awalancha3 ..vapnik sa bez slnka-ci vitaminu D do kosti nevstrebava..... 🙂
@czechzuzanaba vsetci mozno nie....ale mnoho...ti narodeny v letnych mesiacoch kedy mali dostatol slnka,mali aj prisun vitaminu D....ja netusim....
@ivetoy ...no to ja dobre viem...... ale zaujimalo ma, prečo by moja malická mala mat krivicu, ked ma vitaminu D až až.... 🙂
@awalancha3 lebo citam,ze jej nedavas vigantol...,ale chvalabohu ste boli niekde na slnku....Ja len si myslim,ze to netreba podcenova,t..kedysi bolo kedysi...a boli aj mnohe choroby u deti ktorym sa dnes uz z lahkostou predchadza...Priklad- Vigantol..Dnes sa uz krivica asi nevyskytuje....,ale kedysi bola casta,nez sa na to prislo,ze je potrebny vitamin D
Nech ste zdravy a spokojny.. 🙂
@awalancha3 zdravy sedliacky rozum,,,je moja veta....treba byt cim viac spaty z prirodou...a davat detom jest vsetko...cim neskor ,tym horsie,telo nezvyknute a tym alergie.....
my davame denne vigantol po jednej kvapke , kanavit sme mali do jedneho mesiaca uzivat tusim jedna kvapka kazdy tyzden a od druheho mesiaca kazdy mesiac az do pol roka
@ivetoy ......odmietla som vigantol ....dcera dostala tolko prirodzeneho vitaminu D, ze to naozaj bohate postaci. 😉
@awalancha3 ako myslis---my berieme,lebo i ked sme kazdy den vonku na saniach...slnka prijima malo....a bojim sa o jej stavbu a zaklad
@ivetoy ...uz viac spaty s prirodou nevieme byt, v nasich podmienkach.....jeme surovu stravu, pouzivame za studena lisovane prirodne mydla, pestujeme vlastne plodiny na farme, malá okrem vody z vodovodu, ci pramena pije len slabý lipovy caj z nasusenych listov....domov mame z kamena, hliny, dreva a starej palenej tehly..... proste ja nie som zastancom prilisnej chemie...ak je dostupná cerstvá dobrá voda zadarmo, tak ju dam, a nekupujem balene denaturovane vody, ak je dostupny vit D v nejprirodzenejsej podobe, tak nebudem davat synteticky.... 😉 😉 😉
@ivetoy ...vsak to.... vzdy sa najlepsie ovladali tí čo sa boja...a matky su najzranitelnejsia skupina......zásoba vit D co sme nadobudli od maja do septembra (po oba roky jej zivota) jej vzdy az nad mieru vystaci po zvysok roka.... Zatial, co ine mamicky polrocne deticky skryvali pred slnkom, plienkou, strieskou a este aj slnecnikom, aby nedajboze nejaky ten luc neprenikol k babätku, my sme zakryli hlavicku a hrudnicek a dieta od maja do septembra bolo s holými rukami a nohami, na konci leta bola ako male cigánčatko......Nebojujem proti vigantolu, nikomu nezazlievam, ze ho dáva, ale ak by sme my dali, tak by určite už bola previtaminizovaná...a s nadbytkom, najma syntetickeho vit D, nie su žarty.
@awalancha3 Tak to je super,ze tak zijete...My byvame tiez v lese...mala spi stale vonku v kociku,ci je zima ,ci je mraz,dazd,sneh...je kojena,snazim sa jej davat rozmanitu stravu,ziadne sracky...takze sa priklanam k prirode...,ale bohuzial vsetky chemiam sa asi nevyhneme... ☹
čo je na tomto pravdy? http://www.badatel.sk/kpm/davkujete-deti-vigant...
hm...
@zuzsko vigantol sa zachytí sa stene fľaše z vnútra, tým pádom sa do tela nedostane potrebné množstvo vigantolu a pri podávaní priamo do úst môže dojsť k tomu, že vykvapne z fľaštičky viac kvapiek, a môže dojsť k predávkovaniu vitamínom D...kázal mi nabrať na lyžičku trošku mliečka a do toho nakvapkať vigantol a tak podať dieťaťu...nechcem poučovať, ale ten deň si pamätám ako by to bolo včera a bolo to dosť nepríjemné...neviem či preto na mňa tak vyskočil, že videl že je to prvé dieťa, ja mladá a ešte k tomu je malá extrémny nedonosenec.... 😢

@siskaa .....napisala si, citujem: "osobne nesuhlasim, ze davat takto male deti radsej na slnko, neporovnatelne mensie zlo by boli aj tie 3 kvapky vit. D denne "......ty si vyjadrila svoj nesuhlas, a ja som vo svojom prispevku vyjadrila svoj nesuhlas s tvojim tvrdenim, podla mna je vacsie zlo davat Dcko umele a nedavat dieta na slnko, opatrne davkovanie.....to, ze si si moju reakciu pretlmocila ako utok na teba, je tvoja vec.....ze nie si hlucha ani slepa, tak to zrejme vo vseobecnosti nie si, ohluchces a oslepnes, ked sa ti to hodi, alebo sa to hodi niekomu kto ta pre iste veci urobi hluchou a slepou....