icon

Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady

vevet
14. okt 2010

Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .

vevet
autor
19. feb 2012

@0chajda0 ahoj, ako ti píše i @lili24 treba nájsť správne oblečenie a spôsob obliekania. My sme síce nemali pavlíkove remence ale Tubingen ortézku a tiež som to riešila väčším a volnejším oblečením. Práve má napadlo - vo fóre je myslím aj téma ohľadom nosenia pavlikových remencov, skús si dať hore do vyhľadávača "pavlíkové remence" a malo by ti to nájsť tému, a tam sa môžeš popýtať mamičiek ohľadom remencov, myslím, že ti poradia viac ako ja nakoľko, ako som ti spomínala že sme nosili ortézku, a je medzi nimi rozdiel. Prípadne rovno lili24 🙂. Držte sa!

0chajda0
23. feb 2012

@vevet ahoj boli sme na kontrole a dal jej remence ale stale jej nozicka vypada zo spodu tak nam povedal nech jej kupime topanky ale je taka z toho podrazdena ale podla mna bola lepsia ta perinka lebo mala viac na siroko nozky

0chajda0
23. feb 2012

@vevet dakujem za radu

0chajda0
23. feb 2012

@lili24 dakujem velmi pekne boli sme na kontrole a dali jej mensie remene ale ta spodna cast co drzi nozicky tak jej stade vypadava nozka tak nam povedal nech jej kupime topanky ... malicka ma 2 mesiace a mala uz perinku a teraz remenca ale podla mna viac mala na siroko nozky ked mala perinku mam strach ze co a jak to dopadne

lili24
24. feb 2012

@0chajda0 neboj, remienky jej pomôžu a uvidíš že ako si na ne zvyknete obidve, sú totiž oveľa praktickejšie ako perinka, prídeš časom na to, že hovorím pravdu 😉 držkajte sa, skús si prečítať nejaké príspevky, aj moje v téme pavlíkové remence tu na mk 🙂

0chajda0
25. feb 2012

dik moja tak to dufam ...

vevet
autor
26. feb 2012

@0chajda0 Pripájam sa k lili24, netreba sa báť, lekári vedia prečo ich dávajú, a treba si na ne zvyknúť, prvé dni sú vždy ťažké...držte sa, zvládnete to.

janka1janka
26. feb 2012

@lili24 Ahoj lili,chcem sa opytat moja mala ma 2 mesiace a stoho 3 tyzdne nosi pavlikove remence..nabuduci tyzden ideme 7.3. na kontrolu do ZA,su tieto remence ucinne aj za taku kratku chvilu??? 😖 Pekny den 😀

lili24
26. feb 2012

@janka1janka ahoj, to je skôr otázka na odborníka 😀 podľa môjho skromného názoru, asi nie 😒 ale aj zázraky sa občas dejú 😉 držíme palce

vevet
autor
23. mar 2012

@0chajda0
@janka1janka
Ahojte, ako sa máte? Ako pokračujete v liečbe? Držte sa!

0chajda0
23. mar 2012

@vevet ahoj dakujem mame sa celkom fajn lekar nam povedal ze uz sa neboji ze je to na najlepsej ceste a vy co ako?

vevet
autor
23. mar 2012

@0chajda0 tak to poteší 🙂... My ideme teraz v apríli na kontrolu, uvidíme ako sú na tom kĺbiky... Od januára máme dole Thubingen ortézu a odvtedy pekne sám chodí, na odporúčanie jazdí na autíčku-odrážadle aby si moc vonku nezaťažoval nožičky a kĺbiky. Tak uvidíme ako dopadneme, ako vždy mám strach aby sa mu nezhoršilo.

janka1janka
1. apr 2012

@vevet ahoj...minuly mesiac sme boli v ZA na ortopedii a napisali nam do karty ze striezka je uz zaoblena jadierka sa uz vytvaraju za mesiac kontrolu cize tuto stredu a pri dobrom naleze mozne skladanie PR 🙂 tak sa tesime .....hadam to uz bude dobre aj sono ma uz lepsie vidno tam to zaoblenie..... 😵

0chajda0
8. apr 2012

@vevet ahoj tak to drzim palce moja chcem sa opytat ci ste davali pavlikove remence niekedy dole nielen pri kupani

vevet
autor
8. apr 2012

@0chajda0 ahoj, my sme mali thubingen ortezu a na začiatku sme ju nemohli dávať dole vobec a asi po takých 2 mesiacoch iba na kúpanie. Rsdšej som ich inokedy dole nedávala, obliekala som mu veci na to, ale museli sme začať cvičiť potom aj Vojtovku, tak na odporúčanie kvôli účinkom cvičenia som mu to nechávala na určitý čas dole ale pod mojím dohľadom, aby sa dávalo pozor na kĺbiky.

vevet
autor
8. apr 2012

@janka1janka Super, držím palce nech je to už výborné 🙂...

janka1janka
10. apr 2012

@vevet Dakujeme 🙂 boli sme tam,ze jej ich mozeme davat dople na hodinu na dve aj pri kupani,ale davame ich dole len na kupanie lebo ked ich dame dole je velmi zla uz toho ma aj mala Janka dost,a mozno jej to viac aj pomoze ked ich nechamea len na kupanie ich dame dole,hadam uz to bude vsetko v poriadku... 😀

leyla24
22. apr 2012

Všetkých veľmi pekne pozdravujem 🙂 . My sme boli teraz v roku a pol na kontrole a povedali nám že nález je veľmi pekný a ďalšiu kontrolu máme až v troch rokoch. Tak snáď to povzbudí ostatné mamičky. Tiež sme si prešli sadrou do 3m a remencami do 9m. Všetko sme zvládli a dúfam že druhé bábätko nebude mať tento problém. Ostatným mamičkám a detičkám držím prsty, aby ste tu tiež nakoniec napísali podobné slová 😉 .

dtveronika
25. apr 2012

Ahojte Mamičky, postihol nás ten istý osud, včera nám zistili že máme vykĺbené obe klbíky ☹ Som s toho totálne hotová v rodine sa to vôbec nevyskytlo a môjho Anjelika to postihlo ☹ Neviem sa s tým stotožniť je to ťažké a keď som čítala čo všetko nás čaká, tak mi slzy tečú od rána do večera ☹ V pondelok ideme na konzultáciu do Žiliny k primárovi som zvedavá čo bude ďalej nasledovať.....................................

matamisi
26. apr 2012

@dtveronika neboj neni to az take hrozne...to si len teraz v soku,ze co dalej....vsetko bude dobre...ja som tiez prvy mesiac preplakala to bolo strasne ,pol roka sme sa potrapily a malinka mi zacala na konci desiateho mesiaca uz aj behat,takze vsetko dobehla...a krasne beha vobec nie na siroko ako niektore deti...takze nemusis sa bat,ze nebude chodit ,alebo nieco by mala s nozickami...mozes byt len rada,ze jej to tak skoro zistily a zakial je malinka tak jej to napravia a ona si aj tak na to nebude pametat...a o rok uz budes na to spominat,ze to nebolo nic...neboj... 😉

dtveronika
26. apr 2012

@matamisi Ďakujem za podporu, ako píšeš je to šok pre nás, každý nás utešuje že to zvládneme, už keby sme to mali za sebou. Mne je najviac ľúto že bude trpieť a čím všetkým si budeme musieť prejsť ☹ ale na druhej strane som rada že jej to tak skoro zistili a dá sa to čím skôr do poriadku. Tak to si ma povzbudila že tak skoro začala tvoja dcérka chodiť a má peknú chôdzu. A bola si s ňou dlho v nemocnici?

matamisi
26. apr 2012

@dtveronika neboj ona trpiet nebude...len vy urcite...ale neboj to rychlo ubehne...my sme boly tyzden v nemocnici to jej roztahovaly nozicky,to znamena ,ze mala nozicky vyviazane do hora a po tyzdni jej pod narkozou daly sadru od bruska po clenky... 😢 bol to strasny pohlad,ja som si na to vyse mesiaca zvykala 😢 po siestich tyzdnov jej sadru vymenily a o dalsich sest tyzdnov jej daly uz len remene a tie mala tri mesiace.... 😝 neboj malinku to nebude boliet ani nebude mrchava,alebo nervozna.... 😉 moja sa stale usmievala a ani neplakavala takze asi jej v tom bolo dobre 🤐

matamisi
26. apr 2012

@dtveronika oprava...este raz som si precitala a to,ze som napisala,ze vy budete trpiet som myslela tym,ze to bude pre vas tazke prve tyzdne kym si zviknete ,ale mozno to ani tak dlho nebudete mat ako sme my maly...uvidis co ti povedia v pondelok...budem na vas mysliet a prajem vam nech to obdobie rychlo ubehne a vsetko dobre dopadne 😉

vevet
autor
27. apr 2012

@dtveronika ahoj, ako ti píše i matamisi, rodinu to zaskočí, hlavne ak sa v rodine nevysktlo. Aj nás to zaskočilo, ale dá sa to zvládnuť. Vykĺbenie nemusí hneď byť liečené operáciou, závisí však aj od stupňa vykĺbenia, lahšie sú liečenú perinkou, remencami, prípadne ortézou, tahšie sú buď vyviazaním nožičiek na určitú dobu a potom zasadrovanie, alebo hneď zasadrovanie a potom doliečenie remencami alebo ortézou. Závisí od nemocnice aj lekára. Niekedy je to liečenie kratšie, niekedy dlhšie, netreba sa však báť, ako som spomínala i vyššie, treba dodržiavať odporúčania lekárov a vydržať. Lepšie teraz ako to liečiť neskôr keď bude dieťa staršie prípadne už dospelé. Prajem ti veľa síl a trpezlivosti. Držte sa!

dtveronika
8. máj 2012

@matamisi
@vevet Ďakujem Vám dievčatá za podporu a vaše slová, už to troška lepšie znášame, po návšteve primára sme kľudnejší keďže nám vysvetlil čo je vlastne našej dcérke a čo nás čaká, chvála bohu bude to bez následkov tieto slová pána primára nás veľmi potešili. v utorok mame naplanovany zákrok a bude mať sadričku ☹ potom sa uvidí čo ďalej .........

vevet
autor
9. máj 2012

@dtveronika držte sa teda, budeme na vás myslieť. Ozvite sa potom ako ste dopadli a ako sa máte.

matamisi
10. máj 2012

@dtveronika neboj urcite bude bez nasledkov a treba mysliet pozitivne 😉 o rok ti uz bude behat ako srnka... 😵 budeme na vas mysliet a niekedy napis ako sa mate... 😉

0chajda0
11. máj 2012

@vevet ahoj no nam uz dali dole remene a uz je to v poriadku som staaaastna uz len ked bude chodit mame ist na kontrolu a vy co ako

vevet
autor
20. máj 2012

@0chajda0 tak to gratulujeme, my sme ešte neboli na kontole, plánujeme teraz do konca mája. Dúfame, že dopadne na výbornú, mám strach či sa nám nepohoršilo:(... Potom dáme vedieť ako sme dopadli.

dtveronika
24. máj 2012

Ahojte Baby, tak už to máme za sebou, Noemi bola po celý čas v nemocke statočná, over head trakcia ju neobišla nakoniec muselo byť aj to aj keď primár vravel že u nás to nie je potrebné, nakoniec sa rozhodli že bude mať nožičky zavesené na 3 dni, na sádričku si zvyklá celkom dobre, vôbec nám neplačká je ako pred operáciou 🙂
Zistila že nožičkami môže aj hýbať tak stvára s nimi riadne kúsky 🙂 Tešíme sa z nej bojovníčky našej 🙂