Vrtochy 11 mesačnej dcéry

simik14
4. máj 2015

Dobry den chcem sa opytat ako zakrocit proste moja dcerka si v poslednom case oblubila hodit sa o postielku resp o zem ked nedostane co chce ... samozrejme ze ak je predmet pre nu.nebezpecny slusne jej ho vezmem z ruky a ona hned skace trha sa hodi sa o zem a krici a ked sa pri tom udrie este horsie sa vyburcuje mam jej dat po zadku a nechat ju tak nech sa ukludni alebo si ju nevsimat ? Myslim ze krik v jej veku nema velky vyznam

esterba
4. máj 2015

@simik14 Za mňa, proste ukľudniť a len brániť tomu, aby sa udrela (si väčšia, silnejšia, staršia, vieš predvídať...) a hlavne, keď už vieš, že je v takom období, tak vopred, keď jej niečo ideš zobrať, tak už čakať takú reakciu a tak skôr zabrániš, že sa udrie. Na našu platilo, že som jej vopred krátko a pokojne povedala, že "toto" ti vezmem, lebo je to nebezpečné a síce sa väčšinou aspoň rozplakala, ale bola to oveľa menej intenzívna reakcia, ako keď som jej niečo zobrala len tak, prípadne s nejakým emotívnym gestom alebo pohybom. Prešlo ju to po cca 2 mesiacoch. Počas tohto obdobia sme s naučili heslá ako "Podaj to maminke, lebo to je nebezpečné" alebo "To je tatinove" a "To je maminkine", teraz keď to povieme, odnesie to príslušnému rodičovi. PS Capnutím po zadku v tomto veku vyriešiš to isté, ako krikom. To jest nič.

applede
4. máj 2015

@simik14 susedka bude mat 4 roky..krici a hadze sa o sem stale 🙂 😀 ..obdivujem jej maminu ako to z nou zvlada....to je nezmar to decko 🙂 ..stale dokola ale vysvetlovat, ked je este takto malinka...aby si neublizila...tato nasa suseda uz ked je takato vacsia, ked sa aj hodi o zem, uz len kope..neudiera si hlavicku a podobne....niekedy si ju nevsima ked je to pre hlupost, tak si sadne...a jaci....no dokola jej pekne hovori, vysvetluje...samozrejme ze musi byt aj vychovna...skor asi pevne nervy...pripadne najst nieco, co by na nu zafungoalo.....

sardinka333
4. máj 2015

Tvoja dcera sa proste začína ,,presadzovať,, kedže prirodzene nepozná iné sposoby (ved ešte sa to nemohla naučiť) tak sa hadže o zem a robí scény čaká ako zareaguješ - ak budu mať sceny uspech, ty ustupiš tak má vyhraté a bude to robiť lebo vie, že tento sposob vypôsobí, že dostane čo chce. 100x vysvetlovanie, krik, bitka podla mna nemá význam pri tomto. Nám na škole psychologička radila - NEVŠIMAŤ SI, ignorovať to správanie....dieťa to robí len ked má publikum - nikdy sa nebude hadzať niekde same v izbe, vždy to robí len pred niekým...(možno su aj vynimky). Deti nie su hlupe, svoje potreby poznaju a zvyčajne si ani nechcu nejako ubližiť, udrieť sa, ale skor ,,zmanipulovať,, rodičov aby dostali čo chcu.
Moja dcera sa tuším tiež hodila o zem...chytila som ju za ruku, odviedla do detskej na postel a povedala som jej, že ked sa ,,dohadže,, tak može prisť....čiže nič si nevyobila a prestalo ju to baviť - načo sa hadzať o zem a pôsobiť si bolesť ked aj tak nič z toho, nie?