Vydrží vaše ročné dieťa hore cez deň dlhšie ako 2 hodiny?

moni_naty
11. máj 2012

Ahojte mamicky,
mame 1 rocnu dcerku a zda sa nam, ze nato, ze ma uz 1 rocik , vydrzi byt hore cez den velmi malo. Len 2 hodiny.
Je dost aktivna. Malokedy len sedi, vacsinou lozii, stoji s niecim sa zabava, chodi hore dolu...... Hopka si v ohradke alebo v postielke. Niecim sa zapodieva.
Aj ked sa kojime, kopka ma nozkami, s rukami nieco docahuje. ....🙂
V podstate ma cez den 3 a niekedy ked sa zobudi uz 5:00 rano tak aj 4 spanky za den. Na noc ju ukladame cca 20:00 a vydrzi spinkat do tej 6:00.

Stale sa kojime a z tuhej stravy spapa podla mna velmi malo. Ale ked jej ponukam jedlo, vrti hlavou a vypluva.
Ked bola 6-8 mesacna, spapala prikrmu cca 200ml. Teraz sotva polovicu, ale mliecko by si dala pokazde. Vie si ho uz uz aj sama vypytat. No stava sa, ze ked sa jej snazim dat prikrm, pyta si mlecko a trucovito sklana hlavku dole a nechce jest. Uz som rozmyslala, ze ju aj odstavim......ved z mliecka uz nemoze mat plne brusko....

Mate niektora z vas podobny problem? Nemozem s nou ani nikam ist, a aj ked ideme len na prechadzku, tak sme vonku sotva 45 minut.

Podla mna by uz 1 rocne dietatko malo mat menej
dennych spankov....

vdaka za vase rady

moni_naty

seba1
11. máj 2012

ahoj, moja ide spinkať cca po 4 hodinách bdenia a vychádza nám to na dva spánky, ale každý je iný, podľa mňa je to možno menej obvyklé, ale asi keď je taká aktívna, tak jej to takto vyhovuje, je to ok, jedlo je iná kapitola, naša nepapá moc, ale taktiež som mala dojem, že radšej by moje mlieko, ale ja som jej to jedlo núkala a trochu švindlom prepašovala do úst a nakoniec jej mnohé pochutilo a zjedla aspoň tretinu či polovicu dávky, čo vyzeralo najskôr bez šance a iné popapá v pohode - kašu, mäsko s ryžou alebo knedľou má veľmi rada

lujza123
11. máj 2012

Podla mňa je to ok, každé dieťatko je iné a mení sa veľmi rýchlo...čo je dnes zajtra môže byť naopak. Buď rada že ti spí, moja od 10 m spávala tak hodinku denne, od dvoch vôbec. Veď aj dospelý spia rozdielne niekomu stačí 5hod. denne niekomu je aj 10 málo.
Pokiaľ máš nejaké podozrenie že by mohla byť chorá alebo sa ti zdá malátna spýtaj sa radšej dr.

katy1979
11. máj 2012

moni skus sa spytat pediatra. Deti su stale v pohybe. Kolko ti spi spolu cez den? Skusit jej to pospajat ci snazit sa postupne predlzovat dobu bdenia. aby sa ti to spojilo na 3 spanky potom na dva
My kojime este stale tiez si pocucka rad cez den. V roku bol u nas vrchol nejedenia po case sa to postupne zlepsilo ale dodnes nezje vela.
Len nerozumiem preco mozes byt vonku len 45minut. vsak najest aj vyspat sa da predsa aj vonku.

nunusimi
11. máj 2012

nasa ma 13 mesiacov a prave prechadzame na 1 spanok. vstava okolo 6,30 a spat chodi o 11tej na cca 2h. Potom vydrzi hore az do 19tej, ak by som ju nedala spat, tak aj dlhsie, ona je vecer dost cula. Skor mame problem rano, ona by sa ulozila uz o 9tej, ale ked to skusam, tak si len podrieme na 2-3minutky a uz je "vyspata"

li_la
11. máj 2012

No, zdá sa mi to dosť, ale nie som odborník na detský spánok. Každé dieťa je individuálne... Môžem ti povedať, ako je to u nás na porovnanie...
Synátor má už takmer 15 mesiacov. Od 6 do 13 mesiacov spával 2x počas dňa, čo predstavovalo 2,5 až 3 hodiny denného spánku. Večer chodí spať o 20:00 a vstáva približne o 6:30. Keď mal 13 mesiacov, začal ráno vstávať stále skôr a skôr, no a keď sa zobudil 4:45... tak som si povedala dosť a 2 denné spánky som zredukovala na jeden. Ten nám trvá 1 - 2,5 hodiny, je to rôzne, keďže denný spánok má dosť plytký a zvykne reagovať na hlučnejšie podnety a tak sa stáva, že sa občas po hodine spánku zobudí, aj keď by ešte spal. Únavu na ňom badám najskôr hodinu pred večerným spánok, inak veľmi nie.
Celkovo ale o ňom platí, že je veľmi pokojný, nie je nejak veľmi aktívny, skôr sedí a hrá sa alebo sa prechádza po byte, príp. po vonku. Papá veľa, tuhú stravu, mliečko už len tak doplnkovo. Ak sa ti zdá, že málo papká, možno spánkom len doháňa chýbajúcu energiu. Ak sa ti ale niečo nezdá, určite by to bolo lepšie prekonzultovať s pediatrom.

magali
11. máj 2012

myslim ze ak ti dobre spi v noci tak by som ten denny spanok nejako neriesila.. nas maly okolo toho roka spaval dvakrat denne ale v noci spaval zle tak sme to zredukovali na jeden a postupne sa to upravilo, tiez je dost aktivny ale ten jeden spanok mu uz staci a moc lepsie spi v noci.. ja by som skor riesila to papanie a asi aj s lekarom, mozno aj preto je mala tak skoro unavena, lebo papa len mliecko a to uz jej nestaci, dufam ze ma tu zastankyne kojenia neukamenuju, ale viem co hovorim, nas maly do roka malo papal a uz som bola na nervy, sice pil umele mlieko ale tiez ho stale pytal a ked som mu znizila davky, tak zacal papat lepsie prikrmy a potom uz papal s nami a mliecko pil vecer, raz v noci a potom rano, teraz ma 18m a zrusili sme aj nocnu flasu, lebo to uz nebol hlad len zvyk a behom tyzdna si zvykol a nic mu nechyba, mliecko ma dvakrat denne a k tomu jogurt, pripadne krupicu, ja by som sa snazila nahradit to kojenie, aspon obmedzit, nemusis prestat kojit.. u nas bol problem ze malumu prikrmy nechutili, tak sme zacali trosku solit, a hned to bolo lepsie, urcite mu to nijako neublizi, papa s nami a krasne prospieva, nieje chory, nieje ani tucny.. skus sa radsej poradit s pediatrom a uvidis