Vyplakanie pred spánkom

monicm
29. dec 2015

Idem priamo k veci. Tie, čo nechávate dieťa pred spánkom vyplakať, prečo tak robíte? Aký máte na to dôvod? Lebo v poslednej dobe často počúvam čerstvé mamičky, ako nechávajú svoje ani nie ročné deti pred spaním samé a dieťa v postieľke plače. Som naozaj len zvedavá a nechcem rozvíriť nejako hladinu.

janinah
29. dec 2015

Aha,to nová móda?preto tu u susedov včera po polnoci dlho plakalo dieťa a mala som pocit,že ho nik netíši... 😒
hladinu rozvíriš,ale neviem načo to bude dobré....

xevulax
29. dec 2015

@janinah aj moje revu ako turi- ich hodina 2:00 rano a su neutisitelne (ale uz nie su babatka)😂 k zakladatelke- ja ked sa mi narodili dvojicky som tiez nechavala moju (sice nie rocnu ale vtedy 15-16 mesacnu dcerku vyplakat, aby sa naucila sama zaspavat), muza som mala v tom case v anglicku, dvoch novorodencov doma a strsiu som musela uspavat aj 2 hodiny, kym zaspala- cez den aj v noci a to som nemala sancu stihat. Tak bohuzial tyzden poplakala a zvykla si (nastastie dvojicky mi zaspavaju od malicka same), ale zas revu v noci (su od babatiek velmi zli spaci).

extrate
29. dec 2015

@monicm tú poslednú vetu ti neverím.
Ked ti čerstvé mamičky rozprávajú že nechávajú deti plakať tak sa ich rovno opýtaj že prečo a nemusíš tu nič víriť.

natalym
29. dec 2015

Nikdy som nenechala svoje deti vyplakať, hoci som aj chcela, ale nemohla som zniesť ten plač. A tie čo to robia, nech si na to spomenú keď budú staré a nemohúco ležať v posteli a budú chcieť aby niekto prišiel a každé z ich detí sa na ne vykašle. 😉

sardinka335
29. dec 2015

@natalym tie deti sa na nich mozno vykašlú tak či tak....budu prave uspokojovať vlastné potreby.... 🙂

natalym
29. dec 2015

@sardinka335 To je pravda možno, ale nikdy nerob druhým to čo nechceš aby robil Tebe. 😉

zita19
29. dec 2015

@natalym obavam sa, ze na svojich rodicov sa skor vykaslu deti, ktorym ich rodicia robili co im na ociach videli, zametali cesticku, obetovali svoj zivot pre ich pohodlie. Ked sa uz na obskakovanie a sponzoring niet sil a prostriedkov, tak sa rodicia odlozia ako nepotrebny inventar.
Toto nema s vyplakavanim nic spolocne.

natalym
29. dec 2015

@zita19 Rob ako myslíš.

zita19
29. dec 2015

@natalym no moje deti uz pred spanim neplacu, ani ich neukladam spat. Uz roky spavaju mimo dom a zatial ani ja nie som v domove dochodcov. A ano, stavalo sa, ze plakali pred spanim. Ale zas som vedela posudit, o aky plac sa jedna. Ked to bol zufaly plac, tak som ich vzdy ukludnila. Ked to bol plac, len pre dekorum, tak mali smolu.

natalym
29. dec 2015

@zita19 Ja som povedala len svoj názor a už zase to kadejako prekrúcate a vykrúcate. O nič nejde, bola daná otázka, dala som odpoveď, niekedy sa mi len rozum zastavuje čo všetko sú matky schopné robiť svojim deťom a potom neskôr sa čudujú.
Ja som svoje deti nosila, uspávala, túlila dlho predlho, zatiaľ sa mi to vracia v dobrom, oni sú mojou veľkou pomocou. To je všetko čo som chcela.
V pohode. 😎

zita19
29. dec 2015

@natalym vsak aj mne sa to vracia. Ja netvrdim, ze tvoja vychova je zla. Mne fungoval moj model, moje dospele deti sa mi podarilo vychovat tak, ze su samostatne, vedia sa postarat aj o seba aj o svoje deti.

natalym
29. dec 2015

@zita19 Tak potom je šicko v porádku. 😉

monicm
autor
29. dec 2015

@extrate Ak sa opýtam, tak sa nemám pýtať, je to ich vec. Prípadne dostanem odpoveď, aby sa naučilo spať samé, ale priznám sa, táto odpoveď mi nestačí, príde mi sebecká a tak zisťujem, či to má nejaký dôvod, ktorý sa "boja" povedať a možno im anonymita "dá krídla".

natalym
29. dec 2015

@monicm Ja ti poviem. Lebo žena ak nenechá decko vyrevať je všeobecne považovaná za padavku, majú strach, že to tak bude do 18stky, a potom ešte chcú mať skrátka pokoj.

mima4
29. dec 2015

@natalym " Lebo žena ak nenechá decko vyrevať je všeobecne považovaná za padavku," .. tak toto pocujem/čítam prvýkrát v živote... 😎

monicm
autor
29. dec 2015

@natalym Fúha, a to kde sa chodia na také rozumy? No nič, evidentne sa odpovede nedočkám, naozaj som bola len zvedavá, aký je na to dôvod, lebo ja som zatiaľ na žiadny neprišla a tak som ho len chcela vedieť, či niekde robím chybu keď uspávam svoje dieťa tak, že som pri ňom, kým nezaspí.

mima4
29. dec 2015

@monicm a to potrebujes sa riadit podla iných ludi? Rob to, co ty povazujes za najlepsie.

natalym
29. dec 2015

@mima4 Tak potom máš šťastie. Ja som to počúvala pravidelne od narodenia moje prvej dcéry počnúc mojou svokrou,švagrinou a tak ďalej a ďalej..............

bubelko
29. dec 2015

@monicm tak si predstav, ze mas viac ako jedno dieta. jedno ma dajme tomu 3roky, potrebuje spat, je unavene, ty si ho ulozila. medzi tym mas este novorodenca a ten potrebuje nakojit... obaja zacnu plakat v rovnaom case. doma si sama... co spravis?

natalym
29. dec 2015

@monicm Tak ja by som to zvážila podľa veku. Do 2 rokov dajme tomu ešte pochopím, ale potom by som tiež chcela rozprávočka a dobrú noc. Či?

evittam
29. dec 2015

@monicm Prepáč, ale od dotyčnej mamičky si odpoveď nedostala a čuduješ sa, že ti neodpovedal nikto podľa tvojich predstáv tu na fóre?! Proste rob si po svojom ako to ty cítiš, že je najlepšie. Ja som svoje deti tiež nikdy nenechala akože "vyplakať" sa....a našťastie som ani nejak nemala dôvod - uložím a spia. 😉

natalym
29. dec 2015

@bubelko Sadnem si k tomu 3 ročnému a kojím toho novorodenca. Či tak sa to nedá?

natalym
29. dec 2015

@monicm Presne tak. Rob podľa seba. 😎

evittam
29. dec 2015

@natalym V takomto prípade by som svokru aj švagrinú poslala "z krátkej cesty" nech sa starajú samé o seba a hlavne o svoje a nie moje deti a výchovné metódy. 😉 😀

bubelko
29. dec 2015

@natalym ak ten 3r potrebuje aby si pri nom lezala a ten novorodenec pije len v sede?
ako bavime sa cisto teoreticky 😉

monicm
autor
29. dec 2015

@bubelko Predstav si, fungovala som tak a išlo to aj bez vyplakania. Vždy. Tak preto sa pýtam, lebo mne nejde naozaj do hlavy, prečo mám nechať plakať dieťa pred spaním, samozrejme iné je, ak ťa k tomu prinútia okolnosti, ale iné je, ak to robí niekto úmyselne, som len zvedavá.

evittam
29. dec 2015

@bubelko No, ale ten 3-ročný je už dosť veľký na to aby pochopil čo pochopiť treba....čisto teoreticky. 😉

evittam
29. dec 2015

@monicm No tak na to ti dá naozaj odpoveď len tá dotyčná mamička, ktorá to tak robí.....Ja napríklad vôbec takú nepoznám.

natalym
29. dec 2015

@bubelko jáj nedávaj mi také ťažké otázky.............. Ja mám medzi deťmi 5 ročný rozdiel, tak to sa dalo, ale najlepšie bolo keď tá staršia, malá bola asi tretí deň doma sa v noci zobudila a našla nás ako sa kŕmime a pýta sa: ,, Čo robíte? ,, Ja: ,, Bábätko papá.,, A ona: ,, A to musí v noci jesť? ,, 😝

monicm
autor
29. dec 2015

@natalym Ja hovorím o deťoch do roka či 1,5 roka. Proste položím do postieľky a nechám ho tak. Ok, možno zaželám dobrú noc ale potom ho nechám plakať, kým nezaspí.