icon

Vyplakávanie 1,5 ročného dieťaťa

terezia23
20. feb 2018

Naše dieťa má 1,5 roka, nedokáže zaspať samé, musím ho kolísať, nosiť. Tento podľa pediatričky zlý návyk sme získali v čase keď mal veľmi silné koliky, trvajúce pol roka, neskôr sa pridali alergie, hnisavé vačky pri prerezávaní zúbkov...proste prežil si aj on aj my veľa bolesti a nevyspatých nocí. Je už veľký, zúbky sú takmer všetky von a on nevie sám spať, dokonca ani v mojej prítomnosti keď len ležím pri ňom a spievam mu, hladkám ho. chce na ruky a hojdať. Keď to skúšam nesplníť nastupuje rev, vrieskanie. Napriek tomu, že som pri ňom a hladkám ho, vrieska, bordovie, celý sa spotí, niekedy aj vracia. Prestane len vtedy keď ho vezmem na ruky. Pediatrička odporučila odnaučiť spôsobom, že nechať vyplakať/vyvrieskať. Vraj dieťaťu to neublíži, ale ak to nezmeníme teraz bude horšie. Vraj to odnaúčanie bude trvať niekoľko dní a on pochopí, že v posteli sa má zaspať a nie na rukách. Bojím sa však, aby mu to neublížilo. Máte podobnú skúsenosť, čo si myslíte o podľa mňa takejto drastickej metóde? ďakujem

Strana
z3
erikavesela
20. nov 2018

@terezia23 tomu neverim...neverim, ze tak male dieta si zapamata do konca zivota, ze mama ho nechala trosku vyplakat...ti psychologovia asi zabudli na skuticnost, ze okolo 3-4 roku s "prepusuje" pamat a preto si nepamatame, co bolo predtym...

terezia23
autor
20. nov 2018

@erikavesela To máš pravdu. Dieťa si do cca 3-4 roku nezapamätá, nespomenie si na to, na vedomej úrovni nebude vedieť čo sa mu kedy stalo - dobré či zlé. Podvedomie je však súčasťou osobnosti človeka, ktoré silno ovplyvňuje jeho správanie do dospelosti. A v podvedomí si nesieme do života úplne všetko. Dôveru, nedôveru, rešpekt, súcit, lásku, a to všetko do nás vštepili kým sme boli úplne malí. To je z vývinovej psychológie.

Strana
z3