icon

Vývoj 7- až 8-mesačného dieťaťa

eli60
24. jún 2025

Ahojte, viem ze nemam porovnavat ale som uz celkom zufala. Moje babbo bude mat za 1.5 tyzdna 8 mesiacov a este stale neblaboce (ziadne mama, dada), resp mrmle (v zmysle ze vydava zvuk "mmm") si len ked je nepokojne, inak je vecsinou ticho. Zatial nic neopakuje len ked poviem "ziza" tak pozrie na plafon. Nevie drzat flasku, bolo do 5 mesiacov kojene. Je skor vazne babo ktore pozoruje vsetko naokolo. Usmieva sa a aj smeje ked sa jasime. Ocny kotakt je celkom ok, ale ked sa hra tak je to vacsinou totalna ignoracia. Vie liezt, dava sa na 4 a hojda sa, ale stvornozkovat este nevie. V noci je tak 2 az 3 krat hore na mliecko. Ake boli vase babatka v tomto veku? Je to podla vas normalny vyvoj? Doktorka zatial neriesi a aj s tym blabotanim.hovori ze do 12 mes. ma cas ale nasa je fakt velmi ticha :(. Dakujem vopred za Vase reakcie

diskuterka22
24. jún 2025

@eli60 jasne, ma cas, moze sa rozblabotat hocikedy, nasa 8,5mesacna napr. teraz zo dna na den zacala otvarat pusinku a snazit sa povedat nejake slabiky, vyzera ako kapor 😁 teraz prvykrat zacala ba, ha, ma atd. Doteraz si tiez len mrmlala, aj ked celkom dost. Nestresuj zbytocne. 🙂

diskuterka22
24. jún 2025

@eli60 Este doplnim. Mame take zvieracie knizky, kazdy den jej vydavam rozne zvuky zvierat a strasne sa jej to paci. Skus to aj ty ak chces, mozno to pomoze. (Hav hav, iá, kotkodak, kikiriki, kvak, kač kač, gá gá, a pod.)

diewcatqoo
24. jún 2025

Syn do roka nic, len vydaval nejake cudne zvuky. Slabikovat ma-ma, ba-ba zacal az po roku. V 2,5 rokoch este nehovoril, resp. nebolo mu rozumiet. Zrazu potom nejak za par dni sa rozhovoril hned vo vetach a odvtedy sa mu huba nezavrie.
Dcera v 8 mesiacoch slabikovala, v 9-10 mesiacoch hovorila aj mama, tata, mnam. Ale nedavala sa na 4, neplazila sa, len sa pretacala.
Kazde dieta je ine, vobec sa neplas. 8 mesiacov je fakt malicko na to, aby si od toho dietata cokolvek ocakavala.
Vies, co som si vycitala po prvom dietati? Ze mi tak rychlo vyrastlo a ja namiesto toho, aby som si to poriade uzila, riesila som kazdu blbost, podobne ako ty, porovnavala s inymi a obavala sa, ze to dieta nie je ok. Takze nerob to, vazne, neporovnavaj, netrap sa. 8 mesacne je este male babatko, je super, ze sa dava na 4 a lozi. Viac od neho v tomto veku nemusis ocakavat.

eli60
autor
24. jún 2025
@diskuterka22

@eli60 Este doplnim. Mame take zvieracie knizky, kazdy den jej vydavam rozne zvuky zvierat a strasne sa jej to paci. Skus to aj ty ak chces, mozno to pomoze. (Hav hav, iá, kotkodak, kikiriki, kvak, kač kač, gá gá, a pod.)

@diskuterka22 hej zvieratka sa hrame aj my pred spanim kazdy den. A aj nieco po vas opakuje? Imituje nejake gesta?

7lenka11
24. jún 2025

Tvoje babo je absolútne v poriadku. Buď rada, že je pokojne a len si spokojne sleduje svet. Ja mam dve deti a nonstop plakali, večne nespokojné. Takmer už zo mňa bola animátorka, vkuse som im niečo vymyslala, aby sa zabavili. A oni len plakali a kričali. To je neskutočná frustrácia. Vždy som obdivovala mamičky, ktorým deti ležali alebo sedeli v kočíku a boli v absolútnom klude 🙃 moja druha dcera vedela sama držať fľašu až okolo 10 mesiacov

veroniak12
24. jún 2025

Je to normalne, nemusis sa kvoli tomu vobec stresovat. Myslim si, ze keby nieco nebolo tak, ako ma byt, tak by lekarka konala 🙂

januska12323
24. jún 2025

Tvoje dieťa je úplne normálne. Veľa sa s ním rozprávaj, jednoduché vety ale žiadna žiža.

eli60
autor
24. jún 2025
@januska12323

Tvoje dieťa je úplne normálne. Veľa sa s ním rozprávaj, jednoduché vety ale žiadna žiža.

@januska12323 🙂 ok aj tak sa rozpravame ale preco myslis ze to je zle? Myslim ta "ziza" 😀, Snazim sa tak artikulovat ze mama,dada ziza tak jednoducho to som niekde citala ze by to mohlo pomoct, ale necham si poradit ak to tak neni

januska12323
24. jún 2025
@eli60

@januska12323 🙂 ok aj tak sa rozpravame ale preco myslis ze to je zle? Myslim ta "ziza" 😀, Snazim sa tak artikulovat ze mama,dada ziza tak jednoducho to som niekde citala ze by to mohlo pomoct, ale necham si poradit ak to tak neni

@eli60 pretože sa naučí žiža a potom sa bude musieť naučiť normálne slová svetlo/lampa, zbytočný medzi krok

evcagabi
24. jún 2025

Akoze co.by mala riesit? Normalne babo

evcagabi
24. jún 2025
@januska12323

@eli60 pretože sa naučí žiža a potom sa bude musieť naučiť normálne slová svetlo/lampa, zbytočný medzi krok

@januska12323 mna strasne vytacaju tie ziza a podobne voloviny, co vedia vraviet mojej. Vkuse opravovat dospelych aby sa normalne vyjadrovali je fakt odrzku 🤦‍♀️

eli60
autor
26. jún 2025
@diewcatqoo

Syn do roka nic, len vydaval nejake cudne zvuky. Slabikovat ma-ma, ba-ba zacal az po roku. V 2,5 rokoch este nehovoril, resp. nebolo mu rozumiet. Zrazu potom nejak za par dni sa rozhovoril hned vo vetach a odvtedy sa mu huba nezavrie.
Dcera v 8 mesiacoch slabikovala, v 9-10 mesiacoch hovorila aj mama, tata, mnam. Ale nedavala sa na 4, neplazila sa, len sa pretacala.
Kazde dieta je ine, vobec sa neplas. 8 mesiacov je fakt malicko na to, aby si od toho dietata cokolvek ocakavala.
Vies, co som si vycitala po prvom dietati? Ze mi tak rychlo vyrastlo a ja namiesto toho, aby som si to poriade uzila, riesila som kazdu blbost, podobne ako ty, porovnavala s inymi a obavala sa, ze to dieta nie je ok. Takze nerob to, vazne, neporovnavaj, netrap sa. 8 mesacne je este male babatko, je super, ze sa dava na 4 a lozi. Viac od neho v tomto veku nemusis ocakavat.

@diewcatqoo dakujem za vasu reakciu. Hej snazim sa tak neporovnavat ale je to tazke. A s gestami (dvihanie ruk ked chcu byt na rukach, capkanie, ukazovanie a pod) a opakovanim po Vas zacali kedy? Lebo tabulky hovoria jedno ale v realite castokrat co vidim a pocuvam je to inak