Zápcha u štvormesačného dieťaťa

vixie
2. mar 2018

Ahojte, moj maly ma 4,5 mesiaca je cisto kojeny a trapi nas brusko. Nic nam nezabera ani probiotika ani babycalm espumisan... , prestal nam kakat a kaka tak raz za dva tri dni aj to s placom a niekedy s nasou pomocou. Po velkom trapeni z neho vyjde husty sulcek stolice (nieco ako husty sopel) . Potom sa neskor pokaka aj sam s normalnou konzistenciou a potom ma zasa hustu stolicu. Potom nasleduje neutichajuci plac cely je nervozny nevie ani spat. Neviete mi odporucit nieco z coho by mal normalnu stolicu a pokakal sa sam? Alebo co mam jest ja aby som mu ktomu dopomohla?

pininka
2. mar 2018

Aj my sme mali take obdobia,ze sme kakali len s rurkou, stale som davala sab simplex. Jedina rada je,kedze je len kojeny, aby si upravila stravu ty. A mozno by nebolo odveci ak nedavas,dat mu prevarenu vodu, aby mu to trocha zriedilo.

gyurusiova
2. mar 2018

Ja som tomu môjmu uvarila ryžu a dala som mu to piť alebo slivkovú výživu.Bruško som mu natierala olejčekom, dá sa kúpiť v špecializovaných obchodoch zo zdravou výživou, názov si nepamätám, ale bolo to špeciálne pre detičky s kolikou a poruchami stolice.Tým som mu niekoľkokrát denne masírovala bruško a prešlo to.

pininka
2. mar 2018

@gyurusiova ale ved ryza praveze zapeka, dava sa spolu s mrkvou na hnacky. Slivky su ok.

kath1210
2. mar 2018

Dobry den, odporucam pred kojenim sabsimplex a rozvarit slivku v kojeneckej vode, podat malemu, nasmu to pomohlo. Pomaha aj harmancekovy caj, nas ale caj nechcel pit.

princessawsm
2. mar 2018

u nas tiez tak v tom veku... preplakane vecery, noci... rurka pomahala a potom s prikrmami slivkovo/hruskovo/jablkova presnidavka. Je to len obdobie... Drzim palce 🙂

gyurusiova
2. mar 2018

@pininka Nedať ryžu ale tú vodičku.Nám to pomohlo.

anavis17
2. mar 2018

Vyskúšali sme viacero probiotík,no trosku nam pomohli infant dophilus.Nepomohla ani prevarená voda,ani slivky,čaje,jedine kupovaná detská výživa,ale zacali sme ju dávať až od 6 mesiaca.

gyurusiova
2. mar 2018

Myslím, že majú aj čaj na zápchu,treba sa opýtať v lekárni, najlepšie nejakej známej, lebo oni predajú čokoľvek aj keď to nepomôže.

bibistec
2. mar 2018

Mozno aj zmeniť probiotika

usla35
2. mar 2018

Sama by som nejaku domacu liecbu asi neriskovala. Bud si treba zajst do lekarne, no mozno by bolo lepsou moznostou aj priamosi zajst k lekarovi

ivanamyl
2. mar 2018

Vy si uvarte kazdy den harmancekovy caj. Skuste aj probiotika.