Zaujímavé knihy pre dvojročné dieťa

flower24
5. aug 2014

Ahojte maminy, prosim, poradte dobre knizky pre takmer 2r. slecnu /rozpravky, riekanky, cokolvek/, nieco jednoduche, co by zlepsilo jej slovnu zasobu. Dlhe obdobie boli pre nu knihy len na obrazky, v podstate az donedavna ju nezaujimalo, ked sme jej citali. Teraz sa jej jazycek postupne rozuzuluje, aj zaujem o knihy vzrasta, takze by som jej ich chcela dokupit. Mala som zoznam asi 20knih s dobrymi recenziami, no zial stratilo sa mi to a nepamatam si ich. Dakujem za kazdy tip 😉

januliku
6. aug 2014

@flower24 Naše obľúbené sú: Moje najkrajšie rozprávky, Veľká kniha riekaniek, Hovorníček, knižky s magnetkami a potom všetky knižky s mackom pooh (máme ich asi 15). Knižky si rozprávame vlastnými slovami podľa obrázkov a fantázie, nečítame text, s výnimkou riekaniek, tie už si recitujeme naspamäť.

salome123
6. aug 2014

kravicka paradnica, o ovecke barborke

siska53
6. aug 2014

@flower24 uf,vymazalo mi prispevok...:(( ja som citavala od babatkovskych cias kratucke texty,opisovala obrazky,rozpravala sa,nesuslala a aj tak sa naucil hovorit ako 2,5r.
A to teda knizky miloval.
Teraz maju deti 28m. A 4r. A 4m.
No a favoriti su Kde je kuriatko? Bobrik v skolke,lidlovskz rozpravky,Smetiarka Jarka,Biblia pre malickych..
Predtym mal obdobie Tomasa-vlacik..kratke riekanky z Lidla vo forme leporela.
Ja tvorim i vlastne,mozno raz vydam,ak sa podari..🙂))
Pocuvaju aj pesnicky-Zlata brana,Spievankovo,Kukulienka,kde si bola..
Obcas casopis...aj tam su kratucke pribehy...

A knizky aj striedam,mame ich dost,ale pre zmenu..teraz som zaviedla Moj macik a Dobry den,slniecko..aby sme neomielali dokola to iste. Aj ked ony potrebuju aj stereotyp.
Maly vo veku2r. miloval Malovanu abecedu (uz mame druhu,lebo ta po nas je uz salatova od tolkeho citania 4detmi),naucil sa tak abecedu a to ani hovorit nevedel.
Kazdy ti poradi svoje..ja mam kopu knih z mojho detstva u nasich,tam mam tiez kooec aj takych s riekankami..jedna sa tusim volala Zrkadielka..

kitty88
6. aug 2014

@flower24 moja zboznuje knizku Moj macik, citame kazdy den, uz vie aj doplnat slova do versov, je lahucka, pekne obrazky, odporucam 😉 dalej Velka kniha riekaniek, Kamarati zvieratka a v podstate vsetky knizky, kde su basnicky ci riekanky. tiez tie z lidla rozpravkove, kde su klasicke rozpravky, len v kratsom prevedeni (Moja najoblubenejsia rozpravkova kniha - tiez kazdy den z nej citame rozpravky aj si ju sama obzera a rozprava si) a este mame knihu Veseli prvaci, no z tej ju bavia len tie basnicky o pismenkach a cislach, rozpravky este nie

siska53
6. aug 2014

Este mi napadli: Krista Bendova - V tejto knizke rapoce straka....
A odporucili nam Rozpravky pre predskolakov. Tu sme dostali a aj psychologovia ju odporucaju.je to rozpravka a k nej ulohy. 4rozpravky. Ulohy mozete/nemusite robit,ty jej k tomu daco ine mozes vymysliet..

flower24
autor
6. aug 2014

Dakujem pekne za vsetky tipy! 😉 Nasla som v nich par, ktore som mala aj ja v zozname a aj take, ktore mame, ci uz planujeme kupit. Nasa od mala miluje Svrcek a mravce", ritual pre spankom. Dostala ju este hadam ako 6mesacna a hned rada listovala a obzerala obrazky. Hladam a spominam najme na tie krasne knizky este z mojho detstva a som rada, ze sa daju este aj dnes kupit.
@siska53: Malovanu abecedu od Jana Smreka? Waw, si mi pripomenula, ze tu som mala aj ja a urcite niekde je v este zachovalom stave, kedze ja som si knihy vazila a mala ich velmi vela. Ak nenajdem, urcite kupim.
@kitty88: Mojho macika mam v zozname, to musi byt 😉

siska53
7. aug 2014

@flower24 aj nasa bola,l ja som bola knihomol,stranky uz zazltnute....a tolko sme citali s malym,on to nechtiac ponatrhal..co uz...a tieto nove tvrde leporela tiez nic nevydrzia...u nasich su tie socikovske a tie sme neskor intenzivne vyuzivali na robenie bytu-ohranicenie izieb a stale su ok....
My sme mali fakt kopec kniziek a ta Malovana sa teraz tazko zhana,ledva ju mama zohnala,ale mame..vidis,musim mame pripomenut,nech kukne na knizky,mame ich dost. Mne sa velmi oacil aj Hevierov Nevyplazuj jazyk na leva. Pre mna sa tam vyblaznil s jazykom,ze az! Ale ta je skor pre vacsich...

barca1205
2. júl 2015
Používateľ barca1205 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od barca1205.

My sme tiež čítali Moj macík, deti ho poznali naspamať a obľúbené sme mali všetky knižky o Krtkovi 🙂

ester851
4. aug 2015
Používateľ ester851 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ester851.

Moj macík je aj u nás jednotka. Ale najlepšie sa naučili rozprávať pri DVD Spievankovo. Teraz už spievajú s nimi. Teraz je u nás jednotkou http://www.egmont.cz/knihy/masa-a-medved-kniha-puzzle/. Vo všeobecnosti majú radi knižky s puzzle. V dvoch rokoch to sice ešte asi neposkladali ale skúšali 🙂