Zle padajúce roky a škôlka

linkins
13. okt 2018

Ahojte,chcela by som sa spýtať ako je to so škôlkou,keď dcéra bude mať v apríli 3 roky? Nepodarilo sa mi druhý krát otehotnieť,staré mamy ešte nie sú na dôchodku a budem musieť nastúpiť do práce. Ďakujem za odpoveď.

katren
13. okt 2018

@linkins podla mna si mala dat prihlasku do skolky v aprili ked boli zapisy s tym, ze nastupi do skolky az od toho aprila ked bude mat 3 roky...ale to je moj nazor, neviem ako je to spravne...

rora
13. okt 2018

prihlasku si mala odovzdat na jari, ved je jedno ci by nastupila v septembri alebo aprili, stale je to skol.rok 2018/2019 takze by som sa na tvojom mieste porozhliadla po nejakej opatrovatelke lebo toto riesit je uz neskoro. Ja som toto riesila so synom, 3 roky ma az v januari, prihlasku som odovzdavala v maji 2018 pre skol.rok 2018/2019 (kazda skolka to ma inak treba si zistit podla svojej, vacsina je to tak april-maj)

lady911
13. okt 2018

@linkins nás ma v januári 3 roky. Tiež sme boli tento rok na zápise, aby nám ho zobrali do škôlky, od januára 2019. Ale moc ta nepoteším. 3 škôlky, 3 zápisy a žiaľ nie je volne. Je maličký, takže musíme počkať, či sa uvoľní miesto, alebo az od septembra. V našom prípade, som otehotnela. Mam v apríli termín. Ale tak obvolaj škôlky, ako sú na tom. Ci majú volne miesta.

pininka
13. okt 2018

U nás bude to isté, ja idem dať prihlášku teraz na jar a keď sa podarí nech mi ju vezmú od septembra ako dvojročnú, inak az o rok potom.

loginexistuje
13. okt 2018

no nijako v tomto skolskom roku treba ist na jar na zapis a mozno ju od septembra 2019 zoberu

bluerose
13. okt 2018

Roky jej vychadzaju dobre, zle vychadzaju detom, ktore su narodene po 31.8. nasledujuceho skolskeho roka, teda, ak by tvoja dcera mala mat 3 roky az po auguste 2019. Mozes skusit teraz obvolat skolky, ci maju niekde miesto a mozno ju vezmu.. alebo potom do sukromnej.

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
linkins
autor
13. okt 2018

@patrica8
@patrica8 patricia ako to budeš riešiť do septembra? Nájdeš si opatrovateľku?

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
13. okt 2018

@patrica8 Skús si obehať všetky školky v okolí, možno sa niekde uvoľnilo miesto, za opýtanie nič nedáš. Kamoška má tiež aprílovú dcérku, dávala prihlášky do 3 školok, nevzali jej nikde, teraz nedávno bola obehať osobne dalšie školky v inej časti mesta a v jednej jej ju zobrali, pojde od januára 2019. Dieťa može kludne nastúpiť aj skor ako má presne 3 roky. Ak sa ti nepodarí nájsť školku, tak možeš ísť na predlženú RD, odvody za teba bude platiť štát, ale rodičák už nedostaneš.

linkins
autor
13. okt 2018

Aha,takže keď na jar pošlem prihlášku,tak v septembri,príp. v apríli ju príjmu? Nebude problém,keď začne chodiť do škôlky až v apríli alebo je výhodnejší september?

janickacrazy
13. okt 2018

@linkins Mnohé školky prijímajú deti len od septembra, niektoré ak sa im uvoľní miesto, tak vedia prijať dieťa aj počas šk. roku, ale to je skor výnimočne. Doležité je podať prihlášku v apríli alebo kedy majú uvedné na stránke.

jana_eyre
13. okt 2018

nevychadzaju jej zle roky, lebo je narodena v aprili - deti narodene do 31.8. to maju dobre.. ja mam dceru 29.10 a syna 5.9. tym vychadzaju zle roky..

u nas v skolke bravaju iba od zaciatku septembra, takze treba dat prihlasku na jar, ale myslim, ze nedas nic za to ak sa pokusis stretnut s riaditelkami okolitych MS a popytas sa na moznosti.. alebo dovtedy aj otehotnies 😉

potom je este moznost byt na neplatenej rodicovskej do septembra, len teda tam budu za teba odvadzane iba odvody..

tak to planujem ja.. lebo u nas je velmi mala sanca, ze najmladsieho syna prijmu.. nemam uz ani pracu, syn je dost chorlavy a nemam ziadne babky, ktore by ma mohli zastupit ked budem mat na striedacku 3decka chore.. tak ja to budem.musiet riesit takto a dufam, ze sa mu imunita nejako ustali a skolka sa nejako poriesi neskor..

linkins
autor
13. okt 2018

Škôlku mám hneď pod nosom a predstava,že budem musieť dcéru voziť autom niekam inam. To sa mi celkom nepáči. Budem musieť porozmýšlať

evittam
13. okt 2018

@linkins Neviem kde si vzala "zle padajuce roky"- to sa týka deti, ktoré maju narodeniny až po 31.8.v dany rok. Ako tu uz bolo napísané. A suhlas s
@jana_eyre
U nas tiez bez šance-beru len deti, ktoré maju do 31.8.v dany rok 3roky, dcerka je decembrova-vzali ju az od septembra kedy mala v dec.4, davala som prihlásku aj rok predtym. Ale ja som zostala doma-nechcela som sa aj tak vrátiť do pôvodného zamestnania, tak som bola doma a zariadila som si max.podporu.

janickacrazy
13. okt 2018

@linkins No ja mám tiež školku blízko a malého nevzali, lebo majú veľa detí, takže vozíme skoro 20km do mesta, no budúci rok ho už hádam vezmú, moj je oktobrový. radšej si podaj prihlášku do viacerých školok pre istotu.