Zle tvarovaná hlavička

miriam171927
3. mar 2016

mám 6mesačného synčeka, a už od 2.mesiaca má zležanú hlavičku. Hlávka sa mu nie a nie upraviť, už neviem čo s ním mám skúšať. Zležanú je má preto, lebo v tom spomínanom 2.mesiaci ho akoby "seklo" a zvykol ju potom stále držať len na jednu stranu. Teraz ju má z jednej strany úplne rovnú ako plochá dráha. Snažím sa ho polohovať a s ním cvičím, ale žiadny výsledok. ☹

bonaqa2013
3. mar 2016

nám sa to tiež stalo a už nikdy sme to nedali do poriadku. ja o tom viem, aj to cítim keď prejdem dieťaťu rukou po hlave, ale to nie je vidno - narástli vlasy.

baska1
3. mar 2016

su na to take prilbicky, da sa to pekne nimi upravit, treba sa spytat detskeho a ortopeda a samozrejme si radsej o tom najprv na nete nastudovat, lebo niektori lekari nevedia o tejto moznosti:o(

zuska2001
3. mar 2016

V 6 mesiacoch už má lebečné kosti velmi tvrdé, asi mu to už nevyrovnáš. Budete to musieť maskovať vláskami. táto diagnoza ma horšie dôsledky, ak sa nepolohuje hlavička - dieťa preferuje iba jednu stranu tela na otáčanie, pivotovanie, pri lezení, ak necvičí tu drahu stranu, môže dojsť k asymetrii tváre. vykašli sa na zležanú hlavu a sledu motoriku, či rovnako ide na obe strany. Môžeš to spomenúť pediatričke. my sme dlho cvičili a posilovali ľavú stranu, tiež mi držal hlávku len doprava a ja prvorodička som neznala, že to aký problém to môže vyvolať.

baska1
3. mar 2016

Ale na tu korekciu myslím do 8m je možnosť,kamoskin malý to tak mal a pekne sa upravilo😊

milota164
3. mar 2016

treba ist cim skor, mozno by sa to este dalo .drzim palce

nikinka1111
3. mar 2016

malá má 2,5 mesiaca a zrovna dnes sme boli s tým u neurologičky. ona má síce zležanú hlavičkuešte z maternice. doteraz sme cvičili krčné svaly na odporúčanie detskej, ale naštastie ich nemá skrátené a vie pekne otáčat hlavu. odporučila nám špeciálny vankúšik, vela ležat na bruchu, polohovat a ak sa to do 4 mesiaca nezlepší tak prilbičku. kedže sa dáva od 4 mesiaca tak v tých 6 sa s tým ešte určite niečo dá.

sedmookraska
3. mar 2016

ahoj, mam syna 5 mesiacov korigovaneho veku (8 mesiacov) a tento problem sa da napravit, ale treba velmi chciet. Nas poslala k rehabilitacnej dr nasa pediatricka, rehabilitacna dr nam povedala ze najlepsie by bolo, keby syn nosil prilbicku=remodelacna orteza hlavy, v ruzinove su specializovane zdravotnicke pomocky protea, kde ju spravia...definitivne ale o tom rozhoduje ci je mozna takato liecba alebo nie stav lebecnych svov na hlavicke, musia byt este nezrastene, toto posudenie musi urobit neurolog, aspon takto bolo v nasom pripade. zdravotny poukaz sa poslal do poistovne, kde sme cakali naschvalenie a prilba bola hotova cca do tyzdna. su rozne problemy my mame brachycefaliu a plagiocefaliu, takze sme do toho isli, bolo by to vidno....druha vec ale je ze nas syn prilbu nechce a veru prvy tyzden bol neskutocne tazky, ani sme sa nevyspali lebo stale reval...sice nam bolo povedane ze minimum deti to nechce, my tam bohuzial patrime....orteza sa nosi 23 hod, minimlne 18 hod denne, liecba trva podla problemu od 1 mesiaca do 3 mesiacov, tak drzim palce ;)

mirka822
8. mar 2016

Přesně, jak píšou ostatní, je možno toto řešit přilbičkou, ale v těch 6 měsících už se to musí řešit opravdu hned 🙂