Zmenené dieťa

patinka
3. aug 2016

Ahojte mamicky,idem sem po radu ale hlavne na ,,identifikaciu,, stavu ktorym prechadza moj syn.Ma 2roky a 8mesiacov a v priebehu 3tyzdnov sa zmenil o 360 stupnov.Uz sme z muzom cely chory....vsetko neguje-nedam nepoziciam,nerob,nejdem,vynucuje si vsetko placom,bije deti,nevychadza z detmi,nefunguje pozic vsak pozicaju aj tebe,zacal nas bit,dokonca zachadza az tak daleko ze chodi provokovat cielene deti z hrackou,sibrinkuje im nou popod nos a ked sa natiahnu zacne kricat a vyvadzat ze neda,nepozicia...doslova vyvolava taketo situacie:(samozrejme potom hystericky plac,maminka na ruky,a naucene vety ,,ja uz nebudem,ja budem dobry,,.....neskutocne maznavo jaci, a vsetko hned a zaraz.....je to vzdor?uz sme z muzom v koncoch konci nam akurat ,,hororova,,dovolenka s nim a potrebovali by sme dalsiu.

babyborn
3. aug 2016

Aj u nas to bolo, presne v tom istom obdobi a spomenula som si na to, lebo kamaratka sa ma nedavno pytala, ci sme aj my mali take obdobie, ze oni si tym teraz prechadzaju. Tak len n vydrzat, u nas cca 3-6 mesiacov to trvalo.

babyborn
3. aug 2016

No a este somzabudla ze syncek v tom obdobi bol hrozne placlivy, pre vsetko plakal.

janinah
3. aug 2016

toto nepoznám,a to mám tri deti....

dia6
3. aug 2016

@patinka Je to vzdor, každý si ním prechádza inak. Hlavne veľa trpezlivosti a dať mu na javo, že takto teda NIE. Nemusí to byť bitkou, ale určite by som vymyslela tresty... samozrejme mám na mysli niečo také ako, že ak budeš robiť toto či hento, tak nedostaneš svoju obľúbenú hračku na spanie, či nebudeš robiť niečo čo má rád.
U nás tresty fungovali a najviac zabralo, keď za tri zlerobenia (tri krížiky) za deň som večer nečítala knižku, či malých neuspávala vobec... za to vedeli poslúchať najviac. Ale je pravda, že naši dvaja nemali až taký vzdor ako píšeš ty.

Tak veľa trpezlivosti... moja sestra malá tiež takéhoto malého čo ich bil a nepoteším ťa, až teraz po štvrtom roku s tým prestal.

dominika6
3. aug 2016

@patinka
...ak by sa otočil o 360st tak by bol tam kde bol...o 180st. sa hovorí
...ak ho zakaždým berieš na ruky a dáš sa oviať sľubmi,chybu robíš ty..
..ak je zlý na deti tak nebude chodiť na ihrisko..
..ak si vyžaduje tvoju pozornosť,tak mu ju daj ale odtiaľ,potiaľ..
..ak plače a vidíš že bez slz,tak je to iba vzdor..nevšímaj si ho,neprihováraj sa mu,povedz mu že ak chce revať,nech ide do izby..nenápadne ho skontroluj..
..koľko povolíš,toľko bude posúvať hranice treba byť razantný vopred a dohodnúť si pravidlá...toto áno,toto nie..

dia6
3. aug 2016

@dominika6 Plne súhlasím, každé dieta skúša v tomto veku, ale určite mu to nedovoľ o to dlhšie to bude robiť a može sa to ešte aj zhoršiť.

moni244
3. aug 2016

@patinka treba urcit hranice, zacne bit deti? Ide domov z ihriska, zacne jacat bez slz? Do izby kym sa neukludni zacne vas bit? Bez slova odchod z izby, ak neurcite hranice, bude sa to zhorsovat

dominika6
3. aug 2016

@dia6 deti skúšajú v každom veku a vyhovárať sa obdobie vdoru je také ,,mamičkovské,,
pravidlá platia vždy a čím sa určia jasnejšie od útleho veku,tým bude dieťa ,,bezproblemovejšie,,aj ked nehovorím už o puberte..to je kapitola sama o sebe 😀

michellia
3. aug 2016

vydrzat, nic ine sa v tomto pripade asi ani neda poradit. Kazde dieta ma taketo obdobie.. ☹

luciola
3. aug 2016

Ahoj u nas to trvalo pomerne dlho toto a tak sme boli prisnejši ked neposluchal tak nešie vonku proste sa spoza okna dival a plakal ako sa hraju ine deti ja som sa rozpravala s detimi inymi a s rodičmi a on si plakal za oknom niekedy je lepšie mu vysvetliť ako a prečo sa to nerobi a ake budu nasledky. Povedať mu že ked bude pokračovať v spravani ide domov a stravi pekny den doma v izbe sam samozrejme ho kontrolovat. A povedať mu lubim ta aj vždy ta budem lubiť ale takto kamarati nebudeme alebo takyto sa mi nepačiš chod do izby ukludni sa a ked budeš ukludneny pridi ja budem tu čakať na teba a budeme sa hrat. Proste mu dať na vyber bud bude dobre a budete sa hrat alebo bude sam v izbe ak by to nepomohlo zober mu hračky čo ma rad. vela sil hlavne netreba ustupiť. Čim viac ustupiš tym dlhšie to bude trvať. Ked uvidi že nepohne s vami tak prestane ho to baviť.

siska53
3. aug 2016

@patinka vaxsine ludi takto v urcitpm obdobi vymenia deti-zo zlatych anjelikov sa stavaju aj mali certici. Prosto vzdor,skusaju sa presadit a mat vlastnu hlavu.
Treba vydrzat,skusat byt kludny (veelmi tazke),trvat na urcitych pravidlach a hlavne neustupovat vo vsetkom.

katrin21
3. aug 2016

@patinka hej, moze to byt obdobie vzdoru.... vek na to sedi... treba si len pevne stanovit hranice a nepolavit + maly potrebuje viacej pozornosti a lasky, to mu treba dopriat.. Je super kniha " 5 jazykov lasky pre nase deti".. mozno tam najdes par tipov, ako toto obdobie zvladnut 🙂 ONo to vacsinou prejde, ale keby nie, tak skus , snad pomoze.

patinka
autor
3. aug 2016

Dakujem dievcata, len som sa potrebovala utvrdit,maly bol odmalicka bezproblemovy tak preto nas to zaskocilo...hned som zacala niektore rady aplikovat,viem lepsie pochopit maminky ktore s tymto bojuju a okolie sa na nich pozera ako ,,na matky roka,,musim priznat ze som bola jednou z nich a myslela si ze mne sa to nemoze stat.....ze sme z muzom vzdelany ludia,ktory to zvladnu lavou zadnou🙂samozrejme robime chyby (ospravedlnujem sa za 360°-180°dufam ze mi bude odpustene🙂dakujem za rady dievcata!pekny vecer