Zúženie dvanástnika u novorodenca - operácia vrodenej vady

kacena2611
24. apr 2015

Ahojte mamičky! mam týždňové bábätko, ktoré je momentálne 2 dni po operácii. Rodila som v NR a keďže malinká prvé dva dni zvracala plodovú vodu, nikto si to nevšímal. mlieko som mala hneď a tak už ďalšie dva dni zvracala mliečko. párkrát aj prúdom,výrazne schudla a mali podozrenie na reflux. kašička na zahustenie mlieka Nutriton nezaberala. malá bola dehydrovaná ,mala nedostatok iónov v krvi a tak nás na 4 deň prevážali do Ba na Kramáre.Zistili jej vrodenú vadu zúženého dvanastnika,čo je začiatok tenkého čreva a jej tým pádom potrava zo žalúdka neodchádzala......odchádzala nám malinká.....maminky,nemáte niektorá skúsenosť s touto chorobou?akúkoľvek,či ste sa s ňou stretli priamo vy,alebo vaši známi,známe.....aký máte názor na DFN Kramáre ODD patologických novorodencov?
Ďakujem Vám čo i len za jednu vetu!

priadka
24. apr 2015

@kacena2611 S takouto vrodenou chybou skusenost nemame.
Nazor na DFNsP Kramare OPN mame ten najlepsi. Nasa dcerka tam kedysi pobudla 10 tyzdnov.
Drzim vam palce, aby sa malicka po operacii dobre a rychlo zotavila.

saurian
24. apr 2015

@kacena2611 mam skusenost len s DFNsP Kramare odd.patol.novorodencov - a len tie najlepsie skusenosti, tiez nas tam previezli 4den a potom sme sa tam este vratili. drzim malinkej palce aby sa rychlo zotavila a vsetko bolo v poriadku.

liebling98
24. apr 2015

@kacena2611 konkrétne nemám skúsenosti s vašou diagnózou, ale s OPN DFNsP Kramáre a ich JISkou len tie najlepšie. Môj syn tam ako 3 - hodinový novorodenec skončil, 3 dni zaňho dýchali prístroje, môj muž plakal, keď ho uvidel v spleti tých hadičiek. Lekári sú odborníci a celý personál je neskutočne ľudský. Mohla som volať aj o polnoci, vždy mi odpovedali milo, ale vecne. Keď som tam vošla, mala som pocit, že som v americkom filme z lekárskeho prostredia a nie v slovenskej nemocnici.
Tvoje dieťatko je tam v najlepších rukách.
Skoré uzdravenie prajem!

kacena2611
autor
25. apr 2015

@priadka dakujem velmi pekne.

matulik1341
27. aug 2015

Dobrý deň, moja dcérka absolvovala pred týždňom operáciu tenkého čreva, mala podobný problém ako vy. Ako sa vám darí? my sme ešte v nemocnici a začíname papať mliečko.

kacena2611
autor
28. aug 2015

Dobry den,my mame 4,5 mesiaca,bohuzial ako 2mesacna dcerka schytala rotavirus a adenovirus,vzapati, klebiellu,enterobaktera,clostridiu a naposled campylobaktera a aj teraz po 3tyzdnovom maratone 3druhov ATB ma hnacku,.takze my sme mali v tomto molu,co sa ale tyka operacie,vyzera,ze je to ok,zatial sme kontrolne vysetrenie neabsolvovali kvôli tymto stalm hnackam.ale potrava sa posuva,papame kasicky,momentalne zase len mrku kvôli hnacke.rozkrmovali nas po jednom ml,najprv caj,ked sa dostala na 8ml caju,tak potom dali 9ml mlieka a postupne to islo,miestami jej davky aj znizovali,pretoze sme cez sondu,co mala v nosteku rped kazdym krmenim pozerali,ci jej to preslo dalej co tenkého creva.ona bola bojovne babatko,najprv sa krmila len sondou,potom cumlom na 20ml striekacke a ked scucla aj piest na striekacke skusili sme flasu a islo jej to,bohuzial sme sa nekojili,lebo ju to namahalo a ja som mesiac po porode zo stresov stratila mlieko.boli sme v BA v DFNsP na oddeleni patologických novorodencov,neviem,kde ste vy.momentalne sa aj my trapime po svojom,ockovana este nebola kvôli stalym infekciam.takze je to beh na dlhu trat.napiste ako sa mate,aj do spravy,drzim vam palce.