2-ročný syn nerozpráva

simoncelka2022
7. jan 2025

Ahojte , syn ma 2 roky a 4 mesiace a nechce rozpadávať , povie mama, a oo, ale iba keď mu niečo sľúbim .
Inak je sikovny všetkému rozumie , vie rozdeliť farby pozná písmena ,vie ich pekne ukázať ak mu poviem .
Už som zúfalá 🥲

janickacrazy
7. jan 2025

@simoncelka2022 treba ísť na logopediu, ušné, neurológiu, cakacky sú dlhé, začnite to riešiť. Pokiaľ rozumie, tak to je dobre, na logopedii vás nasmerujú ako s ním pracovať.

kacena4
7. jan 2025

tak je rozdiel ak nechce a nevie... ak nechce tak psycholog

marian341
7. jan 2025

@simoncelka2022 mne krstná mama hovorila, že jej syn nehovoril do 3 rokov nič. Dnes študuje 5.ročník za lekára 🤷‍♀️ tak snáď sa rozhovorí

vkatush
7. jan 2025

Väčšina ti povie, že to príde časom, keď nastúpi do škôlky, ako veľa z nich začalo, keď mali 3, ...
A áno, môže byť.
Ale môže tam byť aj nejaký problém. Takže ja by som sa minimálne preventívne nahlásila na ušné, neuro a logopédiu. Všade máš čakaciu na mesiace, takže preto už teraz. Možno dovtedy rozviaže jazyk, možno až tam vám pomôžu. Radšej skôr ako potom ľutovať.

leonakr
7. jan 2025

@simoncelka2022 môj mal 3 keď začal rozprávať.Tu na koňovi ma strašili😵‍💫.Dala som na moju intuíciu a pozorovala som jeho správanie. POTReboval len čas!!!Našťastie som ho nikde nevláčila po psychologoch,nikde netrápila.Cvicili sme doma čo som si myslela ,že by mohlo pomôcť.Zacat rozprávať keď mal 3 a jeden mesiac,keď som sa vrátila z pôrodnice s druhým .A to len začal slová....potom sme zbehli na ušné,niekto mi povedal z vlastných skúseností,že dieťa malo "zajdené špinave uška"a zle počulo .Tak sme šli tam kvôli hornej uzdičke tak som poprosila aby prečistili uši.Mal tam vyschnuté ako keby zátky mazu.Doyeraz má veľmi suché uši oproti svojim sestrám.Ci to malo vplyv neviem.Ako predskolak bol na recitátorskej súťaži,nemuseli sme chodiť k logo,rozpráva čisto ,krásne.Je prvák.Ucitelka na rodičku sa má pýtala,či som ho už doma učila čítať (neucila čítať,len pismenka)že tak krásne číta,čisto,nahlas a bez chýb. A to som v jeho troch rokoch bola zrelá na prášky,😱že stále nič .Okolie dokola a nerozpráva?prečo stále nerozpráva?vyčkala som času ako hus klasu.🙂Čize sú aj takého pozitívne príklady😉držte sa

janickacrazy
7. jan 2025

@leonakr no radšej ísť na vyšetrenie zbytočne ako premrhať drahocenný čas, možno u vás to chcelo len čas, ale u autorky to môže byť inak. Sú deti, ktoré potrebujú logopedicku a inú starostlivosť a treba začať čím skôr.

leonakr
7. jan 2025

@janickacrazy ja ju neodhováram.Poukazujem nato,že to môže dopadnúť aj takto .Pamatam si tie pocity,ktorými som si prechádzala ja keď som to riešila .Preto sa ju snažím ak takýmto pozitívnym príkladom povzbudiť .

oriesocek
7. jan 2025

Nasa stredná nerozprávala skoro do 2,5 roka. Manžel už hovoril, či vôbec bude 🙂 teraz sa výborne učí, hovorí plynule anglicky, je nadpriemerne nadaná a chce študovať v budúcnosti medicínu

ada510
7. jan 2025

@simoncelka2022 naša začala rozprávať po 3 rokoch a teraz melie v kuse ako pokazený gramofón občas spomínam na časy keď bola ticho 🙈

duppka13
7. jan 2025

Dcera ma v skolke trojrocnych spoluziakov co nerozpravaju, vacsinou su to iba chlapci, asi potrebuju cas, kamaratkin este ako 4 rocny nerozpraval a dnes chodi do skoly pre nadane deti

petko81
31. jan 2025

@simoncelka2022 naša presne ako tvoj.
V marci bude mat 3 roky.
Od sektembra chodi do škôlky a už sa rozkecava.