icon

Ako odnaučiť dieťa nadávať po nehode?

29. jan 2025

Ahojte, včera mi malá dvojročná dcéra počas spánku pustila na tvár drevenú hračku , rozťala mi obočie aj udrela nos. V tom šoku zo mňa vyletela nadávka a malá sa zľakla. Teraz keď ma vidí tak opakuje tú nadávku a plače, nechce ísť vôbec ku mne. Čo môžem urobiť aby ju to prešlo?

babina_33
29. jan 2025

Vysvetlit?

kris_tin257
29. jan 2025

@babina_33 dvojročnej? Ako môj syn aj moja dcéra v dvoch rokoch mali veľmi na háku nejaké moje vysvetľovanie 😂
Autorka treba čas, nejde to asi zo dňa na deň, nereaguj na to časom ju to prejde 😊

nin12345
29. jan 2025

Nereaguj na to ked to hovori a casom zabudne

michaela789
29. jan 2025

V tomto veku určite hlavne nič nevysvetlovať... tým jej to budeš len oživovať dokola a ona na to bude myslieť. Prestaň si to všímať. Ak zhíkneš zakaždým keď to zopakuje a navyše vystrojíš vysvetľovaciu ceremóniu, bude to opakovať len aby takú reakciu od teba dostala hocikedy sa jej zachce.

autor
29. jan 2025

@kris_tin257 len sa bojím ako to bude zajtra, lebo nechce ísť vôbec ku mne, doslova sa ma bojí a manžel už bude musieť ísť do práce , od včera len za ním behá.

januska12323
29. jan 2025

Ignoruj, zabav ju niečím iným, povoľ aj to čo bežne nemôže, časom zabudne.

lega35
29. jan 2025

dvojrocne dieta uz mnohemu rozumie, len jej pekne vysvetli o co ide a to skarede slovo ze sa nerozprava a uz nato ani nereaguj, ona zabudne, ked zisti ze to nieje zaujimave

mabenn
29. jan 2025

Ona sa zlakla tvojej emocie, nie slova...2rocne dieta opakuje vsetko co pocuje a hlada vyznam

simca06022011
29. jan 2025

Normalne ju zober a vysvetli jej ze ju lubis, ale udrela ta hrackou a si sa zlakla, nech sa nehneva a vybavene. A ze je to skarede a tak sa nerozprava. Este sa stane kopa veci... zase ju netreba cukrikovat :DD zabudne na to neboj :D

blaazi
29. jan 2025

@babina_33 suhlasim, u nasej dvojrocnej vysvetlovanie a ospravedlnenie funguje najlepsie. Povedala by som, prepac, ze som zakricala, ked mi spadla na tvar hracka, velmi som sa zlakla, aj Ty si sa zlakla, vsak? Mrzi ma to, co si zazila, pod pritulim Ta, nic sa nestalo, pozri mama je v poriadku, nemusis sa bat.

autor
29. jan 2025

@simca06022011 už sme sa nejako odobrili , ale musela som si zakryť obočie vlasmi, asi sa bála tých stehov čo mám na čele...Smejeme sa s mužom, lebo snažíme sa ju naučiť niečo povedať, tak ani za nič nezopakuje, ale jedno impulzívne boha si zapamätá hneď 😂

euka210
29. jan 2025

Moj 2r opakoval nadavky po svokrovi...pomohlo len na to nereagovat.

selest
29. jan 2025

Poznam to a cim viac o tom budes hovorit o to dlhsie ju to bude bavit. U nas pomohlo uz neopakovat a zabudli a tiez pomohlo vymenit za nieco "jemnejsie" Napriklad teraz je u nas hitom "do pastekove chleba"..

terezkaarthuramax
29. jan 2025

Ako tento vtip... "Povedz tata"
Babetko: ,,mama"
Otecko: ,,dobre teraz poveds tata"
Babatko: ,,mama"
Uz nahnevaný otecko: ,,do riti povedz tata."
Pride mama a babatko ju vita: ,, do o riti"
Mama: ,,kto ta to naucil?"
Babetko: ,,tata"