Ako riešiť agresívne správanie detí?
Ahojte, ako reagovat, ak vase male dietat (2roky) bije ine dieta. dnes sme boli na workshope, a tam bolo jedno agresivne dieta, ked sa mu nieco nepacilo tak rozhodilo veci a utocilo po viacerych, moje chcelo sotit, to som zastavila, ale potom uskrablo moje, ked mu nieco nechcelo dat a matka jeho len ze nerob,nesmies ale realne to dieta si robiolo co hchce a mamu malo v prdeli.
este som sa s tym nestretla, vzdy ked niekto ublizoval, tak rodicia to poriiesili a bolo. myslite ze by bolo ok, ak nabuduce take agresivne dieta razne upozornim a nasledne vykazem od mojho dietata , ze hnevat sa moze ale ublizovat druhym nie a nech ide od nas prec ? ci t je uz vela a ma si to riesit rodic ?
(moje dieta keby to robi, ajh po upozorneni,m tak odchadzam prec, ale tej mame nic netrklo, aj ked ju upozorili)
Jasne. Keby opakovane robilo zle mojmu aj po ruke mu capnem a vynadala by som mu.
@judit47 ty si mas dávať pozor na svoje dieťa keď vieš že je útočne voči iným Deťom
Mali sme na ihrisku slečnu ktorá bila iné deti hlava nejlava, jej mama sedela na zadku a len sofinka nebi chlapčeka sofinka neber hračku sofinka nechaj dievčatko sofinka netahaj chlapčeka
Sofinka ju mala celu v paži
Raz zinkasoval aj môj syn, slečna dostala vysvetlené ručne stručne že moje dieťa bit nebude a viac sa to voči nemu nezopakovala
Kecy natiek ako si ty mam v paži
Presadila by som moje dieťa inde, alebo by som sa posadila medzi tie dve deti, alebo by som mamičku poprosila v krajnom prípade, nech si presadí svoje dieťa. Až potom by som komunikovala priamo s dieťaťom. Najskôr by som sa proste nenásilne snažila to vyriešiť ináč a nevychovávať cudzie dieťa. Je to vec jeho matky, že ho nevie skrotiť, ja im do toho zasahovať nebudem, ja by som len chránila svoje dieťa.
@cyberk dakujem za krasne zhodnotenie mojho dietata, ma uz vyssi vek a chape to, ak sme boli v takej situacii zakrocila som hned aby sa to neopakovalo,ale ak by sa stalo ze niekde pride a poskriabe dieta a matka mu hned zfleku jednu capnem tak by som jej hned toto fyzicke vratila-jej, nie dietatu, lebo fyzicke nasilie voci detom netolerujem.
@pribinak kludne maj, ja si dieta strazim a nerobi to, ale ak by sa stala takato situacia,ze ma dana matka nenecha ani zasiahnut voci synovi a rovno mu jednu capne, tak jej tu ruku chytim a vysvetlim koho si ma otlkat po rukach. V skolke to musis mat vesele ked sa tam denne deti biju, chudaci spoluziaci, ktorych chodis otlkat na ochranu svojho.
Svoje dieta si treba ochranovat ale fyzicky trestat ine dieta😂
Urcite by som sa ozvala, ked matka nevie vychovavat svoje dieta, musi ho usmernit niekto iny. Ja som tak uz parkrat na ihrisku povedala detom nech nerobia to ci ono. Dokonca aj rodica nemam problem upozornit. Ale urcite by som to neriesila akymkolvek fyzickym kontaktom voci cudziemu dietatu, to je uz cez ciaru!
To by naštvalo aj mňa. Keď si nevedela spacifikovať dieta, mala sa odtiaľ s nim pratat. Zrejme ale asi niečo hovorila len tak, aby sa nič nepovedala a bolo jej to jedno. Jej dieta už pozná jej prístup, že si môže robiť čo chce bez ohľadu na druhých bez následkov. Snažím sa vyhýbať takémuto typu ľudí
@judit47 kto ma deti vychované, nemusí sa takej situácie báť, pretože by sa nestala či nie??
ale ak ma niekto decko ktoré sa nevie spratať do kože a k tomu ešte aj rodiča ktorý si bude ďalej ťukať do mobilu a rit nezdvihne z lavičky aby si svoje dieta zastavil, tak nech sa nečuduje že mu iný rodič dá po paprči keď bije jeho dieta. keby mne niekoho nevychovane dieta bije to moje a vidím ze sa rodič ani neunuva zdvihnúť tak by som mu na to decko tak nahukala ze by hneď zaliezlo aj s rodicom. snáď sa nebudem pozerať ako mi niekto tlčie moje dieťa.
Ohradila by som sa. No a vzala svoje doeta robit nieco dalej.
Ja mam na tvari dve jazvy. Vznikli naraz, pretoze v skolke so mnou bolo dievcatko s uplne nezvladnutou vychovou, ktore utocilo do kazdeho, na kom sa mu nieco nepacilo. Odvtedy mam jednu dlhu jazvu na lici a druhu, hlbsiu, no kratku tesne vedla oka, chybal kusok a mohlo to dopadnut zle. Takze ja hovorim, ze skoda, ze tomu decku nedal po ruke niekto uz skor a keby ju vtedy dostali do ruk nasi, asi by si na zadok dlho nesadla. Takze treba si uvedomit, ze aj dieta vie vazne ublizit inemu dietatu, netreba sa na to len pozerat a cakat, kym sa stane to, co mne. A viem, ze nasi a dokonca aj moja babka potom v skolke boli a dotycnych zhucali prisernym sposobom a slecinku nevychovanu niekam preradili.
@pribinak nikdy by som svojmu dieťaťu nedovolila bit iné deti, ale toto čo píšeš je trošku prestrelene nemyslíš ? Neverím že si taká hrdinka aj naživo a dvojročné batoľa by si udrela po rukách, keby poskrabe tvoje dieťa.
Ibaže by si bola natom s vyspelostou horšie ako to dvojročné batoľa, to potom ano
Ja naozaj tejto diskusii nechápem . Tak keby tu mama napísala že dala vlastnému dieťaťu po ruke lebo neposlucha , alebo po zadku , tak ju tu zosikanujete a pošlete na ňu socialku že mláti a bije vlastne dieťa. Ale keď druhé dieťa urobí niečo zle vášmu tak už ho idete bit ? Ja už neviem. Naozaj neviem . Nechápem
@mikadooo ja ked sa posadim medzi tie deti, tak to decko by bolo schopne aj mna dobit, kedze si truflo aj na 10 rocne dieta, na svoju mamu.
@ivangeline ako, ano ohradila somsa ,ale brat moje dieta ktore sa pekne hralo, nikomu nic nerobilo, nebralo mi prislo moc, aj ked mi prislo nebezpecne byt pri nom.
@deniseee no ty kokso, asi nabuduce tomu chlapcovi a mame nieco poviem, aj ke dpochybujem ze sa nieco stane. ono veduca workshopu sa ju snazila usmernit vo vychove, zrejme ju pozna, ale nik pravdila co dali nedodrzal a deti si robili co chcu, tato pani mala konkretne este dve starse, 10 rocne a tie mali vsetkych tiez v pazi, matku poslali domov nech im nerozkazuje
dakujem baby, nabuduce ked pojdeme, tak to s tym diettom po upozorneni jeho a aj matky vyriesim rucnbe strucne.
Vieš čo, to mňa osobne by až tak netrápilo, proste sa k nemu otočím a chytím mu rúčky, aby ma udrieť nemohlo. A áno, v tom prípade by som mu povedala "nebi ma prosím ťa". Každopádne, ja sa viem lepšie ubrániť dieťaťu, ako jeho rovesník. Ak by to bolo moc neznesiteľné, proste by sme si odsadli, alebo by som požiadala jeho matku, nech si ona sadne vedľa neho, nech teda bije a škrabe ju...
@mikadooo no este som sa s takmy dietatom netsretla, vobec som nevedela anin ako reagovat ani nic,co robit, syn doma potom vravel ze zle dieta ho skrablo,ze ho to bolelo,ani som nevedela ci mu povedat ze je ok,nech sa brani ak mu robia zle ci nie.
@klip0 Ja svoje dieťa masakroval nenechám…kľudne moralizuj dalej
Toto sú pre mna len prázdne reči, realita je taka, že sú matky ktoré majú v paži že ich dieťa bije iné deti hlava nehlava, ani to nimi nepohne
Jedine čo ich rozhybe je, keď niekto zasiahne voči ich dieťaťu a majú presne plne ústa moralistickych kecov ako ty
Jj to chápem... Ono je to vždy aj taký šok, každopádne, ja som tak nastavená, že chránim si svoje, ale rešpektujem iných, mám už 3 väčšie deti, tiež im rôzne "prepínalo" a nie vždy som stihla zasiahnuť, keď to moje dieťatko bolo agresor, nie som matka, čo by sedela na zadku, čiže malo to u nás nejaké dôsledky. Na druhej strane, zas chápem, ak dieťa sa správa podľa nás dospelých agresívne, ale možno sa správa relatívne "normálne" na svoj vek alebo diagnózu, jeden nikdy nevie 🤷. To nech si s ním rieši jeho matka, ja nemám potrebu v žiadnom prípade trestať nejak cudzie deti.
@pribinak mnbe sa pacila ta mamicka, co mala toho agresivneho chlapca, ze akosi tazko povzdychla ze ake to ma ona s nim tazke, ze ma zivel, a ja mam deti pokojne ,povedala, ze mam pohodu a stastie ze maju taku povahu(bola som aj so starsim). som jej chcela povedat ze zial to neni povahou ale vychovou a urcenim hranic.

Poškriabal by moje dieťa? Dostal po paprci že by si to navždy zapamätal a mohla by jeho mama na mna zazerať koľko by chcela