icon

Ako riešiť, keď dieťa štipká a ťahá za vlasy?

hviezda1603
3. feb 2025

Mamičky poraďte, malý robí stále zle deťom má 2,5 roka stále ide aj len tak z ničoho nič do tváre štipnut do tváre alebo ťahá za vlasy, už som s neho zúfalá...nepomáha dohohivaranie, vysvetľovanie nič proste..máte niektorá skúsenosť?

lulu0123
3. feb 2025

Moja dcera nas tahala za vlasy.Milionkrat som jej to vysvetlovala,nic nepomohlo.Potom som ju potahala ja,aby ju to zabolelo.Potom mozno este raz a prestala to robit.

sarapastrnakova
3. feb 2025

@hviezda1603 raz som citala ze je dobre zatiahnut za vlasy ak to robi aj trochu dieta aby zistilo ze to druhym ublizuje a nerobi dobre ,aby zistilo ze to druhych boli , ja ked som bola mala tiez som v školke bila deti ,ucitelka sa stazovala az raz mame rupli nervy a uz si to odniesol moj zadok potom 🤣 ale dnes je samozrejme ina doba 🙂

viestta
3. feb 2025

Chytit ruku a drzat a nepustit, hoc aj dlhu chvilu a hoc aj zacne plakat. Aby si uvedomila, ze pricina ma dosledok. Neprijemny dosledok

hviezda1603
autor
3. feb 2025

@lulu0123 to som tiež skúšala, ale nezaberá to vôbec 🙃, už dostal aj na zadok ale nič nezaberá..

hviezda1603
autor
3. feb 2025

@sarapastrnakova toho sa začínam obávať čo bude v škôlke 🙃, chodíme aj na cvičenia s deťmi a tam mi to robí tiež deťom že ich chce potiahnuť za vlasy...

januska12323
3. feb 2025

Spraviť mu to isté. Chytiť ruku a nedovoliť. Ukázať ako môže robiť "moja" hladkať po ruke, líci. Keď to spraví ukončiť aktivitu a môže sa len pozerať alebo odchod domov. Spojí si príčinu a následok.

thereisabear
3. feb 2025

Ja by som na to išla cestou "ešte raz a odchádzame" a aj to dodržala.

dory11
4. feb 2025

Po zadku nieje riešenie treba mu vtom vyslovene zabrániť chytí ruku a nepustí ho a vysvetliť že to boli že sa to nesmie aj viackrát nestačí raz vysvetliť ( aj 100krat ).a vždy mu v Tom brániť aby to malo následok aj ustipne dieťa na ihrisku tak sa zbaliť a odísť z ihriska proste niečo zle =následok