Ako riešiť, keď dieťa štipká a ťahá za vlasy?
Mamičky poraďte, malý robí stále zle deťom má 2,5 roka stále ide aj len tak z ničoho nič do tváre štipnut do tváre alebo ťahá za vlasy, už som s neho zúfalá...nepomáha dohohivaranie, vysvetľovanie nič proste..máte niektorá skúsenosť?
@hviezda1603 raz som citala ze je dobre zatiahnut za vlasy ak to robi aj trochu dieta aby zistilo ze to druhym ublizuje a nerobi dobre ,aby zistilo ze to druhych boli , ja ked som bola mala tiez som v školke bila deti ,ucitelka sa stazovala az raz mame rupli nervy a uz si to odniesol moj zadok potom 🤣 ale dnes je samozrejme ina doba 🙂
Chytit ruku a drzat a nepustit, hoc aj dlhu chvilu a hoc aj zacne plakat. Aby si uvedomila, ze pricina ma dosledok. Neprijemny dosledok
@lulu0123 to som tiež skúšala, ale nezaberá to vôbec 🙃, už dostal aj na zadok ale nič nezaberá..
@sarapastrnakova toho sa začínam obávať čo bude v škôlke 🙃, chodíme aj na cvičenia s deťmi a tam mi to robí tiež deťom že ich chce potiahnuť za vlasy...
Spraviť mu to isté. Chytiť ruku a nedovoliť. Ukázať ako môže robiť "moja" hladkať po ruke, líci. Keď to spraví ukončiť aktivitu a môže sa len pozerať alebo odchod domov. Spojí si príčinu a následok.
Ja by som na to išla cestou "ešte raz a odchádzame" a aj to dodržala.
Po zadku nieje riešenie treba mu vtom vyslovene zabrániť chytí ruku a nepustí ho a vysvetliť že to boli že sa to nesmie aj viackrát nestačí raz vysvetliť ( aj 100krat ).a vždy mu v Tom brániť aby to malo následok aj ustipne dieťa na ihrisku tak sa zbaliť a odísť z ihriska proste niečo zle =následok

Moja dcera nas tahala za vlasy.Milionkrat som jej to vysvetlovala,nic nepomohlo.Potom som ju potahala ja,aby ju to zabolelo.Potom mozno este raz a prestala to robit.