icon

Ako riešiť nevhodné správanie synčeka mojej kamarátky?

1. okt 2025

Chcem sa spytat ci mate aj vy skusenosti. Dcerka ma 2 roky kamoskin syncek rok a 9mesiacov. Vzdy, ked ideme na prechadzku alebo k nim vzdy sa ta navsteva pokazi nim. Ked sme u nas vezme babiku dcerka hned tiez ju chce ale ja jej poviem , ze teraz je unas Davidko nech sa s nou hra ze ona ju ma vzdy-dcera povoli. Ked sme u nich vezme si ona nieco hned on to schmatne kamoska zakaze on sa zacne hadzat o zem ma amok a za odmenu stoji v kute z ktoreho aj tak uteka za mna zbytocny a nulovy efekt! Ked sme von dcera uz ide domov spet okolo kocika pesi aj on chce lenze zas on zacne vystrajat lebo chce ist za smetiarom napr a uz zas skonci v kociku s amokom. Zaujima ma preco tak reaguje. Je to uz v povahe ista zakernost? Alebo “lebo”je dieta?

Strana
z3
anonym_0a5721
1. okt 2025

@anonym_autor to dieťa sa správa úplne adekvátne veku rok a 9 mesiacov. Ak ti to nevyhovuje, tak sa nenavštevujte a nechodievajte spolu na prechádzky, vybavené. O rok, dva budú deti zase niekde inde, žiadna zákernosť, dieťa spoznáva svet, možno testuje, kde sú hranice, čo by si očakávala od tak malého dieťata?

pribinak
1. okt 2025

Je to úplný krpec. Ty máš nereálne očakávania od tak malého dieťaťa

angeli121212
1. okt 2025

@anonym_autor tebe autorka by som nafackovala...to dieťa nemá ani dva roky rozumie prd o živote a o tom čo ako chodí ešte sa to len učí a ty z neho robíš už zákeráka ....

deti95060810
1. okt 2025

je to aj povaha dieťaťa. Nemáš 2 deti rovnaké ani keď budú mať rovnaký vek. každé dieťa bude reagovať inak.

anonym_2648d8
1. okt 2025

@anonym_autor opisujes mojho syna, umyselne to nerobi , to dieta nevie inak. Nemaju doma s muzom dusno? kamoska si s nim este uzije 😑

deti95060810
1. okt 2025
@angeli121212

@anonym_autor tebe autorka by som nafackovala...to dieťa nemá ani dva roky rozumie prd o živote a o tom čo ako chodí ešte sa to len učí a ty z neho robíš už zákeráka ....

@angeli121212 autorka nič z neho nerobí , len sa slušne opýtala . facky si nechaj pre niekoho iného...

janka1224
1. okt 2025

@anonym_autor Nemusí to byť vôbec znak zákernosti . Je ešte malý skúša hranice a deti si bežne nechcú dávať hračky. Každé dieťa je iné , ja mám dve a povahovo úplne inde a to ich vychovávam rovnako. Mne sa dcéra hádzala o zem kvôli každej blbosti , u doktorky sa postavila do dverí oprela o zárubne a ani von ani dnu. Vtedy mi nebolo všetko jedno a teraz sa spolu na tom zasmejeme. Ale rozumiem ti , že ak to tvoja dcéra nerobí môže to byť pre teba zvláštne , možno až známka nevychovania.

zuzikak
1. okt 2025

chuda malicke. Ved je na svete len 9 mesiacov. Tvoja dcerka je na svete 2 roky. Troska iny rozdiel vo vnimani sveta. Nezda sa ti ? Tak strasne vela sa este musia naucit nie len o svete samotnom ale aj o socialnych vztahoch. Samozrejme, ze takto reaguje. Nieco chce, tak sa jeduje. Mnohe deti maju hystericke zachvaty aj v 3-4 rokoch. Nieto este v 9 mesiacoch 🙂 Reaguje pudovo. Povahovo su niektore deti prudsie, niektore zvesia hlavu a prisposobia sa. Zakernost s tym nema nic spolocne. O niecom takom sa mozes rozpravat ked bude mat dieta 8-9 rokov. A aj to by som zvazovala, ci to nie je skor vychovou. Precitaj a pozhanaj si informacie o psychickom vyvoji deti skor nez zacnes dieta skatulkovat alebo budes mat nerealisticke ocakavania na urcity vek. Ak budes mat pocit, ze tvoja dcerka tym nejako trpi, ze sa nevedia deti dohodnut tak skrat prechadzky s kamoskou a najdi jej vekovo-rovnu kamaratku/kamarata. Je mozne, ze si budu rozumiet v starsom veku, kedy ten rozdiel nebude taky velky ako teraz.

anonym_0822b0
1. okt 2025
@zuzikak

chuda malicke. Ved je na svete len 9 mesiacov. Tvoja dcerka je na svete 2 roky. Troska iny rozdiel vo vnimani sveta. Nezda sa ti ? Tak strasne vela sa este musia naucit nie len o svete samotnom ale aj o socialnych vztahoch. Samozrejme, ze takto reaguje. Nieco chce, tak sa jeduje. Mnohe deti maju hystericke zachvaty aj v 3-4 rokoch. Nieto este v 9 mesiacoch 🙂 Reaguje pudovo. Povahovo su niektore deti prudsie, niektore zvesia hlavu a prisposobia sa. Zakernost s tym nema nic spolocne. O niecom takom sa mozes rozpravat ked bude mat dieta 8-9 rokov. A aj to by som zvazovala, ci to nie je skor vychovou. Precitaj a pozhanaj si informacie o psychickom vyvoji deti skor nez zacnes dieta skatulkovat alebo budes mat nerealisticke ocakavania na urcity vek. Ak budes mat pocit, ze tvoja dcerka tym nejako trpi, ze sa nevedia deti dohodnut tak skrat prechadzky s kamoskou a najdi jej vekovo-rovnu kamaratku/kamarata. Je mozne, ze si budu rozumiet v starsom veku, kedy ten rozdiel nebude taky velky ako teraz.

@zuzikak akých 9 mesiacov... dieťa má rok a 9 mesiacov. 😉
si zle prečítala

denkabemommy
1. okt 2025

@anonym_autor základný rozdiel je ten, že ty máš dievča, kamoška chlapca - veľmi rozdielny temperament. Ďalej rozdielna povaha, rozdielne výchovné metódy… ale úplná podstata je to, že 1r9m dieťa sa naozaj nevie a nemusí vedieť ovládať a ani požičať hračky (tiež nepožičiavaš svoje osobné veci len tak niekomu). Mám 2 synov. A každý je úplne iný, jeden bol extrémne aktívny - do dnes je, nechápem kde berie energiu. Druhý bol viac pokojný, dokázal v pohode sedieť a hrať sa, kresliť. Dnes už ani ten druhý nie je pokojný 😅. Takže pozor, aby sa tvoje dokonalé dieťa nezmenilo na také aké si opísala 🙂. Len chúďa ani nie 2r dieťa nemôže za to, že sa nevie ovládať

zuzikak
1. okt 2025
@anonym_0822b0

@zuzikak akých 9 mesiacov... dieťa má rok a 9 mesiacov. 😉
si zle prečítala

@anonym_0822b0 ok dobre - akokolvek. Stale plati co som napisala, ze je to stale malicke dieta, aj tak je tam vekovy rozdiel, kazde dieta sa vyvija inak (rychlejsie, pomalsie) Povahovo sa neda porovnavat chlapca a dievca a ak spolocnost nevyhovuje, treba najst inu.

vilma7
1. okt 2025

Su este veľmi.male deti na to, abybsa vedeli pekne spolu zahrať. .A každé dieťa iný charakter...alebo ty a kamoška ate úplne rovnaké?

anonym_8f10aa
1. okt 2025

@anonym_autor prosím ťa, hlavne sa nerochni v tom, aké máš ty zlaté dievčatko a akého má kamoška zákerného chalana. Sú to mini deti, ešte nevedia spracúvať emócie, tak sa daj po pohody. A treba zopakovať gramatiku, nehovorí sa ked sme von, ale keď sme vonku. Ten tvoj anjelik raz bude chodiť do školy, tak ju treba učiť správne hovoriť, nech nedostane 5 za úlohu😉

anonym_36ffe2
1. okt 2025
@anonym_8f10aa

@anonym_autor prosím ťa, hlavne sa nerochni v tom, aké máš ty zlaté dievčatko a akého má kamoška zákerného chalana. Sú to mini deti, ešte nevedia spracúvať emócie, tak sa daj po pohody. A treba zopakovať gramatiku, nehovorí sa ked sme von, ale keď sme vonku. Ten tvoj anjelik raz bude chodiť do školy, tak ju treba učiť správne hovoriť, nech nedostane 5 za úlohu😉

@anonym_8f10aa a tiež, späť je správne, nie speť😉

anonym_4ee2d4
1. okt 2025

@anonym_autor je to aj o povahe. Niektorí všetko zhadzujú na výchovu ale nie je to tak!!! Ja mám tiež veľmi náročné vzdorovite a ,,neposlušné" dieťa. Bola som zúfalá kde robím chybu lebo som to správanie naozaj nevedela zvládať. Potom som sa rozprávala o tom s mojou kolegyňou. Ona mala tri deti. Prvé dve boli úplne kľudne dobrucke a tretie bolo presne amok za amokom vzdor za vzdorom že skoro z neho ošedivela. Pritom ku všetkým trom doma pristupovali rovnako. Ja som to so surodencom mala rovnako. On bol kľudný a ja nie. A to môžem potvrdiť že sme mali prístup rovnaký

anonym_8f10aa
1. okt 2025
@anonym_36ffe2

@anonym_8f10aa a tiež, späť je správne, nie speť😉

@anonym_36ffe2 no vidíš, to som si ani nevšimla. Autorka má čo doháňať.

autor
1. okt 2025
@zuzikak

@zuzikak ma rok a 9 mesiacov nie 9 mes

anonym_8f10aa
1. okt 2025
@anonym_4ee2d4

@anonym_autor je to aj o povahe. Niektorí všetko zhadzujú na výchovu ale nie je to tak!!! Ja mám tiež veľmi náročné vzdorovite a ,,neposlušné" dieťa. Bola som zúfalá kde robím chybu lebo som to správanie naozaj nevedela zvládať. Potom som sa rozprávala o tom s mojou kolegyňou. Ona mala tri deti. Prvé dve boli úplne kľudne dobrucke a tretie bolo presne amok za amokom vzdor za vzdorom že skoro z neho ošedivela. Pritom ku všetkým trom doma pristupovali rovnako. Ja som to so surodencom mala rovnako. On bol kľudný a ja nie. A to môžem potvrdiť že sme mali prístup rovnaký

@anonym_4ee2d4 toto sú také blbosti že až, vyhovárať sa na to, že prístup je rovnaký. Ale prístup nemá byť ku všetkým deťom rovnaký, prístup má byť ku každému dieťaťu individuálny, lebo v rodine nie všetky deti sú rovnaké, nemajú rovnaké povahy a gény, každý je individualita. To ako keby si poslušné dobré, milé dieťa preventívne trestala, lebo veď tí prví dvaja boli besní a potrebovali tresty. Chápeš ten rozdiel?

autor
1. okt 2025
@anonym_8f10aa

@anonym_8f10aa gramatiku neries riesim ine dakujem ja nevravim ze mam zlate dievcatko kde som to pisala

anonym_8f10aa
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_8f10aa gramatiku neries riesim ine dakujem ja nevravim ze mam zlate dievcatko kde som to pisala

@anonym_autor ja tvoju gramatiku riešiť nemusím, ale ty si by mala.

anonym_4ee2d4
1. okt 2025

@anonym_8f10aa prečítaj si ešte raz ak aj tak nedocvakne skúsim ti to vysvetliť

anonym_61af22
1. okt 2025

Zakerak? Co je na tom akoze zakerne? Je to normalne dieta v obdobi vzdoru, to ze tvoja dcera je ina vobec nic neznamena, lebo ju to este kludne moze chytit neskor. Ak mas s nimi taky problem, netreba sa stykat a problem vyrieseny. Ja mam 2 rocneho a niekedy je teda cirkus pre ovela vacsiu blbost. Hracky sice neberie, ale kazdy je iny. A chlapci vo vseobecnosti su akcnejsi, to vidim aj kazdy den na ihrisku,

anonym_fa6e41
1. okt 2025

Úplne normálne dieťa. Obdobie vzdoru, skúša hranice, chce veci skúšať sám. Zbadá smetiarov, ide za nimi, mama nedovolí, dá do kočíka a dieťa reve. Úplne normálne očakávané správanie. Buď rada, že máš dieťa s pokojnejšou povahou a ešte dievčatko.

anonym_8ce686
1. okt 2025

Mali sme podobnú skúsenosť. S kamoškou sme chodili von, ona mala o niečo mladšieho syna ako bol môj. Chceli sme spolu chodiť von ale ja som to po čase vzdala. Náš išiel normálne na prechádzku, áno riešili sme každý kameň, každý konár, klasika ale išiel. Tento druhý chlapček proste nechcel chodiť. On bol schopný sedieť niekde na ceste a ani sa nepohol. Ona ho potom niesla, potom zas dole, urobil desať krokov, zas si sadol, lebo ona ho nechcela niesť. Môjmu všetko bral ale fakt všetko, nie len hračky, čiapku, rukavice. Keď sa mu snažil strhnúť čiapku, skoro mu vypichol oko 🙈, trhal z neho dole bundu, lebo na nej bol Spiderman. Malý má dioptrické okuliare, aj tie mu bral, tam som veľmi rázne zasiahla, že toto teda nie. Išlo mi to na nervy miesto prechádzky sme stáli na ulici. Až sa stalo, že sme s nimi proste prestali chodiť von. Prípadne, keď sa pridali, tak sme naozaj išli a nečakala som ich. Väčšinou sme ich cestou z prechádzky stretli o 50 metrov ďalej ako keď sme od nich odchádzali.

anonym_0b8c18
1. okt 2025

@anonym_autor co prosim ta ocakavas od 2 ročného dieťaťa? Nazvať ho zákerným su riadne silne slova. Len aby sa to o nejaky cas uplne neobratilo a "zákerné" zacne byt tvoje dieťa.🤷

hederamonstera
1. okt 2025

O rok sa uz pekne zahraju. Moj ked mal dva roky, tak s jeho naj kamosom, rovnakom starym, sa furt bili o hracky, zakazdym ked sme sa stretli sme riesili ich hadky😆 teraz maju 3,5 a teda obrat je o 180st., neskutocne sa vedia zahrat a uz ziadne nezhody neriesime. Lenze my sme rozumeli tym detom, ty zjavne detom nerozumies, ked nejake dieta nazves zakernym…

A teda nikto ma nepresvedci o tom, ze dievcata su proste ine, kludnejsie ako chalani (co sa potom fajne otoci v puberte🤪)

anonym_8f10aa
1. okt 2025
@anonym_4ee2d4

@anonym_8f10aa prečítaj si ešte raz ak aj tak nedocvakne skúsim ti to vysvetliť

@anonym_4ee2d4 nepotrebujem vysvetlenie, ja som to pochopila, obávam sa, že ty nie. Nedá sa ku všetkým deťom v rodine pristupovať rovnako, treba dbať na individualitu každého jedného dieťaťa.

anonym_4ee2d4
1. okt 2025
@anonym_8f10aa

@anonym_4ee2d4 nepotrebujem vysvetlenie, ja som to pochopila, obávam sa, že ty nie. Nedá sa ku všetkým deťom v rodine pristupovať rovnako, treba dbať na individualitu každého jedného dieťaťa.

@anonym_8f10aa dobre tak ked nepotrebuješ vysvetľovať nebudem ale ubezpečujem ťa že si ma nepochopila.

anonym_c8e7d0
1. okt 2025

@anonym_autor zákernosť???mám dosť. Skôr by som sa zamyslela nad tvojou príčetnosťou. Nazývať ročné decko zákerné, lebo chce hračku. Radšej už druhé dieťa neplánuj.

anonym_8f10aa
1. okt 2025
@anonym_4ee2d4

@anonym_8f10aa dobre tak ked nepotrebuješ vysvetľovať nebudem ale ubezpečujem ťa že si ma nepochopila.

@anonym_4ee2d4 ubezpečujem ťa, že podľa toho, čo si napísala, som ťa pochopila veľmi dobre. Napísala si to celkom jasne, čo nejasné je na týchto vetách, citujem ťa: "Pritom ku všetkým trom doma pristupovali rovnako. Ja som to so surodencom mala rovnako. On bol kľudný a ja nie. A to môžem potvrdiť že sme mali prístup rovnaký"
Ak si to chcela napísať inak, mala si to napísať inak. Z tohoto som to pochopila úplne ok: Rovnaký prístup rodiča - rozdielne povahy dieťata.

Strana
z3