Ako upokojiť dieťa po príchode z jasličiek?
Ahojte, dieta nastupilo do jasliciek par dni dozadu a po prichode spusti strasny plac, ukludnuje sa snad hodinu, za vsetko je podrazdena a place. V jaslickach ju chvalia neplace tam, pekne sa hra papa, aj sa tam tesi rano...Zvykne si , a prejdu tieto sceny po prichode ? Co mozem urobit aby to lepsie zvladala ? Je taka ze ani sa nechce pritulit ani sediet pri mne len vkuse sa hmyri hore dolu a jeduje...
Ježiš maria 😂 mylna
Už sama neviem ci mala byť mylna ci mila😁
@simona20201309 dnes uz bola inak uplne v pohode vypravala co robili, a ze ako sa kto vola , pytala sa kedy zas pojde do jasliciek...kazde dieta je ine. Ved pokial bude plakat pri nastupe do MS tak ju tam proste nedame . Este nedavno som zvazovala homeschooling, ale proste jej povaha ma nasmerovala o 360 stupnov inde....
Každá matka vie čo je pre jej dieťa to najlepšie… prejde to, aj u nás to bolo presne tak isto, ale len pri dcére, ona je dosť emocionálna, syn takéto prejavy nemal
My sme toto zažívali celé škôlkové obdobie pri 3 deťoch, volali sme to SND - syndróm návratu domov. V škôlke potláčali svoje emócie, to, čo by chceli v tej-ktorej chvíli robiť a s kým byť, lebo nemali na výber, a doma ten pretlak emócií buchol, lebo boli v bezpečnom prostredí. Zvykli sme si, prijali sme to ako fakt a je to. Teraz už ako školáci sú na tom omnoho lepšie, teda bez plačov a výstupov, ale aj tak občas trvá, kým sa znormálnia po príchode domov😅
Moje všetky deti chodili do jasličiek od 5 mesiacov. U syna nastal problém, keď si začal uvedomovať, že ho tam nechám a odídem. Dovtedy bolo všetko O.K. To mak asi 10 mesiacov. Spustil ráno plač, ktorý trval asi 1 mesiac, kým pochopil, čo znamená "mama príde". Neustálym opakovaním, že mama príde, ukľudnil sa už v šatni, no potichučky vzlykal. Keď vedel hovoriť, prvé, čo ovládal bolo : "mama pide" a to hovoril kým som ho sestričke neodovzdala. Medzi deťmi prestal. Trvalo to asi 2 roky. Pre dieťa je dôležité, any bolo uistené, že tam neostane, že mama príde. Dodnes si z neho uťahujem, keď odchádzam z domu, že: "Neboj, mama príde" . Verí, veď už má vyše 40 rokov a vlastnú rodinu.
Moj ked nastupil do skolky, mal akurat 3 roky. Rovnako plakal, ked sme po neho prisli a mal ist domov. Zo zaviatku mi bolo velmi neprijemne, lebo bol jediny ktory to mal naopak. Nie ked prisiel, ale ked odchadzal. Prestal ked pochopil, ze skolka bude aj na druhy den. Do triedy chodil spolocne s kamaratmi susedmi, velmi rad je v kolektive svojich kamaratov.
@mamamasama nie kazda matka musi drepiet doma xy rokov,to nie je povinnost.v inych krajinach by si co povedala na matky,ktore idu velmi skoro do prace?moja 2r dcera tiez chodi do jasli,tesi sa tam od prveho dna,je to mini kolektiv,super ucitelky,aj aktivity.vo vsetkom ju chvalia,no akonahle pride domov,zatvoria sa dvere a spusti krik.tak ako pisali,potrebuje vypustit paru von.
@mamamasama to ste inak napisali velmi ,,milo", ja niesom dobra mama ale toto by ma zralo neskutocne keby robim decku
Aj nas syn takto plakal v 1.5 roku ked sme odchadzali z jasli v zaciatkoch. Je to presne to ventilovanie nadmernych emocii. Asi po 2 mesiacoch to prestalo. Potom ked nastupil do skolky ako 4 rocny zase to iste aj ked to ventilovanie emocii uz nebolo ze srdcervuci plac, ale hisaky a hnev za kazdu malickost. A toto trvalo cely rok. Co som sa rozpravala s matkami, tak velmi vela deti to tak ma a vobec nezalezi ci je to 1.5 rocne, alebo 4.5 rocne. Takze vobec nemaj zly pocit ze si ju dala do jasli a je este na kolektiv mala. Presne to iste by sa pravdepodobne dialo po nastupe do skolky. Ona sa len potrebuje naucit spracovat tie emocie a to chce prax a to znamena plakat, hnevat sa a ukludnovat sa. Mozes ju naucit techniky na ukludnenie ale nie v momente ked sa hneva. Skus zriadit ukludnovaci kutik kde bude mat svojho mojkacika, deku, senzoricke hracky a skus ju ucit dychove cvicenia.
Najdolezitejsie co ty mozes urobit je ostat kludna a vyrovnana a spokojna. Nenut do objatia ale bud tam ak ho chce, nepytaj sa co bolo v jasliach, nechaj jej uplne volnu ruku po prichode domov. Skus robit stale tie iste veci po prichode. Rutina je pre deti ukludnujuca lebo vedia co ocakavat. Mozes s nou dat uprimny rozhovor kedze uz rozprava o tom ze vidis ze je nahnevana, smutna a ze chapes jej pocity a ze je to uplne v poriadku. Ze si tu pre nu a chces jej pomoct. Proste sa nepretvarovat ze vsetko je v poriadku, ale nerobit z toho dramu a mat uzkosti.

Dat dieťa do jaslí preto, že si rodič mysli že ma rado detičky, je obrovská chyba. Vedela by som ti rozprávať koľko súrodencov sme nevedeli dostať zo škôlky keď prišli pre brata/sestru. A tie isté deti potom pri skutočnom nástupe do MS plakali aj celý rok. To je veľmi milna predstava že dieťaťu bude lepšie v jasliach ako doma.
Vidíš ten stav v akom ju nájdeš? Tak sa presne cíti. Nahnevaná, nešťastná, nervózna.