icon

Ako zabrániť 2,5-ročnému dieťaťu používať nevhodné slová?

16. nov 2025

Ahojte, obraciam sa tu na vás s prosbou o tipy ako vysvetliť 2,5 ročnému synovi že "do pi**" je škaredé slovo a nesmie to hovoriť 😭 boli sme pred obchodom kde skupinka podgurazenych bezdomovcov túto nadávku spomenuli tak 10x ak nie viac kym sme sa odtiaľ stihli odpratať. Nanešťastie syna to slovo tak upútalo ze to teraz hovorí bežne aj niekoľko krát denne len tak 💁🏻‍♀️ najprv sme sa tvárili že to nepočujeme a ignorovali ho no syn to stále naďalej hovoril tak sme sa ho pýtali že čo to znamená že mu nerozumieme ale napriek tomu to neorestalo 😃 ďalej sme sa skúšali tváriť že sa tam rozprávali o opiciach a že to je slovo opici 🤣 ale nezabralo.
Teraz sme v štádiu že sme mu povedali ze to je veľmi škaredé slovo a nesmie sa to hovoriť. Aj vysvetlené aj som naňho už kričala kvôli tomu. Teraz pre zmenu občas nahlas povie vetu sam na seba : "nemozem povedať do p***" alebo "do p*** je škaredé slovo 😃
Tak už ďalej neviem. Poraďte naaam 😅

Strana
z2
ankare
17. nov 2025

@anonym_autor wau, to už toľko veľa rozpráva? Super, šikovný chlapcek! 👏
Skús si ho nevšímať. Verím,že ho to prejde.

siska25
17. nov 2025

@anonym_autor no asi ine ako nevsimat si to nepomoze. Moj 4 rocny mi minule v nedelu v kostole uprostred omse, sedeli sme v prvej lavici, ukazal prostrednik. Na plnu hubu, ze aha mama. By som sa najradsej pod zem prepadla.... som sa divila, ze odkial to vie. V ten isty den vecer, sa zo starsim, 11 rocnym bratom rehotali v izbe a ukazovali si prostredniky. Tak mi uz bolo jasne, odkial vietor fuka. Dnes zas u doktorky zahlasil na taku skumavku s ciernym uhlim, ze aha mama, hovno. Ma 3 starsich surodencov, tak ho ucia....

Strana
z2