icon

Ako zvládnuť neposlušnosť a nervozitu u 2-ročného dieťaťa?

16. dec 2024

Dobrý deň chcela by som sa spýtať môj maly oslávil 2 roky vždy bol akčnejšie dieťa nikde neobsedel všade len utekal. Momentálne asi pól roka ale je ti hrôza neposlucha nevyprava čiže ma nerozumie. Keď môže urobí len zle a teší sa z toho. Hlavne keď sa rozblazni začne hadzat predmety po clenoch rodiny. Keď som s ním sama doma je to fajn je kludny. Ale jakmile sa stretne celá rodina aj moji súrodenci 5 ročný a 12 je to hrôza oni sa s ním hraju oni sú zlatí ale môj syn len zle im chce robiť pľuje hryzie a smeje sa mi do oci keď ho vyhresim on rozumie veľmi dobre že to nemôže ešte sám povie nono som zúfalá. Nedá sa s ním nikde ísť keďže sa mi všade hádže o zem a robí scény keď neni po neho. Keď sk ho zoberie mija mama jeho babka ju celkom poslúcha vždy povie že pekne sedel v košíku. Ja s ním vychádzam z obchodu dole hlavou pomaly čo ho nevladzem udržať. Je mi do plaču som z neho na prášky. Vychovávam ho sama. Ja chápem že je aký je že je proste typ čo chce byt stredobod pozornosti pozornosti ma habadej ale nič ho nebaví len auta jeho. Citat si učiť sa niečo nové vôbec. Sle zo je najmenej skôr ma mrzí že nedokazem s ním nič. A robí zle…. Dokedy toto bude trvať?… ja mám z tohto takú traumu že už nikdy by som nechcela žiadne dieta…máte skúsenosť? Do koľkých rokov trvalo toto obdobie… ďakujem inak je zdravy

denkabemommy
16. dec 2024

Terrible twos sa volá toto obdobie a názov všetko vystihuje. Prečítaj si o tom viac, pochopíš lepšie svojho syna a nebudeš z toho taká zúfalá 🙂

colsami
16. dec 2024

Asi si mladucka, ked mas 5 rocneho surodenca. Cize ked hryzie pluje a hadze veci po ludoch, iba ho vyhresis ze nono? Musis razne prerusit danu cinnost proste ked Ty povies, tak prestane. To je jedno ci ho odvedies odnesies prec, chytis pevne ruky (kludne nech robi scenky)... To ze nerozprava neznamena, ze Ti nerozumie. Ma chlapec otca nablizku ci nestretava sa s nim vobec? Ak ano, dovoli si to aj k nemu? Lebo podla opisu si dovoluje k Tebe (ked ani k babke nie) - takze asi vie, ze moze.

anjelicek26
16. dec 2024

No v tomto veku sa nevysvetluje. Chytis ruku, kym - hodi, udrie, vysype, ked sa zazenie - a povies hlasno NIE, meno XY (brata) nebijeme, nehryzieme, hracky nehadzeme. Pozrie na teba, pochvalis ho, ze sa umravnil a vec nehodil/neudrel/nepohryzol... problemy medzi detmi musis riesit TY, ked sa biju o hracky - povies bratovi, pozicias mu to? Pomozem ti? Musis byt mediator, take male deti konflikty riesit nevedia...vidis to na tom, ze ked si s nim sama, neni problem...

autor
16. dec 2024

@colsami nestretávajú sa on ho nevidel už rok 🙂 no 24 mám čiže až taká mladučká už nie hihi najviac si dovolí ku mne ja mu aj capnem slabo po rukách a snažím sa vysvetľovať hovoriť ale on ma odignoruje a odíde …

anjelicek26
16. dec 2024

A do obchodu ber kocik alebo chod vecer, ked ho das vecer spat a mama ho dozrie (spiaceho)... a do kocika fakt kludne moze ist - ma dva roky, bude tam zapnuty, aj keby ho rozdrapi od jedu, ty mas pokoj...rob veci, co ti to najviac ulahcuju... nervy mas len jedny...

autor
16. dec 2024

@anjelicek26 v kociari ide vyskočiť z neho… a úplne mi vadí pohľad ľudí.. ak keby ho tyram.. ďakujem❤️

anjelicek26
16. dec 2024

Zapnuty nevyskoci a casom si zvykne... obchod - som zapnuty v kociku... ked vyjdeme z obchodu, mama mi da odmenu (keksik, rohlik, to je jedno)... nasad si hrosiu kozu, my maminy to mame tazke - ale drviva vacsina zien v tom obchode deti tiez ma - mala a vieme, co to je take dvojrocne tornado...okolo 4 rokov su to uz uzasne funkcne male osobnosti...vsetko to prejde... hlavu hore, mna caka take piate kolecko s nasim poslednym 😂😂 Uz teraz zbieram nervy a cokoladu na to obdobie - vsade som, vsetko dokazem a rozum nemam ziaden 😂

ivka21
17. dec 2024

Normálny detský vývoj u nás do 2 rokov bol dobre dieťatko nevedeli sme ze ho mame v 2 rokoch začal výstrajat ale u nás je to skôr ze ma brata tak ma skym keď je sám je kľudný