icon

Ako zvládnuť nespolupracujúce 2,5-ročné dieťa?

vrds
4. sep 2025

Doma nechce vobec spolupracovat. V skolke nosi slipy a pyta sa na zachod aj cikat aj kakat a doma sa nechce na zachod ani len posadit. Reve jak zmyslov zbaveny. Ked som ho tam predaalen dala tak sa trepal az si pricvikol pindulaka a to bolo zase bolesti.
Reve pri umyvani vlasov, musime umyvat teraz kazdy den
Pri cisteni zubov, nespolupracuje. Doma nechce ziadne kvapky v skolke zje vsetko co mu da ucitelka na lyzicke.
A jedlo. - doma nechce jest. Uteka sa schovat do izby, alebo reve akoby som ho trhala na kusky, mame uz toho dost s muzom. Vikendy su strasne tazke. Obaja sme ako po 48 smene. Otrasne. Co mam robit

Vysvetlovali sme 15 mesiacov nic nepomaha, uz som mu dala aj na zadok, to pomohlo, ale nechcem to robit kazdy vikend. Aom zufala. Nechapem preco neposlucha. V skolke vsetko robi a doma jest jak nevychovana opica. Za vsetko sa hadze na zem, place, vkuse mrnci
Mame toho dost. Musi to skoncit. Co mam urobit?

Strana
z5
zuzubartosova
9. sep 2025

@vrds Mali sme niečo podobné s dcérou, je to na dlhé rozprávanie, nemám toľko času vypisovať, ako sme ju dali ,,do laty" , ak máš záujem o radu , môžeme to riešiť telefonicky .

lunademonica
9. sep 2025

@vrds ste isti ze nema autizmus alebo iny problem?? Skus vymenit psychologicku. A urcite su vypocuj kurz Nevychova.cz, ak nie je psychicky chory, tam na 100% najdes odpoved.

evansova
9. sep 2025
@vrds

@pribinak a ako? Nemam volny cas. Musim decko vkuse nahanat s jedlom. Cely den som v praci potom utekam do skolky a domov varit. A jak dojdeme domov robi veci co v skolke nerobi. Na to aby som sa ukludnila potrebujem aby sa konecne znormalizoval a nespraval sa jak opica

@vrds Nechce doma jesť? Veď ho nenut.. Keď vyhladne, bude si pýtať sám. Hlad je najlepší kuchár.
A máš na toalete vložku, tu zmensovaciu? Možno v škôlke menšie toalety či zmensovadla, zistí to.

skati26
Autor odpoveď zmazal
skati26
11. sep 2025

@vrds skuste ergoterapiu...ci su ok primarne reflexy👍

vrds
autor
16. sep 2025
@zuzubartosova

@vrds Mali sme niečo podobné s dcérou, je to na dlhé rozprávanie, nemám toľko času vypisovať, ako sme ju dali ,,do laty" , ak máš záujem o radu , môžeme to riešiť telefonicky .

@zuzubartosova jasne ze mam zaujem o rady ako to dat do poriadku.. napisem cislo do sukromnej spravy, alebo mi napis ty svoje a zavolam ja..

vrds
autor
16. sep 2025
@evkatk

V škôlke poslúcha a spolupracuje preto, že hneď po nástupe učiteľky ho odborne dobre podchytili a výchovne ho správne usmerňujú. Také dvojaké správanie sa dieťaťa znamená jedno: dieťa bolo od malička výchovne zanedbané. Znamená to, že sa mu povolilo všetko, nepoznal hranice, pokiať môže. Rozmaznávanie je veľmi zlým postupom, ktorý sa mu vypomstí aj v budúcnosti. Už ste ho tak vyformovali, že doma a rodičov poslúchať nemusí. Tak ani nebude robiť to, čo chcú a budú chcieť. V škôlke ho naučili, čo môže a čo musí a je to samozrejmosťou. Toto ste doma zanedbali. Doma bude vyvádzať ďalej, pretože už iné nepozná a nielen teraz, ale aj v budúcnosti vás bude mať na háku.

@evkatk a ta rada je kde?

Strana
z5