icon

Jasle pre deti v dvoch rokoch

sabi1223
24. mar 2025

Ahojte dcéra ma skoro 20 mesiacov chcela by som ju dat do jaslí na pol dna tak ze by spanok mala doma. Mam mesiac do pôrodu muž chodi do roboty a ja uz velmi nevladzem, nikoho nemame. Mala je spoločenská ma velmi rada deti tak myslím ze sa jej bude páčiť. Ake mate skúsenosti s tým ako to deti zvládli, ci su všetky hned choré nech viem na co sa približne pripraviť. Dávali ste aj nieco na imunitu? Dakujem

Strana
z2
really8
24. mar 2025

@sabi1223 kazdy jeden psycholog alebo hocikto kto sa venuje detom ti vyslovene neodporuci dat dieta do jasliciek mesiac pred porodom. Rovnako to plati pri stahovani do vlastnej postele alebo izby. Ale sak rob si teda jak chces ked ti je lepsie potom riesit pripadny problem nez sa mu proste vyhnut. Budes mat na to vela casu a nervov pri babatku

sabi1223
autor
24. mar 2025

@really8 dakujem za radu

kaca222
24. mar 2025

@lenkakoc444 aha, chápem, ale s tým nesúhlasím. Aj zaspávať samo si dieťa časom zvykne, na tom princípe fungujú vyplakávacie metódy. Toto pre mňa nie je cesta.

kaca222
24. mar 2025

@sabi1223 nie je možnosť si nájsť nejakú opatrovateľku? Keď ti stačí pár hodín týždenne.
My nakoniec ideme do tejto možnosti, finančne je to síce náročnejšie, ale za spokojnosť malého mi to stojí + nebude nosiť k bábätku choroby (no, bude, ale menej 😃)

lienka.7
24. mar 2025

@sabi1223 prepáč, ale fakt mi nedá nenapísat.. ďalšia, čo jej nema kto pomôcť? Rodina? Priatelia? Co je na tomto svete sama s mužom a deťmi? Za mňa je alfou omegou pomôcť v takomto prípade.

sabi1223
autor
24. mar 2025

@kaca222 Ano riešime uz aj túto možnosť

sabi1223
autor
24. mar 2025

@lienka.7 Je vela žien co nemaju rodinu, nestarajú sa pripadne nemaju dobre vzťahy nemyslím ze je to nejake neobvykle a nedávala by som to za vinu tým ženám

lienka.7
24. mar 2025

@sabi1223 nemáš brata, sestru? Bratranca, sesternica? Ani tvoj muz? Nikoho? Žiadni priatelia? Ste uplne sami na tomto svete? Ok.

sabi1223
autor
24. mar 2025

@lienka.7 v prvom rade otázka do fóra bola skúsenosti mamičiek co mali podobnú situáciu chcela som vediet ako to ich detičky zvládali 🙂 nemusíme sa tu pohorsovat ze niekto nema rodinu na pomoc s detmi

kaca222
24. mar 2025

@lienka.7 ufff ale dávať dieťa pravidelne súrodencom, dokonca bratrancom, sesterniciam? Každý má svojich povinností dosť, ja sa snažím ani starých rodičov nezaťažovať a plátame si to sami s mužom a opatrovatelkou. V dnešnej dobe aj babky a dedkovia stále chodia do práce

ninka99865
25. mar 2025

Určite to vyskúšaj a keď sa malej nebude páčiť alebo bude problém s chorobami tak ju prestaneš dávať.
Kamoska ma teraz novorodenca plus 1,8 mesačne dieťa a je to na zabitie. Hovorila že ak by šla do toho ešte raz určite by staršieho dala do jaslí, ale nie až s príchodom súrodenca ale ešte skôr aby si to tak nespájal a aj ona mala čas trošku pred porodom na seba.
Skús ju tam nechat potlm aj spinkať a uvidíš. Za mňa aj vyberanie dieťaťa okolo 14:30- 15 je fajn ešte máte čas aj pre seba spolu ale mas čas aj na seba, domácnosť a tak.
Ja som veľmi za jasle, moje dieťa tam je od 13 mesiacov a super. Ja zas nerozumiem 3 ročnej rodičovskej (a teraz ma ukrizuju 😂)

sabi1223
autor
25. mar 2025

@ninka99865 dakujem za povzbudenie, hej skoda ze sme s tým nezačali skor. Ja som osobne velmi rada za možnosť byt tolko doma s detmi ked žena chce ale rozumiem aj ked nechce takze ja ta za to kritizovať urcite nebudem 😃

sabi1223
autor
27. jún 2025

Ahojte píšem po čase skúsenosť ak by sa nasla nejaka mamička v podobnej situácii. Dcérka je v jasličkách velmi stastna, pár soplom sme sa síce nevyhli no nebolo to nic hrozne. Mali sme adaptačný program prvý tyzden sla na dve hodinky potom na dve a pol ked plakala prisla som po ňu. Neplakala nejak velmi iba ked si spomenula bol na chvilu plač. Trvalo tyzden kym si zvykla potom bežala dnu ani sa za nami neobzrela. Som velmi rada ze sme ju tam dali vidno na nej ze jej kolektív prospieva. Velmi mi to pomohlo ku koncu tehotenstva a je to velka pomoc aj teraz. Dcéra je spokojná nie je odstrcena ani nema traumu. Tak dakujem milým povzbudivym komentárom 🙂

Strana
z2