Kedy je lepšie dať dieťa do jasličiek?
Ahojte zienky. Zamyslam sa nad tym, ze svoje dieta dam do jasliciek, nakolko som samozivitelka a uz teraz mam dost, co sa tyka zvladat domacnost a dieta, ktore je velmi zive. Riesim, ze by som ho dala do jasli vo veku 1,5 roka alebo vo veku 2 rokov. Tie, ktore ste dali dieta do jasli, ake mate skusenosti? V ktorom veku je to lepsie a preco? Zname, co dali male aj v 1 roku si vychvaluju, ze deti boli rychlo odplienkovane, samostatne, spolocenske, vela a rychlo sa naucili novym veciam a najma neprechadzali ziadnymi separacnymi uzkostami a podobnymi zalezitostami. Naschval pisem o vyhodach. Nevyhoda; ze pojdem od dietata je aj nutna ci uz pre svoju psychohygienu, financie a pocit, ze sa malej aj viac niekto venuje a ze je v spolocnosti inych ludi, deti.
Moje obe šli medzi 1,5 - 2r a teda oveľa lepšie zvládli nástup do škôlky, mali režím, hrali sa s detičkami, tešili sa tam ..
Ahoj, moja sla v roku a ten progres bol neporovnatelny. Ked zeny pisali ako naucit deti drzat lyzocku, moja si uz sama krajala, atd uzasne …
No moja mala neskutocnu separacnu uzkost a v podstate ked som ju vyzdvihla sa ku nej nimto iny nemohol ani len priblizit, nieco jej podat. Ale to bolo okej, lebo som sa jej chcela venovat
Jeden siel ani rok a pol nemal a druhe v 2 rokoch.Obe deti som pripravovala na sukromne jasle uz aj castym stretavanim s prespavanim i st.rodicov,neustale sa tesila aka je to parada jaslicky,vela kamaratov,hracky,vsetko super.Skratka mali odo mna navnimane len pozitivne asociacie s jaslami,skolkou,nemala som rano ziafne depky a stresy takze ani oni.Obaja to zvladli bravurne,ziadne place,iba tesenie sa,vysoka samostatnost,socializacia,vztah mame dodnes krasny a blizky ked su 10+,nelutujem vobec.Travili sme spolu zrazu menej casu ale ovela ovela ovela intenzivnejsie a neporovnatelne bohatsie obsahovo.Cele poobedie spolu,vecer aj zaspavanie a bolo nam super.
Moj bol min.tyzden prvykrat v jasliach. Rok bude mat v aprili. Uz druhe rano sa usmieval na ucitelky aj deti. Ale ako bolo vyssie pisane, mimo jasli separacka zacala riadna 🙈 nik sa ku mne ani k nemu nesmie priblizit, jest chce len odo mna...zacalo sa to jaslami min.tyzden. Dovtedy sme separacku nemali. Ale je to aj take mile, pride niekolkokrat do dna za mnou a hodi sa mi okolo krku, stiska sa, pusu dava 🥰 no uvidime ako to bude dalej. Horsie je to, ze ochorel uz po tychto prvych dnoch. Cize tento tyzden doma, zas si "odvykne" asi. No takze tak 🤦🏻♀️ keby tie choroby neboli, bolo by to fajn vsetko. Moha sestra davala malu v roku a pol a uplne super, rychla adaptacia. Zavisi urcite aj od povahy dietatka.
@lilli110 no u nas ta separacka trva doteraz 😀 teraz je umsmievavy, ale podla spravneho vyvinu by po 3-4 mesiacoch mal nastat plac pri luceni, to bolo mega tazke aj ked mi bzdy povedali, ze hned ako som odisla prestala, ja som mala pocit , ze mi trhaju srdce a jeraz
Som tam plakala s nou 🥲
@tanicka907 no to mi ani nevrav 🙈 akoze su tam deticky co chodia rok vraj a rozplacu sa este pri luceni. On mi aj zakyva, ale s placom🥴 tiez vraj hned prestane ked odidem. No ale potom mimo jasli 🙈🙈🙈 aaaa pomoooc 🤣 ani pohnut od neho. Vkuse do4nozkuje ku mne (este nechodi) a
stvera sa mi po nohach, niekto iny na neho ani kuk🙈 od nikoho doma ani len mlieko nevypije, iba odo mna. Ale tak to je zatial zaciatok, verim v lepsi zajtrajsok 🤣🤣🤣😅😅😅
@lilli110 no u nas to stale trva. Vo vseobecnosti sa na to nestazujem, ku komu inemu ma ist ak nie k mame? 🙂 Ale su dni a dni a niekedy to je narocne, hlavne ked je vsetko naraz. Neporiadok doma, neohlasena navsteva, manzel chory, kopec stresu v praci ... 😀 vtedy si poviem, ako je zenam na rodicovskej dobre 🙂
@tanicka907 ved ano na jednej strane je to velmi mile, stale sa stiska, je to uzasne ❤ len presne ked treba nieco spravit a viem ze nik to za mna neurobi 🙈😅 pred chvilou on okolo jednej mojej nohy obtoceny a stala som tak aby som dociahla vyberat z pracky a zaroven vesat pradlo 🤪 pri starsich chalanoch si to nepamatam ze by to az taketo bolo.
Dcera nastupila cca 2m pred 2 rokom,a u nas super.ihned si zvykla,su maly kolektiv,ucitelky fantasticke,vela sa odvtedy naucila.

Pozri, inak sa ti nedá, tak nie je o čom. Z niečoho musíte aj žiť a doba je zlá… Ja to budem mat obdobne, tiež dieta bude musieť do jaslí, pretože pri tej drahote byt doma už nemôžem. A áno, je mi to strašne ľúto, ale jesť musíme..