icon

Kedy sa dvojročné deti naučia rozprávať?

mamkadeti
19. júl 2024

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako sú u Vás na tom Vaše 2-ročné deti? Naša ma 2 roky a 1 mesiac a stále rozpráva svojou rečou.. Akurát čo vie povedať je: mama, tata, havo, mimi, miňa, kiki (nosnice,brojlere), hopika, ne, nonono, titi(auto), aj vie osloviť po mene svoju rovesničku sesternicu baka
(keď urobila potrebu). Od plienky sa pomaličky odnaúča.Ak sa môžem spýtať kedy sa Vaše deti naučili rozprávať? Aký mali vek?

zuzana9393
19. júl 2024

@mamkadeti ahoj. Nás do 2 rokov bol na tom tiež takto. Je to junovka, asi ako tvoja +-. A od narodenín sa.vela rozrozpraval. Fakt za mesiac sa naučil povedať viac ako predtým za pol roka. Možno sa to aj u Vás zrazu rozbehne. Inak vraj je na to veľmi dobrý rybí olej dávať. Ja tiež plánujem.

mamkadeti
autor
19. júl 2024

@zuzana9393 ak sa môžem spýtať aký idete dávať rybí olej ? Lebo dávam jej Möllers omega 3 s príchuťou už dva mesiace a žiadne zlepšenie tam nevidím

alenkatt
19. júl 2024

@mamkadeti Naša bude mať 2 až v polke októbra a rozpráva pekne , občas jej niečo nerozumieme a pár slov má svoje vyrazy( šmykľavka =šiačka, kubko= klobúk atď, vždy zopakujem a poviem správne) ale skladá v podstate už vety na štýl: Mama bábiku podá, Babka koláč má, Dedko poď hrať lego atď. Vie dopĺňať básničky. Ale každé dieťa je iné a má svoj čas netreba na nich tlačiť, hlavne keď rozumejú.

lubkovaandrejka
19. júl 2024

@mamkadeti Ahoj, moja ma 2r a 2.mesiace a rozprava suvetia. A ma 4 slova, ktore vravi podla seba, no priblizuju sa k originalu :D ale ako tu bolo spomenute, kazde dieta ma vlastne tempo. Poznam 1.5r ,ktore tiez hovori vo vetach a poznam aj 3+, ktore vravi len zaklad.

zuzana9393
19. júl 2024

@mamkadeti nemám ešte nejaký vyhliadnutú, asi kúpim aký nájdem v lekárni. Alebo aký mi poradia.

mamkadeti
autor
19. júl 2024

Takže je to v poriadku ? Netreba ísť s dajakemu doktorovi ? Môžem rátať stým ze sa mi rozhovori do Vianoc? Mam sa niečoho obávať?

jajanka31
19. júl 2024

@mamkadeti my sme boli, psycholog, psychiater, logoped, centrum vcasnej intervencie, neurolog, usne, ocne, geneticke testy, uz rok davame rybaci olej rozne znacky, a podla mna je pokrok slabucky ...

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
cookie29
19. júl 2024

2 deti. Prve do 3 rokov nic. Druhe v 1-1.5roku perfektne rozpravalo. Kazde dieta je ine.

niggaballs
Odpoveď bola odstránená
mamkadeti
autor
19. júl 2024

@cookie29 takže nemusím mať strach, že ešte nevie pomaličky skladať jednoduché vety?

zuzanockamt
19. júl 2024

@mamkadeti Veď to rozpráva super. U nás to bolo len "hm". Od cca 2 rokov a 3-4 mesiacov som riešila logopédiu.
Dieťa začalo v 2,5-3 rokoch používať slová. Po 3.rokoch sa to zlepšovalo.

sevrin
19. júl 2024

Reč 2 ročných detí netreba riešiť. Dcéra sestrinej kmotry v dvoch rokoch rozprávala krásne plynulo, zreteľne, môj synovec v jej veku nevedel ani jednu vetu poriadne zožmoliť. Synovec má teraz 6 a rozpráva normálne. Každé dieťa má svoj individuálny vývoj.

jajanka31
19. júl 2024

@sevrin no lekari by vam povedali ake vsetky diagnozi moze mat dieta ktore nerozprava dieta v 24 az 28 mesiaci podla tabulky by malo vediet povedat 300 slov. +uz zacat spajat.. samozrejme xy deti to nevie, niemto to riesi niekto nie, ale ak je skutocne problem je lepsie to zacat riesit skor. Ako kazdy zdravotny problem.

17alexis
19. júl 2024

@mamkadeti nasa bude mat za par dni 2r, odplienkovana je asi od februara, sama sa tak rozhodla, rozprava uz tak ozaj dobre asi mesiac, pozna abecedu a vie naratat do 10. V rodine mame chlapca starsieho o 3 mesiace a okrem asi 1 slova nevie nic. Kazde dieta je ine.

cookie29
22. júl 2024

@mamkadeti kazde dieta je ine, zarucit ti to nikto nemoze. Ale rozumiem, starsie dieta malo kamaratky, dvojky, o cosi mladsie a tie perfektne rozpravali v roku. Skutocne radost pocuvat. A viackrat som sa zamyslela nad tym, ze moje nic. Dnes su vsetci skolaci, mne dieta, ktore zacalo rozpravat 3+ v necelych 5 rokcoh perfektne citalo... a slovnu zasobu ma taku, ze obcas sadam. Ja byt Tebou, tak hodim rec na najblizsej poradni.