Mám riešiť, keď 23-mesačná dcéra nerozpráva?
Troll
Nerozprava sa s tebou? No asi je urazena, ty musis vediet preco
@anonym_autor 23 mesačná pardon
@anonym_autor nemalo byť 23 mesačná? 😃
23 mesacna?
Cize dvojrocna?
@admin prosím ťa zmeň mi názov pomýlila som sa, ďakujem
Minimálne by som to spomenula pediatricke. Deti sú rôzne, ale ja teda v okolí nemám 2r deti ktoré nerozprávajú, ba naopak.
Rozumie ti? Chápe pokyny ak niečo od nej chceš?
Minimálne by som to spomenula pediatricke. Deti sú rôzne, ale ja teda v okolí nemám 2r deti ktoré nerozprávajú, ba naopak.
Rozumie ti? Chápe pokyny ak niečo od nej chceš?
@lucia13022023 nie nerozumie ani nechápe pokyny :/
@anonym_autor Okamžite riešiť. Pediater a ten vás pošle ďalej. To vám nie je čudné? Porozumenie malo byť už dávno.
Ja to idem riešiť so synom u neurologicky a uvidíme čo povie ale určite by som chcela logopeda
Ja mam 2roky a 2 mesiace tiez nerozprava akurát. Mama, tata, ham, mňam, ne, kukuk na mlieko je ko a spat spa. Inak vsetko ko ka. Vie este napodobniť zvierata inak nic. Prstom na vsetko ukazuje a milión krát počujem mama mami. 18.8 mame poradnu tak uvidim co povie. Pokyny ako sadni daj poloz daj ruku chyt sa vie
@januska2 to je uplne v pohode.
@anonym_autor Ak nerozumie, to je problem. Riesit s pedi
@anonym_autor Okamžite riešiť. Pediater a ten vás pošle ďalej. To vám nie je čudné? Porozumenie malo byť už dávno.
@anonym_2a0361 ani
nevie kto je mama kto je tata ..tak pediatrička mi povedala že mám čakať že veľa detí nerozpráva na 2 ani na 3 roky a pripisovala to k tomu že ma trošku oneskorený vývin chodili sme na rehabky ale nebolo ich nakoniec treba lebo chodiť sa naučila na 18 mesiacov sedieť na 15 stich a štvornozkovat okolo 12 mesiacov takže podľa nej príde aj reč neskôr ale práve ja sa chcem tu poradiť ako sú na tom iné detičky
Určite riešiť. Myslíš, že ťa počuje? Môže byť problém "len" v sluchu. Keď niečo buchne zareaguje na to?
Určite riešiť. Myslíš, že ťa počuje? Môže byť problém "len" v sluchu. Keď niečo buchne zareaguje na to?
@lucia13022023 áno sluch ma dobry zľakne sa vtedy
@anonym_2a0361 ani
nevie kto je mama kto je tata ..tak pediatrička mi povedala že mám čakať že veľa detí nerozpráva na 2 ani na 3 roky a pripisovala to k tomu že ma trošku oneskorený vývin chodili sme na rehabky ale nebolo ich nakoniec treba lebo chodiť sa naučila na 18 mesiacov sedieť na 15 stich a štvornozkovat okolo 12 mesiacov takže podľa nej príde aj reč neskôr ale práve ja sa chcem tu poradiť ako sú na tom iné detičky
@anonym_autor To, že nerozumie, treba pediatričke zdôrazniť. Založ si inú tému s týmto nadpisom a nech ti poradia kočky, čo majú takéto problémy. Reč rozvíjať je jedna vec, avšak základné neporozumenie /mama, tata/ je vec druhá. Držím palce a nedajte sa.
Určite je to potrebné riešiť. Najmä ak aj porozumenie nie je dostatočné- to prichádza ako prvé, bez pasívnej reči sa aktívna nevytvorí. Ja by som kontaktovala aj nejaké poradenské zariadenie pripadne CVI, logopéda. Nečakať, že to príde samé. Ako, nejdem strašiť, ani nič len je potrebné reč rozvíjať, a musia ti ukázať, akým spôsobom. (Som z fachu). 🙂
@anonym_autor Ma este cas,Moj mal 3 roky a este nerozpraval, a potom na strednej isty cas robil kabarety aj moderoval stuzkovu.Ani ma nenapadlo ist k mudr. Ale akpo 3 rokoch ani slovo nepovie tak treba k detskej
To, ze nerozpeava by nebol problem, problem je to ze nerozumie…nas ma viac ako 2 roky a tiez sa nejde nejako pretrhnut s rozpravanim, ale chape vsetko…ako je na tom v inych veciach? Papa sama, vie sa obut, obliect/vyzliet nohavice? Aku ma motoriku, vie aspon ukazat na obrazku predmety, kt povies?…treba to brat komplexne, lebo jedna izolovana vec (rec) v kt je pozadu nemusi nic znamenat.
To, ze nerozpeava by nebol problem, problem je to ze nerozumie…nas ma viac ako 2 roky a tiez sa nejde nejako pretrhnut s rozpravanim, ale chape vsetko…ako je na tom v inych veciach? Papa sama, vie sa obut, obliect/vyzliet nohavice? Aku ma motoriku, vie aspon ukazat na obrazku predmety, kt povies?…treba to brat komplexne, lebo jedna izolovana vec (rec) v kt je pozadu nemusi nic znamenat.
@milanemila nie nerobi nič z toho čo si napísala krmim ju ja obliekam ju ja príde mi že je ako ročna alebo 1 a pol ročná
@milanemila normalne sa teraz zacinam báť že je veľmi pozadu :(
@milanemila normalne sa teraz zacinam báť že je veľmi pozadu :(
Nechcem ta zbytocne plasit, porovnavam to s mojimi 2 detmi, nie som odbornik, ale zda sa mi ze tvoja pediatricka trosku kasle na to 🤷🏼♀️ ale urcite aj na internete najdes nejaky zoznam alebo popisane veci, co by malo 2r dietatko +- zvladnut. Skus tie veci s nou “trenovat”. My sme nechavali napr deti papat aj same, najprv kusky popri krmeni a potom aj lyzickou ked mali rok. Ukazuj jej knizky vela, stavajte veze z kociek, priradujte farby…stale dookola a uvidis, ci sa zlepsuje a napreduje. A pohybovo je ok, napr jazdi na odrazadle?
Nechcem ta zbytocne plasit, porovnavam to s mojimi 2 detmi, nie som odbornik, ale zda sa mi ze tvoja pediatricka trosku kasle na to 🤷🏼♀️ ale urcite aj na internete najdes nejaky zoznam alebo popisane veci, co by malo 2r dietatko +- zvladnut. Skus tie veci s nou “trenovat”. My sme nechavali napr deti papat aj same, najprv kusky popri krmeni a potom aj lyzickou ked mali rok. Ukazuj jej knizky vela, stavajte veze z kociek, priradujte farby…stale dookola a uvidis, ci sa zlepsuje a napreduje. A pohybovo je ok, napr jazdi na odrazadle?
@milanemila nejazdi na odrážadle stále sa drží pri nás ..ale behať to vie a keď niekedy spadne tak sa ruky pred seba a neplače vôbec otrepeme rúčky a ideme ďalej
@milanemila keď na internete je napísané pri takýchto zoznamoch že všetky deti sú iné čiže nemusí to platiť
@milanemila keď na internete je napísané pri takýchto zoznamoch že všetky deti sú iné čiže nemusí to platiť
@anonym_autor ahoj, moja sice vsetko rozprava od roka a pol, vazne sikovna a ukecana, ale obliect, obut sa vooobec. Az teraz skoro 2,5 rocna zacina pit z pohara. Tiez nevie ist na odrazadle. Syn v 2,5 bicykloval. Kazde dieta je ine...
Autorka, áno, každé dieťa je iné, avšak ak nerozumie, kto je "mama" a "tata" v takom veku, nemyslím, že je to v poriadku. Je však už na tebe, či to začneš riešiť teraz alebo budeš čakať niekoľko rokov, kým si budeš istá na milión percent. Za mňa strácaš drahocenný čas. Pri hocijakom probléme, čím skôr sa s ním pracuje, tým lepšie.