Nenávidím svoje 2-ročné hyperaktívne dieťa
2 ročne dieťa, veľmi hyperaktívne, ja už nevládzem, už to s ním nedávam, moja energia sa minie a to ešte len vstane z postele. Desím sa každého dňa s ním, skúšala som unaviť, ísť na výlet, ale to miesto toho, aby kráčal, tak naschvál išiel na inú stranu, utekal preč. Vonku sa hrať nechce, ja musím sedieť vedľa neho na pieskovisku, inak sa hrať nevie. Máme dvor, ale ako náhle ja odídem dovnútra, tak za 3 sekundy je v obývačke v topánkach, pritom som mu už viackrát kázala, že nemá ísť v topánkach, že ich treba vyzuť. A takých situácii je veľa, že som dospela do bodu, kedy ho začínam neznášať. Mme sa už prostivi tá hyperaktivita, neskrotnost
@kaca222 ukaz mi kolko upratovaciek sa vracia z materskej do prace predcasne aby mohli upratovat inde. A tvoje predpoklady o tom kolko ma autorka financii k dispozicii su trosku odveci.
@really8 rovnako môže byť odveci tvoj predpoklad že na to nemá. Na hlidackach sme zohnali opatrovateľku za 6€/hod, za 18€ má 3 hodiny pre seba. A splietaš dokopy dve rôzne časti mojich komentárov, tak k tomu sa ani nejdem vyjadrovať.
Nebudem ťa kritizovať ani nič také za tvoje slová, aj mňa už všeličo napadlo pri mojom synovi v čase krízy. Ale to, čo spomínaš absolútne nie je prejav hyperaktivity, ale normálne správanie 2 ročného chlapca. Áno, sú deti, ktoré si hodiny kreslia a neskúšajú hranice na pokraj tvojej trpezlivosti, ale nie je ich veľa a častokrát je to spôsobené strachom, ak boli za svoje “normálne” správanie bité. Nie, 2 ročné dieťa naozaj nemôžeš nechať hrať sa samotné na dvore a ísť dnu a čakať, že ťa nepríde hľadať. Keď sa hral pekne, kým si tam bola, tak sa zoberte aj s mladším vonku a buďte s ním, máte dvor, čo je super, zober si všetko čo sa dá vonku, zeleninu načistiť a nakrájať môžeš aj tam a keď pôjdete na obed dnu, tak len dáš variť - ale napríklad my varíme aj na jednoplatničke vonku v lete. Nevyzúva sa? On ťa prišiel hľadať, bola si s ním a zrazu nie, to bolo preňho priorita a nie poriadok v dome. Výlet v ZOO ho nebaví? Choďte na ihrisko, na lúku, chodiť a chodiť, nech si vybije energiu - nevie pekne poslušne chodiť , no tak nech behá, vyberaj trasu a aktivity, kde je to bezpečné a má na to priestor. Mám syna, bude mať 2,5 roka v septembri a ten má energie na rozdávanie, odkedy vstane je v pohybe, pri čítaní knihy sa krúti a robí kotrmelce, pri obede tiež, vonku vylezie na strom, po schodoch chodi suverénne sám hore a dolu, odrážadlo rýchle, chodiť vie asi 30 sekúnd a potom uteká a nikdy som netvrdila, že je hyperaktívny. Je to malé, zdravé, akčné dieťa, ktoré sa potrebuje hýbať, minule prešiel niekolko km pešo cez náučný chodník, ešte sa hral hodinu na ihrisku a absolútne žiadny problém, spokojne dieťa, ostatné deti sa nosili na rukách alebo aj staršie mraučali, že majú dosť. Nezávidím ti, si sama na 2 deti, ale teraz najviac potrebujú teba a tvoju pozornosť, žiadny poriadok, nemusia mať každý deň čerstvé pečivo, objednaj do zásoby a daj do mrazničky a vyberaj podľa potreby, keď budú doma aj v starých veciach s fľakmi, tiež to prežijú. Miesto opatrovateľky by som si radšej zaplatila upratovačku, ak si teda potrpíš na poriadok a nestíhaš upratovať - čo sa vôbec nečudujem, my sme s jedným dieťaťom fungovali na striedačku v upratovaní s mužom.
No,a sme doma. Ty si vlastne zrutena a vyhorena z 2 malych deti a vinis z toho syna. On,kedze ziarli,ze sa o tvoju pozornost musi delit sa prejavuje tak,ze robi to,co vie,ze ti vadi,lebo tym puta tvoju pozornost. Preto aj pichal do maleho v kociku. Prepac,ale cakat od maleho 2r.dietata samostatnost je absurdne. Je to este babo a nemozes chciet,aby sa hral sam,lebo ty chces byt s mensim. Vedela si,aky je, naco si mala tak skoro dalsie babo? A nie,nemudrujem do vetra, mam medzi detmi 3r.rozdiel a to starsie ma ADHD. Prave z tohto dovodu som si dala cas,kym podrastie a bude vediet robit urcite cinnosti sam a porozumie mi. Aj tak to bol zahul,ked sa mu narodil surodenec.
Ty máš úplne nereálne očakávania …si hlúpa
Miesto toho aby si si niečo prečítala tak nenavidis svoje dieťa
Tvoje dieťa sa sparava úplne primerane veku
Sám sa hrať na dvore? V tomto veku? Tak to asi sotva
Že v topánkach ….vazne? Dvojročný toto nepochopí ani keby bol génius
Je to malé dieťa, rozmysla ako malé diera, ale ty si dospela a hlúpa
Chudá dieťa
@pribinak no a takáto si urobí dve
@anonym_e0ad72 hold, hovori za nu zufalstvo…mi tu nechcite nahovorit, ze ste tu ani jedna nemala niekedy chut utopit svoje dieta v lyzicke vody, ale to neznamena, ze ho znesiem zo sveta a ze nelutujem, co som v slabej chvili povedala, alebo ze som na to pomyslela, lebo som si siahla na svoje dno…
@anonym_5f214f Dobre, ale to je docasna frustracia, ale nie nieco, co by clovek vykrical do sveta...
@anonym_5f214f Dobre, ale to je docasna frustracia, ale nie nieco, co by clovek vykrical do sveta...
@marek775 to nie je frustrácia !! Je unavená, nevyspatá, vyčerpaná, sama na dvedeti bez pomoci... ty si nikdy v takom stave nebol tak nemudruj.
Bože, 8r synovec chodí švagrinej dnu obutý, keď mu niečo napadne. Tiež mám dvojročnú dcérku a sama na dvore by sa nehrala. Je to môj cecok, chodí so mnou ešte aj na záchod, o odplienkovani zatiaľ nechyrujem, lebo cika všade len nie do záchoda/nočníka a kŕmim ju tiež ja, pretože neobsedí a síce by sa vedela najesť sama, už to dokáže, ale je proste vkuse v pohybe a niekedy ju naozaj naháňam s tanierom po celom dome, aby som do nej dostala jedlo, lebo neobsedí ani 3 minúty. A je to absolútne normálne. Je to dvojročné dieťa, nie pubertiak, preboha!
Nejdem ťa haniť, ani ti nadávať, už ti naložili dosť. Ale naozaj vyhľadaj pomoc!! Skôr než bude neskoro! Tie deti nemôžu za to, že ty to nezvládaš! Čo bude, keď to menšie začne tiež byť viac aktívne? Zrútiš sa úplne? Musíš sa jednoducho dať dokopy a riešiť tú situáciu.
Čo sa nákupov týka - objednaj si domov - Tesco, lunys, edelia... Drogériu ti donesú z DMky, tiež nemusíš nikde chodiť. Ja tieto služby využívam tiež pravidelne.
Bože, 8r synovec chodí švagrinej dnu obutý, keď mu niečo napadne. Tiež mám dvojročnú dcérku a sama na dvore by sa nehrala. Je to môj cecok, chodí so mnou ešte aj na záchod, o odplienkovani zatiaľ nechyrujem, lebo cika všade len nie do záchoda/nočníka a kŕmim ju tiež ja, pretože neobsedí a síce by sa vedela najesť sama, už to dokáže, ale je proste vkuse v pohybe a niekedy ju naozaj naháňam s tanierom po celom dome, aby som do nej dostala jedlo, lebo neobsedí ani 3 minúty. A je to absolútne normálne. Je to dvojročné dieťa, nie pubertiak, preboha!
Nejdem ťa haniť, ani ti nadávať, už ti naložili dosť. Ale naozaj vyhľadaj pomoc!! Skôr než bude neskoro! Tie deti nemôžu za to, že ty to nezvládaš! Čo bude, keď to menšie začne tiež byť viac aktívne? Zrútiš sa úplne? Musíš sa jednoducho dať dokopy a riešiť tú situáciu.
Čo sa nákupov týka - objednaj si domov - Tesco, lunys, edelia... Drogériu ti donesú z DMky, tiež nemusíš nikde chodiť. Ja tieto služby využívam tiež pravidelne.
@weleda123 veď to je najhoršie, že z popisu ani nemá hyperaktívne či inak "špeciálne" dieťa. Úplne normálne správanie dvojročáka, a preto mi je ho tak ľúto ☹️ Ja keď si predstavím toho nášho šmudlina, čo si tiež vždy ide vonku svojou cestou, že by sa k nemu niekto takto choval, tak mi z toho puká srdce
@weleda123 veď to je najhoršie, že z popisu ani nemá hyperaktívne či inak "špeciálne" dieťa. Úplne normálne správanie dvojročáka, a preto mi je ho tak ľúto ☹️ Ja keď si predstavím toho nášho šmudlina, čo si tiež vždy ide vonku svojou cestou, že by sa k nemu niekto takto choval, tak mi z toho puká srdce
@kaca222 mne tiež jej dieťa nepríde ničím výnimočné ani hyperaktívne. Moja malá sa doslova nezastaví celý boží deň a nepokladám ju za hyperaktívnu. Je to dieťa, má veľa energie, potrebuje ju vybiť. Je mi extrémne ľúto tých detí. Takto hovoriť o svojom dieťati naozaj nie je v poriadku, ani keď autorka vyhorela. Môj manžel tiež chodí na týždňovky alebo máva týždne, že odchádza ráno o 7 a vracia sa večer o 7, čiže reálne s malou cez deň nestravi ani sekundu a tu sme. Naozaj si neviem predstaviť čo bude autorka robiť, keď aj to mladšie dieťa začne 4nožkovať alebo chodiť.
@anonym_autor nie je hyperaktívne, je to proste 2 ročné dieťa objavuje svet - všetko je preňho nové zaujímavé, nerozumie ešte veľa veciam, nechápe. Teraz má 2 roky a nenávidíš ho, za chvíľu príde obdobie vzdoru....potom čo budeš naň hovoriť? Snaž sa ho zapájať do všetkých činností, aj o starostlivosti o mladšieho súrodenca. Zisti, čo ho najviac baví a vydrží pri tom chvíľku. Samé ešte nevie byť, musíš sa mu venovať cca do 3 rokov to trvá - silné naviazanie na matku - je to proste dané prírodou -dieťa to má v sebe, nevzďaľovať sa od matky inak hrozí nebezpečie - to je inštinkt ( ak by to tak nebolo to by bol problém potom - napr. deti s dysfáziou a autizmom tento pud často nemajú a práveže utekajú od rodiča, nevyhľadávajú ho) - musí ťa aspoň vidieť, aby bolo oka - čiže vonku musíš byť s ním venovať sa mu, ukázať ako sa hrať a potom nech skúša samo. Až keď bude dieťa staršie - 4-5 rokov, potom len vypustíš na dvore/ihrisku a ono bude bežať sa hrať.
V obchode sa nudilo preto šťuchalo súrodenca, proste sa bavilo, že plače - to už treba usmerniť aby to nerobilo, čo tak ho zapojiť do hľadania vecí z nákupného zoznamu a predísť situácii, že je znudené tak, že začne robiť zle. Treba si plánovať kratšie nákupy, radšej častejšie ísť , ale byť vo vnútri kratšie. Ak to inak nepôjde tak nebrať do obchodu vôbec, ak máš deti u koho nechať tak nechaj -u starkých, kamarátka a pod. a choď na nákup sama alebo len s mladším, prípadne nakúp online čo sa dá s donáškou domov. My sme využívali tie detské nákupné vozíky - buď to autíčko staršia sa vozila, alebo malý ako majú v Dm napríklad že tlačila vozík a my sme jej podávali veci, pomáhala vykladať veci na pás na pokladňu atď. Plus ak vydržala byť staršia dobrá počas nákupu občas dostala drobnosť, čo si vybrala nejakú zdravú maškrtu a pod.
Mala by si si naštudovať viac ako dieťa funguje vo svojom veku o jeho vývoji v danom období, - čo dokáže a čo ešte nie, na nete je toho plno, príp. nejakú knihu na túto tému si kúpiť.
Hned by si prehodnotila svoje myšlienky nenavidim 2 ročne dieťa.Bud rada že je aký je.Určite ako ja lepšie ako moja na cintoríne jedina jedna a TY povieš že nenavidiš 2 ročne dieťa.No nemám slov.😢
@anonym_autor male do nosica, jeho do kocika, priputat, nakupis. Nech jaci. Na zem si mozes sadnut aj s mensim a hrat sa popritom so starsim, resp. oboma. Mozno len potrebuje pozornost, ze ziarli na surodenca. Treba mu davat striktne a jasne pokyny. Je v pohode priznat si, ze ti lezie na nervy, aj ze si z toho vsetkeho unavena.
Áno, máte pravdu, nemala som mať druhé dieťa, ale čo sa stalo s a už nezmení, nie som dobrá matka, ale čo kam mám dať tie deti, nikto ich nechce a nezoberie, každý len rady dá a pomôž si sama ako vieš, ešte mi nedajú do hlupáň, keby sa dalo dať niekam tie deti, tak tomu robím
@anonym_autor jasle nemate?
@anonym_autor autorka, urcite to mas tazke 2 male deti, ja som z dediny predtym sme byvali v meste. Tu je vzdy problem s potravinami, je tu len 1 mala jednota. Naucila som sa kupovat do mraznicky pecivo, ktore len hodim do rury na 15 min.a su hotove, vajicka, balene salami, tuniak...
Ja si myslim, ze tvoj syn ma vela energie, ale je velmi mudry, z toho kavovaru to usudzujem. Aj moj syn bol taky, bordel dokazal narobit, odlozit to nevedel, ale vedel napisat kazde pismeno, kazdu cislicu ... aj na 1.stupni bol taky energicky, poto sa z neho stal lenos.
Moj syn ma teraz 17 rokov, cita vazne psychologicke knihy ako napr. The power, Can't hurt me ... , ziadny harry potter to ho nebavi. Uci sa to, co ho bavi a co sa chcel ucit. Na ZS nosil same poznamku vrti sa na stolicke, beha cez prestavku...tu na strednej o nom hovoria v superlativoch, je najlepsi z triedy, rozmysla uplne out of box.... moj syn je mudry a sikovny, ale ked si ma zaviazat snurky na topankach, gombiky na koseli zapnut je ako nemehlo. Je to pravy genius!
Musis najst to, co tvojho syna bavi a len tak ho dokazes zamestnat. Musis ho podporovat v tom, co robi a co ho bavi a tym ho zamestnat.
Napr.moj miloval auta a pismena a cislice sa naucil z SPZ aut. Potom chcel pisat, citat....logickymi vecami som ho zamestnala, puzzle, skladacky, anglictina pre deti...ale bez hry ako pieskovisko ho absolutne nebavilo.
Hojdacka velmi dobre rozvija detsky mozog aj kotrmelce, pochodovanie (prava ruka hore, lava noha hore, lava noha dole, prava ruka dole tak sa pochoduje spravne, na toto davaj pozor, aby to robil spravne) tymito aktivitami mu skrotis energie.
Ak to pochodovanie nerobi spravne tak chodne na pohybovu terapiu, lebo nejaka cast mozgu sa mu nevyvija dobre a to mu sposobuje napatie, ktore on s tymto hyperaktivnym spravanim dava zo seba von, aj lezenie je super.
Pozri sa na syna ako lezie, ci lezie spravne alebo ako ide na schodoch. Ak ide tak, ze napr.pravu nohu da na schod a druhu nohu si da vedla pravej a znova vykroci pravou nohou, namiesto lavej tak ma nieco nevyvinute v mozgu a to pohybovou terapiou pekne viete korigovat, aj tebe bude lepsie, bude kludnejsi, rozumnejsi, bude lepsie pocuvat....
Toto ma inac velmi vela deti a potom dostavaju nalepku, ma adhd, hyperaktivitu...popritom by sa to uplne pekne dalo korigovat pohybom.
@anonym_autor a teraz si predstav že máš ležiaka doma bez jediného slovka. Vieš že niektoré sa nevedia ani samé nadýchnuť?
Dieťa nieje ako z instagramu že z očí mu idu srdiečka a kde ho posadíš tam ostane.
Je to zdravé dieťa a buď vďačná
Odkial si? Ak by si bola z okolia, tak ti kludne postrazim obe deti, aby si si na chvilu oddychla a bola chvilu sama. Mam podobny vekovy rozdiel medzi detmi, tak viem, ze clovek potrebuje byt chvilu sam

@anonym_5f214f ak niekto napise ze nenavidi svoje dieta, co caka? Dalo sa aj pekne, slusne opytat, ako to robia ini, mozno by dostala viac pochopenia.
@anonym_e0ad72 hold, hovori za nu zufalstvo…mi tu nechcite nahovorit, ze ste tu ani jedna nemala niekedy chut utopit svoje dieta v lyzicke vody, ale to neznamena, ze ho znesiem zo sveta a ze nelutujem, co som v slabej chvili povedala, alebo ze som na to pomyslela, lebo som si siahla na svoje dno…