Od akého veku deti vnímajú Vianoce?
Tento rok asi Vianoce preskočime lebo dieťa je veľmi živé nemáme kde dať stromček aby ho nezhodila a Jeziskovi ešte nerozumie ma 2 roky ...nemám prečo ich oslavovať
@anonym_autor Ale veď si urobte tak, ako vám v rodine najviac vyhovuje....
Moja dcéra, keď mala 14 mes. piekla so mnou medovníky (ja na prášky, ona šťastná 🙂), zdobila si spodnú časť balkonoveho okna vianočnými nálepkami, atď. Ja si neviem predstaviť nemať stromček a výzdobu, ale ak vy si neviete predstaviť mať stromček a takto vám to vyhovuje, tak ho nemajte... Každý má slobodnú vôľu a nikto sa nikomu nemusí prispôsobovať, lebo inde to je inak...
Mna skor zaraza, ze povies ze dvojrocna vam nerozumie. V tom veku uz urxite rozumie uplne vsetko, pokial je zdrava. Druha vec je, ci vas poslucha🤣 moja rok a pol stara rozumie prikazom, ajked nerozprava
Keby si ty ako mama chcela mat vianocnu vyzdobu … tak je xy alternativ ku klasickemu vianocnemu stromceku a guliam … od nafukovacieho s Temu po stylove drevene zavesne na stenu, ktore su safe. Jeziskovi rozumiet nemusi , ale sviatocnu atmosferu a svetielka vnima urcite. Nie je problem aj niekde inde?
V pol roku bol zvedavy na svetla stromceka, jeho sestra rovnako v tych 5 mes teraz, v 1,5 roku uz trhal papiere z darcekov a celkovo mal uz detsku radost, v 2 rokoch to uz bolo take normalne a chapel velmi vela. Tiez sa mu pacilo spievanie vianocnych pesniciek celou rodinou, pomahal vela veci okolo pecenia atd.
@midka vy len jeden rok? my niekoĺko rokov sme viazali stromček o garnížu. bývali sme ešte u rodičov - aj oni to brali v pohode.
že je to len prechodné obdobie ktoré raz skončí a už žiadne kmásanie stromčeka malinkým bábom nebude.
ak sa aj nejaké ozdoby porozbíjali - nič to. upratalo sa a tešili sme sa ďálej.
@deti95060810 no pamätám si, že jeden rok ho skoro stiahol ,videli sme padajúci stromček, našťastie sme ho zachytili a stromček hneď priviazali, to mal myslím presne 2 roky, ďalšie rok sme možno zo zotrvačnosti ako súčasť výzdoby priviazali, to už nie som si istá, potom to už bolo v pohode...veď aj v škôlke detičky majú stromcek v triedach, tak už bol zvyknutý ....
Keby si ty ako mama chcela mat vianocnu vyzdobu … tak je xy alternativ ku klasickemu vianocnemu stromceku a guliam … od nafukovacieho s Temu po stylove drevene zavesne na stenu, ktore su safe. Jeziskovi rozumiet nemusi , ale sviatocnu atmosferu a svetielka vnima urcite. Nie je problem aj niekde inde?
@anonym_5b401f presne. Aj my máme kúpený z Poľska, taký kuželový, ktorý má napevno ozdoby. Kúpili sme ho minulý rok hlavne kvôli malej. Snažila sa ho rozobrať prvé dva dni, potom ju to prestalo baviť 😅 ale viem, že sa dajú také kúpiť aj tu za fajn peniaze.
@anonym_autor 2 ročne dieťa nič nerozumie?? Moja už vie všetky farby a chodí na 2 krúžky 🙈
@anonym_autor nemáš prečo oslavovať? naša má 2,5 roka a veľmi dobre vníma, že budú Vianoce… neukráť svoje dieťa o čaro Vianoc
@anonym_autor moja už ako dvojročná kričala na balkóne "Ježiškooo!", s prskavkou v ruke.
@anonym_autor môj mal 1 rok a 9 mesiacov na Vianoce a už chápal že sa stromček nezhadzuje, už ho nechytal. Pred tým ako 9 mesačný stále chytal ozdoby, ale nemal tendenciu stromček zhadzovať. A teraz ako 2 roky a 9 mesiacov už Vianociam rozumie, teší sa na Ježiška.
@anonym_autor vy to čaro vianoc vytvárate, možno to bude ťažké, ale stojí to za to. Veď stromček ozdobte keď zaspí, svetielka, plus ozdoby ako stuhy, mašle a dnes už máte na výber aj nerozbitne...
@anonym_autor Ano vnimaju uz aj2 rocne,a velmi intenzivne,Sprav jej radost,
@januska12323 tak moje dieťa ešte nerozpráva nerozumie nám nič a všetko chytá do ruky hneď rozbije takže stromček je nám úplne zbytočný
@anonym_autor a teda máte nejakú diagnózu ? Lebo ak dvojročné dieťa nič nerozumie a nerozpráva niekde je vážny problém. Možno rozpráva a rozumie toľko, koľko sa mu venujete.
@anonym_autor u nás všetci traja najviac prežívali Vianoce okolo 2. roku... Nehovorím, že teraz sa netešia, ale to boli u nás vždy najkrajšie vianoce
Moja uz v 2 rokoch vnimala vianoce
Neviem či je v pohode keď dvojročné dieťa nerozumie a nevníma ...ja by som to úprimne začala riešiť s odborníkmi
@anonym_autor to je škoda nemat vianocne. Co tak kupit maly umely stromček a zdobit spolu. Moj syn mal tiez tak okolo vianoc 2 roky..zivy tiež ale neznicil ho...pacilo sa mu to.

Moja dcéra keď mala na Mikuláša 2 roky a 4 mesiace mám z toho video a nedavno som ho pozerala , kde mi ukazuje a rozpráva čo všetko jej priniesol Mikuláš . A veľmi bola šťastná . Nehovorím , že tomu rozumela , ale tým detským , svojim sposobom to vnímala