icon

Prečo deti utekajú pred mojou dcérou?

3. sep 2025

Mam dcéru 2 a pol roka, zboznuje deti ale je dosť kontaktná. To znamená, že prídeme na ihrisko a najradsej by všetky deti postiskala. Chápem, že niektoré deti to nemajú radi a ja to rešpektujem, lenže každé jedno dieťa pred nou uteká keď sa co i len priblíži. Som z toho taka smutná, že ju proste k sebe nevezmu. Vysvetľujem jej aj, ze nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ho, lebo to nemá každý rad ale nedá si povedať. Ci sú to mladšej, či staršie deti všetky od nej utekajú... ale to aj predtým ako by sa ich snažila objať. Len proste prídeme na ihrisko, vidi nejaké dieta tak ide ku nemu a to dieta hneď otočí.
Mame také ihrisko kde je vyvýšené plošina, mala sa hrala s kamienkami a išla ku trojici deti , tie sa vzápätí rozbehli a vyšli na plosinu, chlapec poznamenal ... dúfam, že sa tu hore nedostane. Ja už ani nemám chuť chodiť na tie ihriska ,lebo všetci sa pekne hrajú ale pred mojou utekajú akoby bola nejaká zrúda. Možno som precitlivela, ale keby moja utekala pred nejakým dieťaťom, tak sa ju skúsim nejak navodiť aby sa pohrala aj stým dieťatkom, samozrejme bez objimaciek ak to nechce. Ale som z toho zúfalá. Bojím sa normálne keď pojde do škôlky, že tam bude z nej taka samotárka.

Strana
z9
lucia13022023
3. sep 2025

Poznajú ju tie deti? Ci sú to random deti, ktoré ju videli prvý krát v živote?

autor
3. sep 2025
@lucia13022023

Poznajú ju tie deti? Ci sú to random deti, ktoré ju videli prvý krát v živote?

@lucia13022023 niektoré áno, niektoré prvý x. Chodíme zvyčajne na to 1 ihrisko. A je jedno ci je to skupina deti, alebo dieta, ktoré sa hrá samo.

lenkasarka
3. sep 2025

@anonym_autor keď bola dcéra mala na ihrisko chodilo aj dievčatko ako tvoje. Každého chvelo objimat,bozkávať,hladkať. Po určitom čase všetky deti utekali keď videli,že ide na ihrisko. My matky sme boli dosť smutne aj sme sa deťom snažili vysvetlit aby sa s ňou hrali,ale časom deti odmietali aj chodiť na ihrisko. To dievčatko chcelo objimat aj nás dospelých no mne to tiež bolo nepríjemne keďže ja vôbec niesom prítulná. Rada by som ti poradila,ale netuším ani ako ti mám poradiť.

denkabemommy
3. sep 2025

@anonym_autor staršie deti sa fakt nebudú hrať s 2.5r dieťaťom, to musia mať na to fest náladu - teda najmä chlapci, dievčatá ešte ako tak.

Ale teda chápem tie utekajúce deti, ani moji nemajú radi, ak ich stíska cudzie dieťa, bezdôvodne a odstrčia ho, lebo im vlezie do intímnej zóny, ja sama to nemám rada a posielam také deti za rodičmi 🙈. Takže, keď tvoje dieťa pochopí, že sa to nemá robiť, tak postupne ju deti príjmu medzi seba.

Bývame na ulici, kde sú deti prevažne 2-10r, takže nečakaj extra interakcie od starších, skús jej nájsť kamošov rovesníkov.

autor
3. sep 2025
@lenkasarka

@anonym_autor keď bola dcéra mala na ihrisko chodilo aj dievčatko ako tvoje. Každého chvelo objimat,bozkávať,hladkať. Po určitom čase všetky deti utekali keď videli,že ide na ihrisko. My matky sme boli dosť smutne aj sme sa deťom snažili vysvetlit aby sa s ňou hrali,ale časom deti odmietali aj chodiť na ihrisko. To dievčatko chcelo objimat aj nás dospelých no mne to tiež bolo nepríjemne keďže ja vôbec niesom prítulná. Rada by som ti poradila,ale netuším ani ako ti mám poradiť.

@lenkasarka presne takáto je moja, snažím sa vysvetľovať, že nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ale nedá si proste povedať.

autor
3. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor staršie deti sa fakt nebudú hrať s 2.5r dieťaťom, to musia mať na to fest náladu - teda najmä chlapci, dievčatá ešte ako tak.

Ale teda chápem tie utekajúce deti, ani moji nemajú radi, ak ich stíska cudzie dieťa, bezdôvodne a odstrčia ho, lebo im vlezie do intímnej zóny, ja sama to nemám rada a posielam také deti za rodičmi 🙈. Takže, keď tvoje dieťa pochopí, že sa to nemá robiť, tak postupne ju deti príjmu medzi seba.

Bývame na ulici, kde sú deti prevažne 2-10r, takže nečakaj extra interakcie od starších, skús jej nájsť kamošov rovesníkov.

@denkabemommy nejde len o staršie deti, chodia aj v jej veku ba aj mladší.

lenkasarka
3. sep 2025
@anonym_autor

@lenkasarka presne takáto je moja, snažím sa vysvetľovať, že nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ale nedá si proste povedať.

@anonym_autor chapem,myslím že ona ešte nerozumie že ľuďom je to nepríjemne je ešte malicka.

autor
3. sep 2025
@lenkasarka

@anonym_autor chapem,myslím že ona ešte nerozumie že ľuďom je to nepríjemne je ešte malicka.

@lenkasarka ja viem, ale proste doteraz jej žiadne dieťa nedalo ani šancu sa skamaratit a ja som z toho už nešťastná.

ivangeline
3. sep 2025

Ma 2 a pol roka. Moje do 3 až 4 rokov nehľadali spoločnosť iných…

lenkasarka
3. sep 2025
@anonym_autor

@lenkasarka ja viem, ale proste doteraz jej žiadne dieťa nedalo ani šancu sa skamaratit a ja som z toho už nešťastná.

@anonym_autor verím ti je to nepríjemná situácia.

autor
3. sep 2025
@ivangeline

Ma 2 a pol roka. Moje do 3 až 4 rokov nehľadali spoločnosť iných…

@ivangeline ale moja hlada, každé dieťa je predsa iné.

denkabemommy
3. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy nejde len o staršie deti, chodia aj v jej veku ba aj mladší.

@anonym_autor kúp knižku Moje telo patrí mne. Je to tam pekne detsky vysvetlené a čítajte aj 2x do dňa 🙂. Ja chápem, že ti to je ľúto, mne tiež, keď chalani (prevažná väčšina je tu chalanov) sa odmietnu hrať s 2r dievčatkom a to nie je ani kontaktná. Ale snažím sa pracovať vždy aj s chlapcami, vymyslím im nejakú spoločnú hru (poznáme sa tu všetci navzájom rodičia aj deti). A postupne ju potom zapoja viac do hry, alebo ona im donesie nejaké chrumky atd. Občas nemajú náladu a povedia na rovinu, že sa s ňou nechcú hrať alebo že je otravná ale proste sú to deti, prostoreké tvory. Ani my dospelí sa nebavíme s každým, kto ide okolo.

pribinak
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nedá si povedať …má 2,5 roka. Proste ju chyt a povieš: nebudeme stiakat detičky, zober si hračku a pod sa hrať

Zmeniť ihrisko si neskusila? Aspoň na nejaký čas?

reela
3. sep 2025

@anonym_autor Modli sa, aby sa nestretla s opacnym protipolom - moj syn je od narodenia nekontaktny. Ked mna (dospelu osobu) nema problem odstrcit, ked sa s nim chcem potulit, tak tvoju dceru by prevalcoval.

autor
3. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor kúp knižku Moje telo patrí mne. Je to tam pekne detsky vysvetlené a čítajte aj 2x do dňa 🙂. Ja chápem, že ti to je ľúto, mne tiež, keď chalani (prevažná väčšina je tu chalanov) sa odmietnu hrať s 2r dievčatkom a to nie je ani kontaktná. Ale snažím sa pracovať vždy aj s chlapcami, vymyslím im nejakú spoločnú hru (poznáme sa tu všetci navzájom rodičia aj deti). A postupne ju potom zapoja viac do hry, alebo ona im donesie nejaké chrumky atd. Občas nemajú náladu a povedia na rovinu, že sa s ňou nechcú hrať alebo že je otravná ale proste sú to deti, prostoreké tvory. Ani my dospelí sa nebavíme s každým, kto ide okolo.

@denkabemommy ďakujem za tip, knižku objednám hádam jej to trosku pomôže pochopiť.

autor
3. sep 2025
@reela

@anonym_autor Modli sa, aby sa nestretla s opacnym protipolom - moj syn je od narodenia nekontaktny. Ked mna (dospelu osobu) nema problem odstrcit, ked sa s nim chcem potulit, tak tvoju dceru by prevalcoval.

@reela tak ako ja mam ucit dcéru aby neobjimalq každého, treba učiť aj syna, ze deti sa nevalcuju.. ani dospelý.

autor
3. sep 2025
@pribinak

@anonym_autor nedá si povedať …má 2,5 roka. Proste ju chyt a povieš: nebudeme stiakat detičky, zober si hračku a pod sa hrať

Zmeniť ihrisko si neskusila? Aspoň na nejaký čas?

@pribinak toto robím, aj cestou na ihrisko jej dohovaram aby nestiskala deti.

reela
3. sep 2025

@anonym_autor tu je rozdiel, ze moj syn nie je iniciator, za to tvoja dcera ano

anonym_c347d4
3. sep 2025
@anonym_autor

@reela tak ako ja mam ucit dcéru aby neobjimalq každého, treba učiť aj syna, ze deti sa nevalcuju.. ani dospelý.

@anonym_autor súhlasím, ale možno to tvojej dcére pomôže, stretnúť sa s takým dieťaťom. Žiaden extrém nie je dobrý, ale možno by pochopila, že sa to deťom jednoducho nepáči.

autor
3. sep 2025
@reela

@anonym_autor tu je rozdiel, ze moj syn nie je iniciator, za to tvoja dcera ano

@reela ja viem, ale nepríde mi normálne aby ju niekto mal zvalcovat. Takže by sme mali na reakciach popracovať obe

anonym_1b07de
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ona je ešte malá, ona tie deti ku hraniu vôbec nepotrebuje. Pokojne sa s ňou hraj na ihrisku ty a o ostatných deťoch sa len rozprávajte. Si predstav, že ideš po ulici, a niekto sa na teba vrhá. Nie je to príjemné nikomu. Keď to tvoja dcéra zatiaľ nechápe, tak sa s ňou musíš hrať ty. Možno ak plánujete druhé dieťa, tak by sa jej kontaktnosť hodila pri hrajkaní sa s batoľaťom, ale to by sa ti tiež nemuselo páčiť, keby ti stískala kojenca neustále

reela
3. sep 2025

@anonym_autor netvrdim, ze je to super, len ti hovorim, co sa moze stat, ked dcera to bude robit

autor
3. sep 2025
@anonym_1b07de

@anonym_autor ona je ešte malá, ona tie deti ku hraniu vôbec nepotrebuje. Pokojne sa s ňou hraj na ihrisku ty a o ostatných deťoch sa len rozprávajte. Si predstav, že ideš po ulici, a niekto sa na teba vrhá. Nie je to príjemné nikomu. Keď to tvoja dcéra zatiaľ nechápe, tak sa s ňou musíš hrať ty. Možno ak plánujete druhé dieťa, tak by sa jej kontaktnosť hodila pri hrajkaní sa s batoľaťom, ale to by sa ti tiež nemuselo páčiť, keby ti stískala kojenca neustále

@anonym_1b07de ja sa snou hravam, ale stane sa, že ide za deťmi lebo ju proste zaujímajú, zaujima ju co robia ,hneď sa chce pridať len predtým ich musí stiskat. Dúfam, že ju to čoskoro prejde.

pribinak
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nedohovaraj, však má 2.5 roka
Ty jej fyzicky nedovoľ aby to robila. Však bus vedla nej a vždy ju chyt za ruku a povedz: Emka nestiskame deticky a vždy ju jemne potiahne keď sa chystá zas objať nejaké dieťa

Alw ja by som prioritne na dlhšie obdobie zmenila ihrisko
Deti sa menia, vyvíjajú. Za pol roka bude toto už neaktuálne

autor
3. sep 2025
@pribinak

@anonym_autor nedohovaraj, však má 2.5 roka
Ty jej fyzicky nedovoľ aby to robila. Však bus vedla nej a vždy ju chyt za ruku a povedz: Emka nestiskame deticky a vždy ju jemne potiahne keď sa chystá zas objať nejaké dieťa

Alw ja by som prioritne na dlhšie obdobie zmenila ihrisko
Deti sa menia, vyvíjajú. Za pol roka bude toto už neaktuálne

@pribinak nie vždy je to možné, myslíš, že zmena ihriska pomôže? Tam budu tiež deti.

anonym_67eb77
3. sep 2025

Po pravde ani ja nemam v laske take deti. Moji synovia tiez nie… a ano aj mne ako dospelej je vrcholne neprijemne, ked ku mne pride cudzie dieta, chce ma objat, hladkat atd… dceru traba usmernit veru.. kazdy mame nejaku osobnu zonu … ja rozumiem, ze je este malicka, ale treba ju to ucit a dokolecka vysvetlovat…

anonym_49720c
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to aj moje dieta by pred tvojou utekalo. Par cudzich deti sa uz snazilo moje dieta, ktore videlo prvy krat v zivote objimat. No moje dieta je po mne a neznasa cudzi dotyk. Ako cudzie dieta islo k mojmu a bolo vidiet, ze chce moje objat tak moje dieta to cudzie dieta obehlo. A nedivim sa vobec. Jedine treba ucit a dookola vysvetluj svojmu dietatu, ze objimaju sa iba ludia, ktorych pozname a mame radi.

pribinak
3. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak nie vždy je to možné, myslíš, že zmena ihriska pomôže? Tam budu tiež deti.

@anonym_autor budúcna deti, veď to je jasne, ale ty už budeš striehnuť aby nikoho neobijimala a tie deti ju estw nebudú mat dôvod vnímať tak negatívne

nyusika
3. sep 2025
@anonym_autor

@reela ja viem, ale nepríde mi normálne aby ju niekto mal zvalcovat. Takže by sme mali na reakciach popracovať obe

@anonym_autor mna by zaujimalo, ci ty mas nejake kamaratky

anonym_1b07de
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ty nemôžeš od iných detí chcieť, aby strpeli jej stískanie. Jednoducho sa nemáš na čo sťažovať, musíš poriešiť svoju dcéru. Keď vidíš, že uteká za deťmi, chyť ju za ruku a povedz jej, že nebudeme stískať chlapčeka/dievčatko, lebo odíde

Strana
z9