Prečo dvojročné dieťa náhle mení správanie?
Dieťa staré 2r a 3🌛
Prosím Vás, idem si po radu moja dcéra zmenila správanie, nerozumiem čo sa s ňou teraz deje, pred tým bolo všetko v pohode, teraz z ničoho nič dobehne s revom a driape sa na ruky. Neviem či sa niečoho boji, alebo ju niečo bolí, alebo také stavy, bývame v dome s mojou mamou, neviem moja mama jej nikdy nič zle neurobila len vidí že sa približuje a začne vrieskať nie nechcem starkú Majku, alebo na svojho otca sme v obývačke a on príde usmiaty, prihovára sa jej a ona zas strašný rev a nie nechcem ocina a hodí sa na mňa že chce ísť na ruky 😥😢 a keď sme zo svokrou tak zas len ku nej, to nepotrebuje ani mňa.
Je to len obdobie. Ťažké, no obdobie. Môj malý začal odmietať muža na spanie. Musela som ho uspavat len ja, pričom muž ho uspaval takmer stále. Prišli sme na miesto ktoré poznal, chodil tam aj 3x do týždňa a zrazu začal revat, že domov, že je tu zle atď.. Pričom to tam mal rád..
A to nebolo jedno miesto, to bolo asi päť miest naraz. Z auta ho mohol vybrať len muž, inak bol rev... Achhh katastrofa ale tak prežili sme, zrazu z ničoho nič, bolo všetko ako pred tým 😆 neboj.
Normalne spravanie. Nas 2 roky a 4 mesiace, je tiez taky. Prejde to.
Je to len obdobie,toto je asi najburlivejsi čas zmien,od tých dvoch do troch rokov.Dietatu sa veľmi prudko vyvíja mozog, psychika,viac si uvedomuje seba, teba a zároveň si ešte kvôli neúplnej vyzretosti CNS nevie s tými zmenami poradiť.
Prejde to,len vydržať
... lebo sa vyvíja, a to nie je rovná, hladká cesta, občas sú na nej zatáčky, výtlky, odbočky... Trpezlivosť, nebrať si to príliš k srdcu, tých vývojových fáz ešte bude a čím viac proti nim budeš "bojovať", tým dlhšie spravidla trvajú. Kľud, nadhľad, humor, všetko prejde
@ruskamasa nas maly vnuk ma 2 roky a 4 mesiace a presne to iste. Zrazu je placlivy, a vadia mu miesta, ktore mal pred tym rad.

Ono to je v tych dvoch rokoch take vselijake 🙂 moze to byt ciastocne fixacia na teba, deti casto nemaju radi starych ludi (netusim preco), nas si uvedomil, napr. ze vzdy, ked pride nana, mama niekam ide (kadernicka, vecera s muzom...), tak ju zacal odmietat, kadeco im beha hlavou. Vyznie to ako klise ale bude to len obdobie. Samozrejme obcas su tam aj objektivne priciny, preco dieta niekoho odmieta, co myslim, ze nebude vas pripad.