Robia vaše dvojročné deti scény v obchodoch?
Neprejde jedina navsteva obchodu, ze moja 2 rocna nespusti plac a hodenie sa o zem. Uz sa normalne hambim.. Stava sa to aj vam? Ako vtedy reagujete?
@anonym_2ee319 vôbec. Anonymné nicky sa ma nejako nedotýkajú osobne. 😀 ja si v tom obchode kľudne sadkám aj teraz. hlavne v tomto romantickom a láskavom období, keď sú všetci plní vianočnej radosti a pokoja a džugajú sa košíkmi pri pokladniach. 😀
@galganka 😎
Moj iba pri manzelovi 🙂 Ale predtym zahlasil ak mu nieco nedovoli ze : " budem plakat"....a manzel vacsinou radsej kupil blbost za 3e ako ked ma absolvovat celu tu torturu....Pri mne sa hodil raz, odisla som a nechala ho tam samozrejme som sledovala z vedlajsej ulicky...Odvtedy bol klud
Bohužial ano a to este nema ani 2 roky. Takemu rozumu nedokážem ešte vysvetliť nič. Len upriamujem pozornosť inde, zaujať niečim iným. Ale prestala som s nim sama nakupovať, jedine krátke nákupy.
A este dodam, ze moj to nerobil, ze chcel nieco kupit. Ale pretoze:
Nechcel ist do obchodu
Viedli tam 4 schody, nie 5
Rukavica na ruke bola nakrivo
Len tak, z pasie, aby sme sa nenudili 😂
@anonym_autor nie nestáva sa mi to. A to mám 3 deti. Keď som potrebovala ísť s deťmi do obchodu, dala som ich bud do kočíka, alebo vozíka sadnúť. Nedala som im možnosť, aby niečo ťahali, aby vrieskali, ani sa hádzali o zem. Neskôr, keď boli väčší, išli pekne vedľa mňa, držali sa košíka, keď niečo chceli, opýtali sa, nikdy nerevali. A to ani v draciku 😄 zato z ihriska ich neviem dostať ani keď vonku leje 🫣
inak zaujímavé je, že keď vidím niekoho čumieť, takmer vždy sú to tetušky dôchodkyne.
aj nám sa pár dní jedna taká čarovná prihovorila. najmenšia chcela mikulášsku tašku. Reku, nakúpime čo treba a vezmeme ju. Celý obchod pochodila s úsmevom, nakladala do košíka, poslednú sme vzali taštičku,... ...a kým som vyplácala, išla ju otvoriť a dať si do nej veci a celá sa jej roztrhla. nespustila scénu, len sa ku mne pritúlila a boli slzy. a milá teta za nami kukla na ňu, že reve: to prečo. tak som jej to vysvetlila popri balení, a tetulka len dokola: reve? nerev. dali sme si otočku, vzali novú tašku a sama si ju zaplatila, utrela slzy a naložila si do nej veci spokojná. pohľad milej tetulky bol silno hodnotiaci moju výchovu. aj si dačo šomrala, ale isto niečo pekné, vianočné 😀
Spomínam si na jednu takú scénu, ináč to bežné nerobil, on skôr len hundral a skúšal.. Zapáčil sa mu nejaký malý bicykel či odrážadlo a hodil sa o zem. Ja som ho vtedy chytila za členky a odtiahla z obchodu 🙈
Ale minule som videla už také trošku staršie dieťa, ako brutálne revalo a protestovalo (nechcelo niekam vojsť či čo, fakt cirkus) a mamička na to reagovala tak, že ho hladkala a spievala mu. Malý začal vrestat ešte viac, ona vytrvalo s úsmevom spievala ďalej. Podľa mňa ho tým viac a viac nasierala, akože fakt ja byt na mieste toho dieťaťa, tiež dostanem väčší amok 😶
@oblecenie99 presne, a ešte moja svokra, keď dcéra plakala, že nechce ísť domov, boli sme v zoo na koníkoch...revala tak, že až hiiikala a svokra ju napodobňovala a jak priblblá sa smiala, že ešte hlasnejšie plač, koník ťa nepočuje...a dcéra samozrejme viac a viac, pridávala na intenzite, až môj manžel na ňu zhučal, že naj si ide dať poldeci na ukľudnenie a naj prestane dráždiť už dosť vynervované decko. A kto potom trucoval celý čas na výlete? Svokra... , dcéra bola úplne v pohode 🤣
@anonym_autor nie nestáva sa mi to. A to mám 3 deti. Keď som potrebovala ísť s deťmi do obchodu, dala som ich bud do kočíka, alebo vozíka sadnúť. Nedala som im možnosť, aby niečo ťahali, aby vrieskali, ani sa hádzali o zem. Neskôr, keď boli väčší, išli pekne vedľa mňa, držali sa košíka, keď niečo chceli, opýtali sa, nikdy nerevali. A to ani v draciku 😄 zato z ihriska ich neviem dostať ani keď vonku leje 🫣
A ako si to dokázala? Posadím do kočíka, tak sa začne vyvliekať z neho, posadím do košíka a on sa v ňom začne stavať a vyliezať von. Lebo ja nedokážem 20 mesačnému, ktorý vidí v obchode hrozno a chce ho vtedy, tam a hneď vysvetliť, že ho musim kúpiť, umyť a nakrájať a až potom ho môže zjesť. On nechápe ešte pojmy ako teraz a potom. Nemôžem mu zaviazať oči. Vysvetlovať môžem koľko chcem, on ešte nie je zrelý na to, aby to pochopil. Tak poraď čo robiť, keď si ty deťom také správanie nedovolila. Ja by som nedovolila tiež, ale nevysvetlim tak malému nič. Ako do steny keby rozprávam.
Popravde, do obchodov chodím často, ale veru nejaké dieťa v amoku vidieť je vzácne oveľa vzácnejšie ako kedysi, asi rodičia čo im to deti nezvládajú nechodia s nimi na nákupy, nechajú doma alebo objednajú online. Ozajstný amok som naposledy videla asi rok dozadu v Actione, chlapec 3 ročný cca chcel strašne autíčko, reval na celý obchod asi 5 minút a potom ho musela matka vyniesť von z obchodu v tom amoku hoci mala s ním čo robiť. A teda ja ako dieťa som takýto amok mala asi raz v Dráčiku už ako strašia asi 7-8 ročná, predtým a potom vôbec. Tým že som bola staršia, by som povedala že to bolo skôr z takého preťaženia ako z toho že by som niečo veľmi chcela, to bola už posledná kvapka. Teda podľa mňa za tými amokmi je často ani nie ten tovar, ale proste že dieťa obchod nezvláda.
@anonym_autor Ano, obcas spravili. Sli sme odtial vzdy prec. Tazke nebolo to velakrat. Viac robili scény na ulici alebo doma.
Moj syn sa v tomto veku tiez obcas hodil na zem, aby si tam poreval. Nebolo to v obchode, na nakup sme v tomto veku chodili bez neho, ale na ulici mi takto parkrat robil sceny. Ja som ho odtiahla z chodnika, aby nezavadzal v strede a pockala kym sa ukludni. Ked videl, ze z mojej strany ziadna reakcia, tak zvacsa po chvilke prestal. Ak som potrebovala ist domov, alebo to trvalo uz dlho, tak som ho schmatla pod pazuchu a hajde domov... Nastastie tieto sceny nerobil casto a pomerne rychlo s tym aj prestal.
Moja všetko chytá všetko berie 🤣
Nas spravil sem tam okolo 3 rokov, tak som ho veselo ignorovala a nechala na zemi, ja som bola iba bezpecne okolo. Vacsinou prestal hned ako sa mu niekto prihovoril 😂
Áno ma tri s trvá to stále 🤣
@anonym_2ee319 este raz- moje dieta by si neodniesla (nemysli, ze taky napad nebol)- mozno tak za ucasti socialky a policie..... takze nie, nehodilo sa ti "poriadne". A moje to vo svojej faze predvadzalo aj 20 krat denne. Ziadne zo zvysnych 3 deti sa nehadzalo, dve nikdy a najmladsie uz hadam nezacne...
A ako si to dokázala? Posadím do kočíka, tak sa začne vyvliekať z neho, posadím do košíka a on sa v ňom začne stavať a vyliezať von. Lebo ja nedokážem 20 mesačnému, ktorý vidí v obchode hrozno a chce ho vtedy, tam a hneď vysvetliť, že ho musim kúpiť, umyť a nakrájať a až potom ho môže zjesť. On nechápe ešte pojmy ako teraz a potom. Nemôžem mu zaviazať oči. Vysvetlovať môžem koľko chcem, on ešte nie je zrelý na to, aby to pochopil. Tak poraď čo robiť, keď si ty deťom také správanie nedovolila. Ja by som nedovolila tiež, ale nevysvetlim tak malému nič. Ako do steny keby rozprávam.
@anonym_1c6075 vždy som im dala niečo do ruky, či piškóty, rohlik, výživu. Alebo plysaka z domu. Do kočíka som ich zapla, neexistuje, keď je správne zapnuté, sa vyvlecie, tak isto z košíka. Nemusela som ani kričať, ani veľa vysvetľovať.
@anonym_1c6075 vždy som im dala niečo do ruky, či piškóty, rohlik, výživu. Alebo plysaka z domu. Do kočíka som ich zapla, neexistuje, keď je správne zapnuté, sa vyvlecie, tak isto z košíka. Nemusela som ani kričať, ani veľa vysvetľovať.
@kavasmliekom ale vyvlečie sa z kočíka úplne bez problémov aj keď už pásy silnejšie utiahnuť nemôžem, vie sa aj sám odopnúť, takže tak... a ako sa ti nezdá že by nevedel vyliezť z košíka? Veď tam nie je žiadne zapnutie, normálne sa postaví a ide vyliezť. Ver že som skúšala absolutne všetko, nič u nás nezabralo. Mal v ruke jedlo, aj tak keď si niečo všimol tak už boli scény. Každé dieťa je iné, to pochop. Mne tiež vraveli matky, že to nechápali, lebo ich dieťa také nie je až kým sa im narodilo presne také dieťa, pri ktorom vôbec nakúpiť nemohli.
@kavasmliekom ale vyvlečie sa z kočíka úplne bez problémov aj keď už pásy silnejšie utiahnuť nemôžem, vie sa aj sám odopnúť, takže tak... a ako sa ti nezdá že by nevedel vyliezť z košíka? Veď tam nie je žiadne zapnutie, normálne sa postaví a ide vyliezť. Ver že som skúšala absolutne všetko, nič u nás nezabralo. Mal v ruke jedlo, aj tak keď si niečo všimol tak už boli scény. Každé dieťa je iné, to pochop. Mne tiež vraveli matky, že to nechápali, lebo ich dieťa také nie je až kým sa im narodilo presne také dieťa, pri ktorom vôbec nakúpiť nemohli.
@anonym_1c6075 tak tiež pochop, že asi moje deti sú iné ako tvoje. Moje nevystrajali, ani som ich nemusela prilepiť ku košíku, ani ich týrať. Stačilo posadiť do kočíka, košíka, zaujať niečím iným, ako hroznom v pulte. Neviem ti dať návod na tvoje deti. Ty ich vychovávaš, ty ich poznáš. Jednoduché
@anonym_1c6075 tak tiež pochop, že asi moje deti sú iné ako tvoje. Moje nevystrajali, ani som ich nemusela prilepiť ku košíku, ani ich týrať. Stačilo posadiť do kočíka, košíka, zaujať niečím iným, ako hroznom v pulte. Neviem ti dať návod na tvoje deti. Ty ich vychovávaš, ty ich poznáš. Jednoduché
@kavasmliekom presne tak. Každé je iné. Z tvojich komentov to ale znelo tak, že neexistuje aby sa tak dieťa správalo, lebo to jednoducho iba nedovolilš. Ja by som to tiež rada nedovolila ale na moje dieťa to isté nezaberá.
@anonym_b28257 tak to máš super. U nás sa naozaj pozerajú že čo vlastne som si dovolila vojsť do obchodu ešte aj s dieťaťom čo robí scénu. No žiaľ najest mu musím dať a nemam ho kde nechať.
@anonym_e8bc00 to si nevsimaj, urcite to nezazili prvy krat, no rypnut si musia
@anonym_autor Áno, vyvádzalo, aj teraz ako 5-ročný občas ešte trochu vyvádza, raz za rok. Patrí to k vývinu, taktiky sú rôzne. Čo je ale dôležité - zamyslieť sa nad tým pocitom hanby, ten nie je ok. Za čo sa hanbíš - za svoje dieťa? Za to, že kričí? Ustoj si ho aj s jeho potrebami, na sebe treba zapracovať.
@kavasmliekom presne tak. Každé je iné. Z tvojich komentov to ale znelo tak, že neexistuje aby sa tak dieťa správalo, lebo to jednoducho iba nedovolilš. Ja by som to tiež rada nedovolila ale na moje dieťa to isté nezaberá.
@anonym_1c6075 tak zle čítaš, aj moje deti vedia nerváčiť, ale inde, nie v obchodoch. Tam pre nich nič zaujímavé nie je.
😂Spomínam môj syn teraz uz 18 išli sme zo škôlky pršalo proste bolo toho dosť v práci a tak išli sme do obchodu kde chcel akúsi somarinu mal už pritom jednu v košíku. Vyšli sme von pred obchod ja plne ruky tašky pršalo no hrôza a on zo skrekotom hodil do blata a kaluze. Položila som tašky dostal po riti. Viac to nespravil. Teraz sa na tom smejeme obaja. Ostane moje deti to nerobili nerátam syna 5 ročného ten ma ale Adhd s oneskoreny vývinom reči takže to je niečo iné to sa snažím bud ho do obchodu nebrať ale. Keď už musím a príde to naňho chytím na ruky a odchádzame. Ale už sa začína ukludnit tak dúfam ze to dlho nepotrvá.
@anonym_autor nerobila to, ale pre deti je to jedna z najnáročnejších veci, je tam vela podnetov, všetko nove a oni nesmú nič brat, nikam chodit, nič vyskúšať, … proste to dieťa to nedá.
Najlepšie nakupovať sama. Ak to musí byt, nakupuj čo najkrajšie a iba najnutnejsie, dbaj na to, aby dieťa nebolo hladne, unavene, aby sa zároveň ale pred nakupovaním vyhralo a obchod bol taka prestavka, prip.nakupuj, keď spi.

Starsi to nerobil, zato mladsi aj za neho 😂 ak mi to spravil v nasich dedinskych potravinach, tak som ho normalne nechala lezat a trucovat a ja som si nakupila, zaplatila, tasku do jednej ruky a decko pod pazuchu 😆
Mne je tak dost jedno, co si kto mysli… matky pochopia, pri ostatnych je to ich problem.