3,5-ročné dieťa nerozpráva – kedy sa to zlepší?

janap358
5. feb 2025

Ahojte. Mám doma chlapca 3,5roka.. chodí od septembra do škôlky.. ale nerozpráva,teda povie len par slov ..... chodíme ku logopedičke raz za mesiac. Zatiaľ sme boli len na usnom a tam počuje...... Chcem aa opýtať či mal niekto takýto problém a potom sa začal rozprávať normálne??? Ako vidím pokrok u neho extra pomaly ale vidím ..chcem sa opýtať ešte riešiť niečo viac či? poradí mi niekto prosím? Ďakujem

klementinka58
5. feb 2025

Ano mali sme ten isty problem, NKS teraz je prvak v zakladnej skole pre deti s NKS

kremlicka250
5. feb 2025

@janap358 ano mali sme ten isty problem. Treba oravidelne trenovat. Kazdy den trenujeme, to co nam logopedicka da. Taktiez uz len pri preadzka stale rozpravame, citame knihy kazdy vecer. Nie je to stopercentne ( bude nutny odklad nastupu do skolky, ale je augustova,takze mi to nevadi🙂.
Ale urcite je to megapokrok. Teraz jej robi problem sklonovanie ,ale normalne rozprava. Plus sme este dvojjazycna rodina, takze verim, ze u vas by mohol byt pokrok este rychlejsi🙂 nasa diagnoza : oneskoreny vyvin reci.ak mas nejake otazky,kludne sa pytaj

janap358
autor
5. feb 2025

Nám len logopedička povedala čo robiť ten mesiac ...ale nepríde mi toho veľa... snažíme sa snim pracovať..raz sa mu chce raz nie ..doma povie toho viac ..ale že v škôlke nepovie nič..iba mama tam povie..🤷