icon

3,5 ročný chlapec si oblieka šaty

iivkaa1
30. júl 2013

Ahojte maminy, mam 3,5rocneho syna, ktory ma momentalne obdobie,ze si oblieka moje saty a sukne a hra sa,ze je princ...Paci sa mu,ked sa zatoci a sukna sa vlni....Je to v poriadku?Mate aj vy podobnu skusenost? Prejde ho to? Lebo manzel tvrdi,ze ci chcem s neho urobit dievca...co nieje pravda...Mam mu to zatrhnut,alebo je to len prechodne obdobie?dakujem

Strana
z2
aristka
31. júl 2013

@latvia myslím ,že som to napísala výstižne a ak sa chceme hrať na princezné a princov ,spravím im kostímy a deti zapojím...a buď rada ,že máš len jedno dieťa ..lebo buď si istá ,že ak by to robilo jedno ,potom aj druhé a potom aj tretie a potom neviem čo by si sem písala a či by si to povolila....

dejnas
31. júl 2013

@iivkaa1 nečítala som všetky odpovede, možno sa niekde zopakujem....
z vlastnej skúsenosti vravím - nechajte ho.... je to dieťa, hrá sa s tým, čo sa mu páči, veci neškatuľkuje, nerozdeľuje na "mužské" a "ženské" 😉
môj malý - tým, že má o 17 mesiacov staršiu sestričku sa hrával určitú dobu výlučne s bábikami, kočíkmi.... veľmi dlhé obdobie (napriek našim pretrvávajúcim snahám a nekonečným usmerňovaniam) rozprával o sebe v ženskom rode.... snaží sa vo všetkom napodobňovať sestru (sú si veľmi blízki)... pre pobavenie: dcérke som natrela ružovým lakom nechtíky na nožičkách a on chcel tiež... vysvetlila som mu, že to si len dievčatá maľujú, chlapci nie... a on na to, že veď modrým, nech mu nalakujem 😀 😀
nevidím v tom nič zlé, či škodlivé 🙂

lauricka
31. júl 2013

pri tak malom dietati by som to urcite neriesila, pochybujem, ze ho toto bude bavit, aj ked bude starsi a urcite veci mu docvaknu.

ichbinich
31. júl 2013

Moj syn si vybral ruzovu slamkovu flasku na vodu 😀
Uz aj kojil svojho macka 😀
A vybral si nahrdelik a naramok, ked mal asi dva roky. Ruzove, blyskajuce, s Minnie Mouse 😀 A raz taky "nahodeny" siel do jasli: body, na ktorom bolo asi 100 aut, pancuchy s poziarnickymi autami a k tomu dva nahrdelniky naraz 😉 😀 Tie nahrdelniky si dava z casu na cas doteraz...
V jasliach maju tiez hracky pre vsetkych. Aj kuchynku, aj babiky, aj nahrdelniky, aj garaz a auticka.
Minule mi reklamoval, ze pre babiku nema kociar. V principe nemam problem mu kociar kupit, ale kde s nim 😅 Uz mame tolko hraciek, ze by sme vybavili jedny priemerne jasle 😀
Inak je ale autickovy maniak a hra sa na 95% s autickami. Ale aj to sa tak vyvrbilo, nenutila som mu ich. Ukazalo sa, ze ma rad auticka, tak sme mu postupne kupovali, alebo on si vyslovene prial na narodeniny a pod.

sisaha
31. júl 2013

@aristka hm zvlastne a kolko rokov maju tvoji synovia? Ked uz mate takto krasne podelene hranice..., si si ista, ze do tvojich sukromnych zalezitosti nepojdu ked nie si doma? (samozrejme, hovorim o veku cca 13-14 rokov) Zvedavost je velmi silna... Takisto ma zaujima, ci skutocne nenazries do ich suflikov ani v case puberty? Tak silno im doverujes, ze mas 100% istotu, ze v tom sufliku napr nemaju marišu? Detom sice treba doverovat, ale ich aj preverovat.. A podla tvojich vyjadreni mate hranice velmi prisne..

sisaha
31. júl 2013

@ichbinich moja dcera sa zase od 1,5 roka hra vylucne s autami.. babiky ju vobec nezaujimaju. V 2 rokoch poznala vsetky znacky aut.. Neriesim to.. Mozno raz bude pracovat v "autosalone" 😀

nae
31. júl 2013

@iivkaa1 ahoj, moj starší sa vždy po príchode do školky oblečie a obuje za princeznú a ide variť a žehliť 😀 Neriešim to nijako, nech sa hrá, rozvíja si fantáziu. U mňa v skrini žiadne sukničky a podobné serepetičky nenájde, tak nech si to skúsi aspoň v školke.

ja_nka
31. júl 2013

@iivkaa1 vobec som necitala odpovede predomnou...budem reagovat z hladiska pedagogickeho - aj ja mam v skolke chlapcov, ktori sa radi hraju s kociarikmi, ci babikami...u takych malych deti je to v poriadku...sama pises, ze sa hra na princa...tak ho kludne nechaj, deti zvyknu menit tematiku hier zo dna na den...zajtra sa mozno bude hrat na vojaka 🙂

petkovamama
31. júl 2013

@iivkaa1 neris to,moj maly 20 mesacny ma kocik.chodime po vonku a kocikujeme medveda.nikdy nikto nikde neurcil s cim sa maju deti hrat.to len dospelaci si myslia,ze dievcata sa musia hrat s babikami a chlapci s autami.aaaale kolko zien sa stalo automechanickami a schlapcov vyrastli svetoznami tanecnici.to su deti,nech sa hraju scim chcu 😀 😀 😀

vivusika
31. júl 2013

nerieš, jeho to prejde... náš 4.5 ročný sa začal teraz cez prázdniny hrávať s bábikou a s kočíkom chodíme aj na prechádzku 😀

latvia
31. júl 2013

@aristka ani keby som mala 6 deti by som im nezakazovala ist do mojej skrine. podstatny je rozdiel, ked mi vadi rozbombardovana skrina a rozdiel, ked nechcem, aby narusili moje "sukromie". robit neporiadok sa da aj v spolocnych priestoroch, nielen v sukromnej skrini. preto ja neoddelujem svoje veci na nieco, kde nesmie ist. neporiadok si musi upratat, ci uz v mojej skrini, alebo vo svojej.
a kebyze mam zakazdym robit kostymy, tak asi nic ine nerobim ....

lupape
31. júl 2013

@iivkaa1 môj starší syn má dva a pol roka. mladší má štyri mesiace. a keď malého prebalujem,on prebaluje bábiku. ideme na prechádzku, vezme detský kočík svojej sesternice,da doňho bábiku a ideme. atď atď. všetko opakuje po mne a nechávam to tak. podľa mňa je to iba obdobie a reči typu "veď je to chalan, má sa hrať s autíčkami " neberiem na vedomie.
podľa mňa ho to za chvíľku prejde

traktor
31. júl 2013

@aristka mam 4 deti..a chodia mi do skrine..ale vzdy vsetko za sebou odlozia..ked boli mensie, bola to hra..skusanie, objavovanie..teraz uz ako velke, si obcas aj nieco pozicaju/ vzdy sa opytaju..a ja vzdy dam..neviem povedat nie..a nemyslim si, ze mi tym narusuju sukromie..oblecenie je len kus niecoho, vec..neberiem to ako nieco sukromne, co by mi malo vadit,...zvlast, ked sa to tyka mojich deti..Matej ma 4 roky a ked bol mensi tak si vyskusal aj moje topanky , ledva chodil ,ale obul si ich a naramne sa mu pacilo,ako klopkaju..mame aj video 😀 😉

https://www.youtube.com/watch?v=6knnguFMjVU

, ..vyskusal si aj suknu, satku na hlavu...to ked sa hral, ze je stara babka a podob. skratka v tomto veku je to este hra..a vôbec ma nenapadlo mu prave pre tu hru kupovat kostym..lebo to nie je ze v tom chodi kazdy den..skratka sa to stane raz za cas, ked ho zaujme nejaka rozpravka a pod. ..su to skratka deti...ved sme tiez boli detmi 😉

milota164
31. júl 2013

podla mna ho to prestane bavit za chvilu , ale nechala by som to tak . ja tiez nezakazujem dcere aby sa hrala s autickami🙂

aristka
31. júl 2013

@latvia máš jedno ,tak nekrič pokiaľ si nepreskočila ,ak budeš mať viac detičiek , potom mi povieš,potiaľ je absolútne bezpredmetné o tom vôbec diskutovať...

aristka
31. júl 2013

@traktor vieš ja som taká šikovná ,že ja im ten kostým spravím aj s ich pomocou a majú z toho pekný zážitok..a nemám tak lacné veci ,aby som ich dávala detičkám na hranie a prečo im ich vôbec mám dať ,keď aj dcéra má niekoľko sukien a máme takto spravených niekoľko kostýmov a mám dosť materiálu a fantázie ako im ich spraviť.... 😉

traktor
31. júl 2013

@aristka vidis...my sa zabavime pri skusani mojho oblecenia...moje deti maju tiez kopu veci..ale toto je o inom..a tiez je to o zazitkoch, tiez je to prijemnych chvilkach stravenych spolu, o blazneni sa..... mam aj drahsie kusky v satniku..ale pre mna su to LEN veci, ktore sa daju vzdy nahradit..cas straveny hoc aj takto, ta hra samotna, ten cas straveny s detmi..sa nahradit pre mna neda..ale kazda mame na to iny pohlad 😉

katka1981
31. júl 2013

@iivkaa1, moja dcera ma vyse 4 roky, rada sa hra na chlapca Erika z jedneho filmu, nahodi si zelene kapsace, modru kockovanu koselu, rozpusti si vlasy, choda sa ako chlapec, rozprava ako chlapec v mnyzskom rode a vyzera uplne ako chalan. Pritom je to typicke dievcatko, co sa rado paradi, ale dokaze sa neskutocne premenit, ze sa aj na chlapca podoba. Ked sa hra na chlapca, je vzdy poslusna, takze v pohode. Ale zvykne sa hravat aj na dievcata z rozpravok, cize je to ok. Aj moju podprsenku obcas ponosi, keby som mala topanky na opatkoch, nosi tie, aj tatinkove si skusala, je to podla mna uplne v pohode.

dejnas
31. júl 2013

pred týždňom sme šli do obchodu... dcérka si vzala bárbi, samozrejme aj synček si vzal bárbinu 😀 ešte aj babkám na lavičke pred domom povysvetľoval, že to neni bábika, ale bárbi 😀
a minule na jarmokoch trval na tom, že chce balónik šmoulinky 🙂 (nie šmoula, ktorého som mu núkala)... tak čo... pán, ktorý balóniky predával sa ho ešte aj zastával - vraj keď je chlap, tak jasné že chce šmoulinku - babu 😀

xenicka13
31. júl 2013

Tak môj dedko bol najmladší z 12 tich deti, 11 súrodencov mal dievčatá a celé detstvo chodil v sukniach, aj do skoly 😀 , a bol normalny 😉

fialkaa
31. júl 2013

Moj 3.5rocny syn ma velmi rad babiky a rad kocikuje. Zatial doma ziadnu nema, ale zvazujem, ze mu kupim takeho cernoska v Ikei. Ked sme tam posledne boli, velmi tu babiku pestoval a aj ho "kojil". 🙂 Tak isto minule na ihrisku - pozical si kocik s babikou, pekne kocikoval a aj babo nachoval. 🙂 Nie je to jeho najcastejsia hra, ale ked ma prilezitost, rad sa s babikou zahra. Nevidim na tom nic zle. Deti sa ucia od dospelych, my mame teraz doma male babo, tak maly opakuje po mne.

aristka
31. júl 2013

@sisaha deti si do skrine dávajú veci samé,ak idem na kontrolu ,sú pritom ak idem do šufla ,alebo chcem vidieť šufel a to len kvôli bordelu ,sú pritom a bývajú pod mojou strechou a takto to bude fungovať,nehrabem sa im vo veciach,nesledujem čo si kde píšu,to sú ich záležitosti a súkromie...ja aj zo súrodencami sme rodičom do skríň nechodili,mamine veci zo skrine som si neobliekala ,ak sme sa hrali ako deti mama nám buď spravila alebo pomohla spraviť,alebo dala starú handru a spravili sme si ....a ak som sa malovala s jej dekoratívnou kozmetikou ,jedine vtedy ak mi to dovolila a v tejto dobe sú aj pre deti líčidlá ,takže stačí kúpiť a môžu sa deti malovať rad ,radom a moja kozmetika to v šťastí prežije....

ichbinich
1. aug 2013

@sisaha: Moj pozna tiez vsetky znacky aut od 2 rokov, naucil sa asi v priebehu dvoch tyzdnov. Este ze ich sama skoro vsetky ovladam 😉
Nastastie sme este ostali pri znackach a este nie sme pri jednotlivych modeloch, puh, to by som mala co dostudovat 😀 Niektore pozna uz aj jednotlive modely, ale nastastie nechce este odo mna vsetky. Ale vcera vecer pri zaspavani sa pytal, ze kde predavaju Alpha Romeo? To aby som brala zlate stranky do postele 😀 😀

Ale inak ma aj kuchynku a rad vari. A samozrejme najradsej muffiny v naozajstnej kuchyni. Potom cupi pred rurou a robi mnam 😉 😀

mariuskaa
1. aug 2013

@iivkaa1 ahoj moj maly ma 4 a jeho najoblubenejsia farba je ruzova...
😀 vzdy.. chce ruzovy balon, a aj povie, ze to je pre dievcata.. ale o sekundu, ked si ma vybrat, zase si vyberie ruzovu.
ale hra sa s autami, robotmi, a vstkym,... chlapcenskym..
viem, ze to nie je to iste ako prezivas ty, ale nerobila by som z toho vedu.. este je skoro sa "vzrusovat" nad tym.
Druha vec, kukni sa na Shiloh Pitt, (brada Pitta dceru), oni ju nechaju je vlastne idividualizmus podporuju... a ked sa chce obliekat ako chlapec nechaju ju.
Este je skoro vravim.. ale aj keby neskor chcel pokracovat, ja by som ho usmernila alebo dala radu, ale nechala tak.

mariuskaa
1. aug 2013

@xenicka13 wow neuveritelne po 11 dcerach sa im konecne podaril tvoj dedko...

Mojho muza kolega ma 6 dcer a nechal to uz tak... 😀

Strana
z2