3-ročné dieťa zdraví cudzích ľudí
Je toto normálne? Alebo si vynucuje pozornosť na ihrisku od iných rodičov. Venujem sa mu naplno, nemá dôvod podľa mňa hľadať pozornosť inde. Stretli ste sa s tým?
Bolí ma, že aj k detičkám pribehne akoby ich poznal, pozdraví,niekedy vyobíjma a deti na neho všetky do jedného zazerajú a ani sa nepozdravia. Už som mu sto krát vysvetľovala, že cudzým ľuďom sa nezdravíme ako to mám riešiť? Neviete mi niekto poradiť? Myslíte, že mám s ním zájsť k psychologičke?
@maruska.s ;(
@cervenaruza123 tak to mi pripomenulo moju neterku. Jej rodičia mali nápad, že jej zavolajú na Mikuláša susedov, ktorí zahrajú Mikuláša a čerta s anjelom. A keď bude dobré dievčatko, pôjde s anjelikom, a keď zlé tak ju vezme čert. Ešte som im hovorila, nech ju nestrašia, že sa bude báť.
No a čo sa nestalo : anjelik neprišiel - ochorel, tak prišli Mikuláš s čertom. A malá celá spokojná, že teda čo už, hoci bola dobrá, anjelik tu nie je, ona si ide s čertom. Mikuláš nezaujal. Tak namiesto radosti boli krokodílie slzy z krivdy a nespravodlivosti, že ju rodičia nepustili s čertom do pekla. 😅 Má 2 a pol roka.
je to normalne a zlate, aj moja to robila, stale objimala rodicov inych deti cestou do skoly, este ako prvacka. poradkyna mi povedala, ze nemam zabijat jej spontannost, tak som neriesila. potom jej deti robila v skole zle a bohuzial uz jej presla ta spontannost, zivot ju naucil, tiez sa este tesi ale voci cudzim uz nie je taka srdecna.
Ja mám 3,5 ročného síce objatia nedáva,ale do reči sa dá s každým.minule taký starší pár vyhadzoval smetie, išli sme okolo,tak sa pozdravil a dal sa s nimi do reči,10 minút sme tam stáli a na koniec, že nech prídu na kávu niekedy 😆 (toto robí často, všetkých ku nám pozýva, prípadne sa pozve sám na návštevu 😆)
Dieťa nechať doma a k psychologičke zbehnúť sama so sebou 🙃
Co si soravila inak prosim?

Áno, aj v škôlke, mam z jeho rozprávania pocit, že sa mu deti skôr vyhýbajú kvôli tomu, že on je taky kontaktný. Tiež som už vysvetľovala, že niekto to nemá rád, že niekomu to vadí. Tak mi vravel, že len za prstek pohladkal, ale aj tak ten chlapček odišiel od neho 🤷♀️