icon

4 ročná dcéra vylúčená z vianočnej besiedky

kobylamodra
11. dec 2018

Ahojte. Dozvedela som sa od ucitelky, ze na vianocnu besiedku do skolky mozeme prist, ale ze dcera (4 roky) bude v publiku, lebo ze im kazi vystupenie a nechce spolupracovat a posediet. Uznavam, ze je narocnejsia na spolupracu. Ale chcela som sa spytat, stalo sa to uz niekomu?

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@saslavka73 ide o CR 😉

dzulli1980
11. dec 2018

@zuzanapjat Pozri, každý má svoju pravdu, svoje skúsenosti, aj ja, aj moji súrodenci sme takých spolužiakov/čky mali ... v konečnom dôsledku to nič nemení na skutočnosti, že učiteľky sa vo vzťahu k matke toho dievčatka zachovali sprosto tým, že "nezvládnuteľnosť" jej dieťaťa neriešili skôr ...

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Tak na Čechov nemam pozitívny názor. Mala hovorí po slovensky alebo česky? Oni nás nemajú radi, sú to len kecy. Neverila som, zažila som.

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@saslavka73 hovori cesky + svojou recou. ale ak by aj vobec nehovorila, tak co ako... hovorila som teraz s ucitelkou ms s 30 rocnou praxou... ze toto je nenormalne. pravidlo cislo jeden je nevylucit ziadne dieta! aj keby malo byt v ramci predstavenia za pavuka, ktoreho ucitelka chytila 😁 a v nasom pripade jedna cely cas len sedela na riti... ok, druha aspon pustala radio

marfikchov
11. dec 2018

@pininka koľko besiedok ste pripravili, ak sa smiem spýtať?

eva112014
11. dec 2018

@kobylamodra A vieš už ako ďalej? Lebo týmto sa "problém" nekončí!

zuzanapjat
11. dec 2018

@kobylamodra keď hovorí česky, prečo sa jej neopýtate či chcela vystupovať, či nechcela, prečo nerobila to, čo chceli učiteľky apd. ? Však keď hovoriť vie, kde je problém. Iné 4 ročné deti vedia dať najavo, či sa tešia na vystúpenie, či vedia že idú na vystúpenie... Vy len dedukujete lebo "pozerala nechápavo". Veď sa jej opýtajte. A učiteľky ste sa opýtali, ako im "kazila vystúpenie"? Čo robila keď nechcela ani posedieť a keď mala pokyny na saláme? Či im rozumela, nerozumela. Lebo mne to príde, že vašej malej dokopy nerozumiete ani vy, len si musíte domýšľať, ale učiteľky sú na vine.

marfikchov
11. dec 2018

@zuzanapjat plne súhlasím, presne tak to bolo... Len v 80tych rokoch rodič prijal, čo mu bolo povedané, kde teraz sa polemizuje nad tým, čo povie učiteľ ci lekár, či postupovali ako mali a či by nemali inak, a to nie je také a onaké... Nikdy som nedostala ani od rodičov, nie to od učiteľa, ale bola som svedkom, kedy sa učiteľ neudržal a vypálil a decko ani neceklo, vo sa balo druhej bitky doma. Teraz rodič pride vytrieskať učiteľa, v lepšom prípade ide rovno k riaditeľovi

zuzanapjat
11. dec 2018

@marfikchov no sama nechápem, ako je možné, že dnes je toľko detí s poruchou chovania - hyperaktivitou a neviem čím všetkým a stále sa im má celý svet prispôsobovať a chápať ich atď. Moja spolužiačka len raz zanadávala učiteľke a učiteľka ju tak zdrapila za ucho, že jej ho natrhla. A chalani? Tí mali taký rešpekt že až. Tak kde bola vtedy tá hyperaktivita a porucha chovania. Dieťa nespolupracuje - nepočúva, robí si čo chce, ale na vine je....... učiteľka.

pininka
11. dec 2018

@marfikchov dosť,keďže som pracovala v škôlke, a nebol to program na 10 minute ale zakaždým minimálne 45 minút. Každému dieťaťu som písala po večeroch básničky, site presne na ich povahu a vlastnosti.

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Tak áno malo by to tak byť. Ani ja som toto nezažila a to som videla všelijaké deti.

marfikchov
11. dec 2018

@kobylamodra nooo, trúba jedna, na riti sedela a hovno robila a ešte aj decko vylúči, bo sa jej nechce s ním zapodievať. Fuj fuj, taká by mala plat vrátiť... Ja dnes napr som jednému povedala, nech to, čo urobil hodí do koša, lebo to čo stvoril sa nedalo použiť, ani upraviť či opraviť, 10 deti pochopilo, ako má strihať, skladať, zlepiť, no tento ani za pána. Nožnice už vie aspoň držať, dva týždne dozadu ani to. Prepáčte, ale prvák tieto zručnosti má mať zvládnuté a rodič by nemal ocakat, aby ho to v škôlke či v škole učili. Poviete, že to nebolo pedagogické, ale čo urobiť s upatlanym, ulepenym papierom, ktorý mal stať... Tak skončil v koši a dám krk na to, že on z toho trauma mať nebude, a dovolím si povedať, že to má u riti

saslavka73
11. dec 2018

@marfikchov Môj muž by to ani dneska neurobil.😁

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@eva112014 pojdem sa porozpravat s ucitelkami. aka je, ako sa sprava, co cele dni robia, ako spolupracuje... a co odporucaju , ze s nou mam robit. okrem doslednosti 😂 lebo to mi povie kazdy. dosledna som tak, ze ma z toho ide kolkokrat porazit a zatial mi nikto inu radu nedal

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Riad sa svojim srdcom. Ver svojmu instinktu.

dadinka85
11. dec 2018

9n

jana_eyre
11. dec 2018

ja som zatial vela besiedok neabsolvovala, asi len nejake 4ri a sice moje decka zvacsa posluchaju, ale samozrejme kazde malo v triede take, co viac vymyslali a neposluchali (podla mna to.je uplne v kazdom kolektive) vzdy boli zapojene vsetky deti, kazde po svojom a tie neposlusnejsie boli viac napominane a najblizsie k ucitelke aby vedela korigovat.. neviem, je to zvlastne aby to bolo riesene takto radikalne, pretoze verim, ze nech je dcera akokolvek akcna, musi jej to byt luto..

jana_eyre
11. dec 2018

@marfikchov mna vzdy udivuje jedna vec - ak sa niekto na mk stazuje na konkretnu ucitelku alebo sa pozastavi nad jej rozhodnutim, tak sa vztahovacne a urazene zacnu obhajovat ine ucitelky, preco?

fakt neexistuje, ze tak ako su vseliake "druhy" matiek, tak su aj vseliake "druhy"uciteliek a mozu byt AJ naozaj ucitelky co byt ucitelkami nevedia?

eva112014
11. dec 2018

@kobylamodra Moja dcérka bude mať budúci rok vo februári 5. A sme v zahraničí tiež a tu vôbec nemáme takéto, že básničky a vystúpenia pre radosť, radosť rodičov. Majú vianočné posedenie detičky v triede a spolu si spievajú.(posielajú nám aj fotky cez whatsap). Teraz piekli si v škôlke medovníčky. Inak ako rodič môžem sa dohodnúť s učiteľkou, či chcem škôlku navštíviť a sama to tam "odsledovať", ako to prebieha, alebo nie. Dokonca máme anonymné dotazníky, ktoré my ako rodičia posielame poštou do školy, riaditeľovi. A malá mi tam chodí rada, aj keď nerozumie.😊
Určite ti držím palce! Ak nezabudneš, tak napíš, že čo je s vami, čo je s malou .

pininka
11. dec 2018

@zuzanapjat pokiaľ viem je december, a školský rok sa začína v septembri, ak mali s dieťaťom problem, prečo si rodičov nezavolali a neriešili to? Besiedku tiež nenacvicovali asi jeden deň, prečo nepovedali už dávno že.dieta nespolupracuje a nebudú sa sním trápiť? To by bolo pedagogické. Nikto nevravi,že učiteľka môže za to aké je dieťa, ale za riešenie a komunikáciu medzi rodičom a škôlkou áno.

eva112014
11. dec 2018

@jana_eyre Pozor! Obhajujú takéto učiteľky, iba tie ženy-učiteľky, ktoré sú také isté!!! Učiteľky, ktoré učiť nevedia a potrebujú deti samoukov ... Respektíve, nemajú trpezlivosť na výučbu detí. Česť výnimkám (napr. pininka, u mňa 100 bodov).

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
eva112014
11. dec 2018

@cocolino234 Súhlasím!

marfikchov
11. dec 2018

@pininka a na čo pre pána treba volať rodiča, však každý deň je minimálne s jedným, však ho do tej škôlky vodia. Keď mne učiteľka povie, že dnes bol besny alebo čosi vyparatil, tak to viem v ten deň. Na čo by ma volala, pre pána.

marfikchov
11. dec 2018

@eva112014 povie pani v akej profesii?

pininka
11. dec 2018

@eva112014 ďakujem veľmi pekne, mala som šťastie na úžasnú riaditeľku, ktorá by vraždila.ak.by sa niekto takto snažil ublížiť dieťaťu. Mali sme.dievcatko, ktoré sa narodilo s poruchov rastu, bola.malinka ako bábätko a to mala 4 roky, nikde ju nechceli, vsade sa vyhovárali že oni majú čas vyložiť ju na zachodik, pomôcť jej chodiť po schodoch. U nás ju deti milovali, pomáhali jej na schodíky, držali ju pri umývadle samozrejme pod naším dozorom. Učili sa,že aj iné deti sú a že s nimi vieme fungovať. Ale boli aj kolegyne ktoré si pri obede sadli chrbtom k deťom, že oni sa chcú najesť a bolo im jedno,že sú tam dvojročné deti, ktoré ešte nemajú takú motoriku aby sa najedli bez toho aby väčšina nebola na zemi.

pininka
11. dec 2018

@marfikchov panebože ty si odkiaľ spadla. Určite vieš čo tvoje decko robilo celý deň v škôlke, ty si super intuitívna. Aj poloopica vie,že deti sa v inom prostredí správajú úplne inak. Ak učiteľka nechce alebo nevie komunikovať s rodičom, tak nemá čo robiť v škôlke.

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@marfikchov ja som na dceru jediny raz nedostala ziadny zly ohlas od uciteliek za cele tri mesiace. na rodicku hovorili, ze sa novacikovia krasne adaptovali, ze su vsetci plne samoobsluzny a pekne sa zapajaju.

pininka
11. dec 2018

@marfikchov prečítaj si dobre posledný príspevok autorky,keď sa tvaris,že nechapes. Nedostala jediný zly a negatívny ohlas na dieťa a zrazu z ničoho nič nerozumie a nebude vystupovať. Choré choré chore

lucinkab
11. dec 2018

@zuzanapjat presne si to vystihla. Mater vsetko decku dovoli nevychova ho k ucte k dospelym s poslysnosti a potom su ucitelky tie zle.....aj my mame jednu extra taku mamicku co za decko dycha ,ma 5r ani najest sama sa nevie ani pit z pihara a ked bola besiedka tak sa tak kmitala ako nepricetna na psychiatriii....