icon

5,5-ročná dcérka nechce ísť na výlet zo škôlky

7. nov 2025

Ženy poraďte, dcéra má 5,5 roka chodí do škôlky už je predskolacka. Dnes učiteľky povedali ze sa pôjde na výlet autobusom cca 30 km od škôlky, no a dcéra mi reve celý čas že ona nechce ísť a vymýšľa si hocičo len aby nešla. Toto iste bolo minulý rok a na koniec nešla. Nechápem tomu správaniu, v škôlke ma aj kamarátov aj učiteľky sú dobré. Mám ju dat na silu na ten výlet alebo ju nechať doma. Nechcem aby bola dajaký vyvrhel alebo co. Za chvíľu možno pôjde do školy a keď aj tam bude toto robiť tak ďakujem pekne.

stellarstar
7. nov 2025

Ak nechce tak ju netlač

anonym_b34962
7. nov 2025

@anonym_autor Podľa mňa ak nepomáha namotivovať ju tak nasilu nie.Ak má niečo čoho sa bojí môže mať aj traumu. Dobre by bolo keby ste mohli ísť aj vy aby sa osmelila.Ale zase ak prekoná strach a zistí, že sa nemá čoho báť tak by to bolo dobre. Nebojte sa môže za rok ešte dozrieť a bude ok.

anonym_cd0296
7. nov 2025

jasne, ze ju nenut, aky vyvrhel prosim ta

amdornik
7. nov 2025

moja nebola ako tretiačka na ZŠ ako jediná v škole v prírode. jednoducho nechcela a necítila sa na to byť týždeň mimo domova a mimo mňa. absolútne som ju do toho netlačila. dnes má 16 a lieta po táboroch aj na 2 týždne. a úplne v pohode.
nechápem, prečo sa o nej takto vyjadruješ...

janamt
7. nov 2025

Určite by som rešpektovala názor dcéry a na výlet ju nenútila ísť...ale asi by som jej povedala, že tam deti zrejme zažijú niečo fajn, ako keď ideme ako rodina na výlet a deti sa potom o tom budú v škôlke rozprávať.

januska12323
7. nov 2025

Nedramatizuj, skús zistiť prečo nechce ísť a keď nepôjde tak nepôjde, svet sa nezrúti.

euka210
7. nov 2025

@anonym_autor ved je to dieta, zbytocne dat nasilu.
Mne moj 8ak dnes zahlasil, ze on na lyziarsky nechce ist 🤦‍♀️

unicornlady
7. nov 2025

Keď bude staršia, bude inak premýšľať.
Možno sa bojí ísť takto, že nemá toľko opory v dospelom. Predsa je to iné, ak ide s tebou niekam. A iné, keď je 1 učiteľka na niekoľko detí.

unicornlady
7. nov 2025

@euka210 Ja som napr. tiež nechcela ísť na lyžiarsky, lebo tí, čo nešli, tak sa potom učili. A nakoniec som teda šla. A ako naschvál, v ten týždeň dali chrípkové prázdniny.
(ten lyžiarsky by mi sám osebe nechýbal, ani taký dobrý kolektív sme neboli na ZŠ)

anonym_b78fe8
7. nov 2025

Má to zmysel? ty by si šla niekde nasilu? bude tam zdutá, možno aj uplakaná, učiteľky nebudú mať priestor chlácholiť ju. Pokazí výlet všetkým a bude si dlho pamätať, že si ju poslala niekam proti jej vôli. Ona ti verí. Skôr sa zameraj na hľadanie príčiny a rieš s ňou dôvod, prečo nechce ísť, aby mala v škole chuť zapojiť sa do spoločných aktivít mimo bydliska.

ukulela
7. nov 2025

@anonym_autor co dcére prekáža? Cesta autobusom? Nerada sa presúva? Asi sa niecoho boji. Skus to zistiť. Mozno staci len motivovať.

haley7897
7. nov 2025

Nemáte možnosť ako rodičia ísť s nimi? Ja som akurát včera bola ako dobrovoľník s triedou mojej 6 ročnej na celodennom výlete.

ivangeline
7. nov 2025

Ak môže ostat doma, tak prečo nie? Ak sa nedá dohovoriť, nejak presvedčiť, ísť s ňou napr ako dozor navyše.. alebo iné alternatívy, nechala by som ju doma.

mamutka
7. nov 2025

@anonym_autor nebojí sa cestovať busom? Poznám taky prípad, museli to cele týždne nacvičovať, aby dieťa zvládlo výlet.

alickapusinka
7. nov 2025

Niektore deti nie su take že idu z domova na týždeň preč.Deti sú niektore take že chcu spať na svojej posteli a nie na cudzom mieste.Prečo by ma ísť ked nechce načo nútiť.Moja neter napríklad ked bol Mikuláš nikdy v škôlke nebola už je dospelačka ale nikdy nechcela ísť a ani na výlety a ani v deň ked mal byť v škôlke Mikuláš tak nikdy nebola zostala ten deň doma.

dory11
7. nov 2025

Prosím vás len ju nedávajte na silu keď nechce .
Skúsiť zistí prečo nechce ísť ?( Nechce ísť prostom že ide iba z pani učiteľkami ,nechce spoznávať neznáme miesto bez rodičov /veľmi blízkych ľudí ( teda ľudí v ktorých má istotou a dôveru ),nechce ísť autobusom ).
Naozaj keď nechce nedávajte na silu iba jej vybudujete odpor a určite nebude vyvrchel ani nič moja sa. Pre chorobu nezúčastnila karnevalu škôlke a deti sa potom onom rozprávali a určite nebola vyvrhrel ani nič podobné .
Ja sa mojej 4,5 ročnej pytat či chce ísť či chce ísť na krúžok tanečnej či chce ísť na taký krúžok kurz o zubkoch proste vždy rešpektujem jej nazor keď povie nie tak nie keď áno tak áno nikdy nie na silu keď vidím že sama nevie tak sa jej snažím vysvetliť o čom to bude aké to bude že tam budú jej pani učiteľky vždy na blízku keby dačo potrebuje ale že ak nechce je to v poriadku nemusí ísť nebudem ju nútiť má čas sa rozhodnúť ..

urcite nebude vyvrhrel ani nič podobné neboj sa

anonym_01bdc9
7. nov 2025

@anonym_autor rešpektovala by som to, nikdy by som dieťa nenútila do takýchto aktivíť

zajinkakoni
8. nov 2025

@anonym_autor veď výlety nie sú povinne. Nenút ju… ani keď bude chodiť do skoly. 🤷‍♀️ ak nechce, tak nemusí.

deedol
8. nov 2025

ked nechce, nedala by som ju. mozes skusit zistit, ze preco, ale mozno aj nezistis.
rovnako kopa deti nechce chodit do skoly v prirode, ked nastupia do skoly, a je to uplne ok.