5-ročná dcéra začala odmietať chodiť na krúžok
Ahojte..dcera (5r) zacala chodit na kruzok - bola tam ale zo 5 krat, vzdy prisla natesena ze sa jej pacilo. Zrazu obrat a ze nechce chodit, snazila som sa ju nejako presvedcit ale stale mi opakuje ze nechce ze ju to zrazu nebavi. Neviem co robit, ma to uz zaplatene na pol roka, nechcem ju zas nutit nasilu ale ona je niekedy taka trvdohlava povaha..
@anonym_autorpreto, lebo dávate na krúžky pomaly novorodencov, neviem čo je to za móda... Proste typické malé dieťa, ľahko sa nadchne, ale rýchlo nadšenie opadá a nič ho dlho nebaví a mohla si s tým rátať a zbytočne si vyhodila peniaze na ten krúžok.
A akože načo si platila na pol roka 5 ročnej? 🤦♀️ nie. Nedala by som ju už keď nechce. Asi sa jej niečo stalo. Ona nemôže za to, že ty si zaplatila na pol roka. 🤷♀️
Čo je to za krúžok? Možno by som týžden dva dala pauzu a potom uvidíš ako bude ďalej
@anonym_autorpreto, lebo dávate na krúžky pomaly novorodencov, neviem čo je to za móda... Proste typické malé dieťa, ľahko sa nadchne, ale rýchlo nadšenie opadá a nič ho dlho nebaví a mohla si s tým rátať a zbytočne si vyhodila peniaze na ten krúžok.
@marsmykkok presne môj názor . Každý sa teší kým nezistí že to je stále.
Kurz bolo treba uhradit dopredu na stanoveny pocet mesiacov...je to sportovy kruzok. Ona je dost pohybovo zdatna preto som ju tam dala
može byť len unavená alebo unudená
si tam s ňou celý čas? možno sa tam niečo stalo
skús jej dať pauzu a uvidiš čo bude
so synom (3r) chodim na kružok máme zaplatene na rok od septembra do juna a máme možnosť čerpať náhradky keď vynecháme
ahoj , v tomto veku sa deti nadchnu, lebo sranda , zabava... pokial sa od nich uz nieco vyzaduje, to sa im nie vzdy paci... ja som takuto situaciu riesila tak, ze do pol roka dokoncila, vysvetlila som , ze to nie je pocitovny kruzok, ked chcem zaplatim a idem a ked nie tak nie, vedela som, ze tam nie je ziaden problem v kolektive alebo trenerke atd... proste len povinnost... ked pochopila, ze deti sa hraju vonku a ona musi na tanecnu, to sa jej uz nepozdavalo... pol rok dokoncila... prestala chodit a o rok sa vratila uz v ramci ZS na tanecnu, chodi dodnes a miluje to...
@marsmykkok 👍👍👍 ale zase musíš uznať, že keď dáš dieťa na krúžok, najlepšie každý deň nemusíš sa mu vtedy venovať
@anonym_autor ak bude mat ist a povie ti, ze nejde, tak ju nedaj, ale snaz sa od nej zistit, co sa jej tam nepaci. Ono mozno opadlo prvotne nadsenie, mozno ju niekto upozornil, nieco povedal, mozno jej nesedi kolektiv a mozno je to len lenivost.
Moja mi urobila to iste ale ako 6 rocna nastastie som platila mesacne,povedala mi "mamina ja tam uz nebudrm chodit,ked ma tam das ja si sadnem a budem sediet" chodila na tanecnu aj s mensimi detmi a ona nepotrebovala tolko opakovani takze som napisala mail ze uz chodit nebude,bolo to tesne pred koncorocnym vystupenim. Nemalo to vyznam nutit ju ked nechcela.
tiez som toho nazoru, ze rodicia nevedia co od dobroty dat a vymysliet pre deti. maju prehnanu kontrolu nad sladkostami, kruzkami, aktivitami a potom ked ma dieta 10 rokov a je narocnejsie ho usmernit, rodicia popustia. vsetka ta snaho drzi rodicov tak prvych 5 rokov. Cely tento pristup je pomyleny.
Za mna mas dve moznosti, bud sa dohodnete, ze dokonci polrok a uz ju viac neprihlasis (to budes opakovat kazdu hodinu), alebo prestane chodit odteraz.
Netreba 5 ročne deti dávať na krúžok. Také deti ešte nevedia co chcú.
@bielasovicka jasné, že nevedia čo chcú 🙂 Preto treba vyskúšať viac krúžkov, nech sa dieťa v niečom "nájde." A 5 ročná už nie je novorodenec preboha, v tomto veku sa začína s väčšinou športov
@anonym_autor nestalo sa tam nieco? Hladala si dovod preco zrazu nechce?
@anonym_autor nestalo sa tam nieco? Hladala si dovod preco zrazu nechce?
@euka210 noo veru nad týmto by som sa zamyslela👍
@anonym_autor moja ako 5 rocna chodila na tanecnu a veru vela deti prestalo chodit alebo chodilu tam s placom. Vsetko ten vek predskolaci. Moja rok dokoncila a uz nechcela tak som jy nedala. Nudila sa tam ceky rok robilu prakticky to iste ludove tance. Zaroven chodila aj na vytvarnu a to xhodi doteraz uz je 3ckab tu chcela aj nadalej
@bielasovicka moja dcera ma 4roky, chodi na tanecnu pripravku a velmi sa jej paci, zalezi od povahy dietata a okolnosti 🤔
@bielasovicka jasné, že nevedia čo chcú 🙂 Preto treba vyskúšať viac krúžkov, nech sa dieťa v niečom "nájde." A 5 ročná už nie je novorodenec preboha, v tomto veku sa začína s väčšinou športov
@belllinka jasne väčšinou sa všade platí na pol roka tak rodič bude len tak skúšať každú chvíľu veď peniaze doma bežné tlačíme aby dieťa bolo pár krat na krúžku a potom zistí že to nechce .
@belllinka jasne väčšinou sa všade platí na pol roka tak rodič bude len tak skúšať každú chvíľu veď peniaze doma bežné tlačíme aby dieťa bolo pár krat na krúžku a potom zistí že to nechce .
@parvinka0001 ved normalne dohodu s dietatom, ze ked chce skusit nejaky kruzok, vydrzi aspon toho pol roka. Potom moze skusit nieco ine, ak ho to nechyti. Co je na tom? Peniaze, ktore som dala detom na sport, sutaze a vybavenie lutujem uplne najmenej 🙂
Skús predsa len nenápadne posondovať, či sa niečo nestalo.. nerobia si z nej srandu, neni tam nejaká “iná partia dievčat” atď? Možno keby som toto vylúčila, tak potom by som uvažovala, že ju to tam naozaj nebaví..
Nám sa stalo podobne pri mojej takmer 4r dcére. Z nadšenia do úplného odmietania športového krúžku. Aj som to riešila s lektorkou. Nedošli sme na dôvod. Mali sme s dcérou rozhovory. Keď daný deň úplne nechcela, nedala som. Ale vždy som sa pokúsila a niekoľkokrát na krúžku bola s ňou. To občas pomohlo a krásne sa zapojila. Cez koleno s to však nelamala a druhýkrát ju na krúžok už nezapísala.
Ja som dceru zapisala tiez na sportovy, Gymnathlon… plati sa na pol roka… ako za mna je to super - vseobecna pohybova priprava, nevidim dovod preco by 5 rocne dieta nemohlo 60 min do tyzdna niekde byt na kruzku…. ak je pohybovo zdatna, nepredpokladam ze by bol problem v tom ze jej to nejde a nechce a zase… po 5 rocnych detoch nikto nechce heroicke vykony je to viac menej o hre nie???
Za mna vydrzat , uz len z principu…. ale kazdy mame na to iny nazor…. Nic hlbsie za tym byt nemusi ziadna sikana ani nic hned zavazne…. proste sa jej nechce. Uz je to na tebe ako ju chces viest dalej, ako velmi ti zalezi aby nieco robila/ zotrvala ( vseobecne )……
@anonym_autor aj moja to iste..kruzok v skole som nastastie platit nemusela, bola tam 2x a ze ona tam chodit nechce, pol hodinu predtym ako mi to povedala mi vravi, ze bolo super..predtym zrusila iny kruzok par minut pred prvou hodinou (ten som este neplatila, tak sme to hned zrusili) ..pred dvomi rokmi mi zrusila iny kruzok, tiez v deň registracie,,teraz ma 7r. Je prvacka, tak ju necham zvyknut si,,ale myslim, ze o rok dva tri to ine nebude,,len aby to raz nelutovala,,najma ked jej brat sa aktivne venuje dvom kruzkom - sportom..
Myslim, ze je v poriadku ak rodic podporuje svoje dieta v sportoch, umeniu ci inych zaujmoch, bez ohladu nato kolko ma rokov..aj odbornici vravia, cim skor sa zacne (je to individualne...) tym lepsie,,zalezi na mnohych okolnostiach, kruzku, povahe dietata atd. Tie hejty tu su neopodstatnene. Je tolko talentovanych ludi, ktory zvacsa sa danej cinnosti venuju od 4-6 rokov a dnes sa tym zivia..u takych malych deti je to ale najma o zaujme, zabave a chuti,,nejde o povinnost. Ja za nas stale vravim - niesme bohaty, nemozme si dovolit toho tolko co iny, napr.niektory rodicia kamaratov našich deti, ale ak im mozeme dopriat nieco co ich bavi a robi stastnymi tak to urobime..ak by chcel byt syn lyziar, nato zial nemame financie,sponzorov ani sneh, ale vybral si fotbal a to uz sa da..ja som take moznosti sice tiez mala, ale nemala som oporu a zaujem u rodicov, a moj muz ten nemal ani tie moznosti..vazte si, ze mozete svojim detom obohatit detstvo a dat nieco co im v buducnosti moze pomoct (kamaratstva, kontakty, skusenosti, znalosti...)
Poviem ti moju skúsenosť, dcéra je športový talent, vyniká extrémnou silou, ohybnostou. V 5 rokoch sme ju dali na tenis, niekedy dobre, niekedy zle, potom už len zle, strašne sceny, revy. Po 1,5 roku sme to vzdali. Tiež sme do treningov dali vtedy niekde okolo 2500eur+, takze mi dlho trvalo zmieriť sa s tým, bolo to tazke vidiet taký premarneny talent - bola urovnou vyššie ako oveľa staršie deti, tréneri ju chválili, aj som sa na to dívala z pohladu zbytočne vynaložených penazi. Musela som otocit mindset, že nie je podstatne to, čo chcem ja, ale čo ju robi stastnou a že tie peniaze aj tak padli na úrodnú podu - veď predsa sa hýbala na čerstvom vzduchu. Tenis dodnes nenávidí, čo je velka skoda a osobne neverim, že sa k tomuto športu niekedy vrati, aj keď my sme s mužom hrávať chodili veľmi radi.
Teraz bude mat 8 a chodi na veľa kruzkov, ktoré si sama vybrala. Má extrémne veľa energie a toľko kruzkov jej ju pomaha vybiť, ja som jej dala možnosť, či chce- chodi na umelecké-tanečné, výtvarná, matematicky, dramaticky, anglicky jazyk a vzdušná akrobacia. Ziaden kruzok nie je však profi, ktorý by ju viedol cestou profi športovca/umelca, všetky jej však nadštandardne idu a aj ich rada navštevuje. Zase sa to vo mne bije, že vidim, že je multitalentovana sportovo, umelecky - tanečné aj v kreslení/vyrabani vdaka perfektnej jemnej motorike a kreativite, stojím pred dilemou a mám velky rešpekt pred tým, či sa ešte nejakému krúžku neobetovat, aby mi to raz nevycitala, že mala na to byt niekde úplne inde. Na druhej strane, aby som nevyzerala premotivovana, mám aj druhé dieťa, to je športový antitalent, po umeleckej stranke hroza, po tých ostatnych slaby priemer - snažím sa byt podporujúca, ale tam sme si povedali, že to nemá zmysel ho tlacit do športu, ma záujmové kruzky, ale nie drahe, len take, aby niekam chodil, tam sa zameriame čisto na vzdelanie. Takze z mojej skusenosti, netlac na pílu, ak nechce chodit, dohodnite sa so športovým klubom na pauze, pripadne nájdite náhradníka, ale mne vysli v ústrety a mohla som ju z tenisu odhlásiť, aj keď sa oficiálne nedalo.
Myslim, ze je v poriadku ak rodic podporuje svoje dieta v sportoch, umeniu ci inych zaujmoch, bez ohladu nato kolko ma rokov..aj odbornici vravia, cim skor sa zacne (je to individualne...) tym lepsie,,zalezi na mnohych okolnostiach, kruzku, povahe dietata atd. Tie hejty tu su neopodstatnene. Je tolko talentovanych ludi, ktory zvacsa sa danej cinnosti venuju od 4-6 rokov a dnes sa tym zivia..u takych malych deti je to ale najma o zaujme, zabave a chuti,,nejde o povinnost. Ja za nas stale vravim - niesme bohaty, nemozme si dovolit toho tolko co iny, napr.niektory rodicia kamaratov našich deti, ale ak im mozeme dopriat nieco co ich bavi a robi stastnymi tak to urobime..ak by chcel byt syn lyziar, nato zial nemame financie,sponzorov ani sneh, ale vybral si fotbal a to uz sa da..ja som take moznosti sice tiez mala, ale nemala som oporu a zaujem u rodicov, a moj muz ten nemal ani tie moznosti..vazte si, ze mozete svojim detom obohatit detstvo a dat nieco co im v buducnosti moze pomoct (kamaratstva, kontakty, skusenosti, znalosti...)
A ešte, čo sa týka kruzkov celkovo. Dcera bola aktívna od mala, v 4 mesiacoch už chodila na play wisely, plavanie, v roku k tomu babybalance… syn nebol tak rozvijany, lebo sa narodil do corony, keď sme radšej nikde nechodili. Ten rozdiel v nich je tak diametralny, že sama sa pýtam prečo, či to bolo tým, že nemal od mala možnosť tých kruzkov, alebo tým, že je to chlapec, ale dcere ide úplne všetko, na čo siahne - pisanie sme nikdy doma netrénovali, bola ako prvacka najlepšia z triedy, lebo ruku mala z kreslenia vytrenovanu, ju netreba vôbec obmedzovat, čo sa týka počítaču, telky, lebo na pocitaci si spravi ulohy z matematického krúžku, ale viac ju nezaujima, telku si síce zapne, ale odide do druhej izby niečo si kreslit alebo vyrabat. Ak by som mala robit zavery podľa mojich deti, tak kruzky sú pre deti prospesne aj v rannom veku.
Poviem ti moju skúsenosť, dcéra je športový talent, vyniká extrémnou silou, ohybnostou. V 5 rokoch sme ju dali na tenis, niekedy dobre, niekedy zle, potom už len zle, strašne sceny, revy. Po 1,5 roku sme to vzdali. Tiež sme do treningov dali vtedy niekde okolo 2500eur+, takze mi dlho trvalo zmieriť sa s tým, bolo to tazke vidiet taký premarneny talent - bola urovnou vyššie ako oveľa staršie deti, tréneri ju chválili, aj som sa na to dívala z pohladu zbytočne vynaložených penazi. Musela som otocit mindset, že nie je podstatne to, čo chcem ja, ale čo ju robi stastnou a že tie peniaze aj tak padli na úrodnú podu - veď predsa sa hýbala na čerstvom vzduchu. Tenis dodnes nenávidí, čo je velka skoda a osobne neverim, že sa k tomuto športu niekedy vrati, aj keď my sme s mužom hrávať chodili veľmi radi.
Teraz bude mat 8 a chodi na veľa kruzkov, ktoré si sama vybrala. Má extrémne veľa energie a toľko kruzkov jej ju pomaha vybiť, ja som jej dala možnosť, či chce- chodi na umelecké-tanečné, výtvarná, matematicky, dramaticky, anglicky jazyk a vzdušná akrobacia. Ziaden kruzok nie je však profi, ktorý by ju viedol cestou profi športovca/umelca, všetky jej však nadštandardne idu a aj ich rada navštevuje. Zase sa to vo mne bije, že vidim, že je multitalentovana sportovo, umelecky - tanečné aj v kreslení/vyrabani vdaka perfektnej jemnej motorike a kreativite, stojím pred dilemou a mám velky rešpekt pred tým, či sa ešte nejakému krúžku neobetovat, aby mi to raz nevycitala, že mala na to byt niekde úplne inde. Na druhej strane, aby som nevyzerala premotivovana, mám aj druhé dieťa, to je športový antitalent, po umeleckej stranke hroza, po tých ostatnych slaby priemer - snažím sa byt podporujúca, ale tam sme si povedali, že to nemá zmysel ho tlacit do športu, ma záujmové kruzky, ale nie drahe, len take, aby niekam chodil, tam sa zameriame čisto na vzdelanie. Takze z mojej skusenosti, netlac na pílu, ak nechce chodit, dohodnite sa so športovým klubom na pauze, pripadne nájdite náhradníka, ale mne vysli v ústrety a mohla som ju z tenisu odhlásiť, aj keď sa oficiálne nedalo.
@anonym_e938bb noo paani, tak to je sikovne dievcatko 😉👍 Musite byt na mu hrdy.
Ale, je to to co som chcela aj ja povedat..podporovat deti v tom co ich bavi, ci sa z toho "vykluje" aj profik, a bude sa tym to dieta zivit to uz je dalsia vec,,ale tu ide o kruzky, a stale lepsie nieco sa ucit, hybat sa, byt v kolektive, spoznavat ludi miesta,,nez sediet pri mobile a nudit sa. Syn nieje prave dobry vo futbale ale ma vasen pre tuto hru, je cieľavedomý a odhodlany,,bavi ho to a poctivo trenuje,,venuje sa aj inemu kruzku,tiez ho to velmi bavi..dcere ide gymnastika, myslim, ze aj tanec by jej siel, ale chyba jej pokora a odvaha, vytrvalost jej tiez chyba..prijde cas,kedy bez treningu uz to mlynske kolo a snuru neurobi,,takto to vidim ja,ale ona nie,,a ja to musim respektovat
@anonym_e938bb noo paani, tak to je sikovne dievcatko 😉👍 Musite byt na mu hrdy.
Ale, je to to co som chcela aj ja povedat..podporovat deti v tom co ich bavi, ci sa z toho "vykluje" aj profik, a bude sa tym to dieta zivit to uz je dalsia vec,,ale tu ide o kruzky, a stale lepsie nieco sa ucit, hybat sa, byt v kolektive, spoznavat ludi miesta,,nez sediet pri mobile a nudit sa. Syn nieje prave dobry vo futbale ale ma vasen pre tuto hru, je cieľavedomý a odhodlany,,bavi ho to a poctivo trenuje,,venuje sa aj inemu kruzku,tiez ho to velmi bavi..dcere ide gymnastika, myslim, ze aj tanec by jej siel, ale chyba jej pokora a odvaha, vytrvalost jej tiez chyba..prijde cas,kedy bez treningu uz to mlynske kolo a snuru neurobi,,takto to vidim ja,ale ona nie,,a ja to musim respektovat
@babydesire sikovna je strašne, ale povahovo je narocna, tak niečo za nieco.. ešte tak dva roky dozadu by sme ju vymenili za dve rolky toaletného papieru, teraz sa s nou už dá dohodnúť😀konečne🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Zase u vás vášeň je dôležitejšia ako talent. Keď sa vratim k tenisu, taký Hrbaty nebol vôbec talent, ale bol strašne usilovný, to iste cibulková - malá guľa, ktorá nemala talent - ale vďaka pracovitosti, ale aj financnej podpore rodicov, to vedela dotiahnuť relatívne na vrchol. Takze nie je to vzdy len o talente, dôležitejšie je úsilie. Držím synovi palce, aby mu jeho obľúbené športy isli 🙂

Dokým to má zaplatené tak nech tam chodí a potom ju tam už nedávaj.