5 ročné deti sa nevedia zmestiť do kože
Ahojte predom neodcudzujte neviem čo mám robiť. S priateľom mame rok a pól ročnú dcéru, bývame zatiaľ u svokry nakoľko sme kúpili starší dom a prerába sa. Ide o to, že jeho mama ma 5 ročne dcéry ja ich normálne z duše nenavidim ja viem že na deti sa to nemá hovoriť a neviem aká bude ešte moja mala ale oni sú moc aj na koňa. Strašne sú zlé nikoho nepočúvajú hrešia a všetci sa z toho len smejú nič im nikto nepovie všetko môžu, slušne im človek nemôže nič povedať lebo začnú revat a hneď som najhoršia že plaču ale len slušne im poviem že či nemôžu stíšit telefón lebo mala ide spinkať hneď začnú na mňa kričať že neeeeeee a pištat plakať 😖. Malej robia naschval zle berú jej hračky keď sedí mala na sedačke naschval skáču, už ju asi 3x kopli do hlavy a nikto im nič poriadne nepovie len milučko nerob zle. Stále v kuse kričia pištia dokonca škaredo nadávaju aj jeho rodičom a oni nikto nič, za všetko plaču kričia a mne minule za to že som zobrala malej hračku za ktorou sa natahovala mi jedna z nich povedala ze som pi*a. Akože ja už fakt nevladzem z nich neviem co robiť lebo nič im ani povedať nemôžem, dnes som malej kúpila hračku samozrejme ze jej ju zobrali a roztrhali lebo bola z gumy. Mala je dosť náročné dieťa nespáva nepapa idú zúbky momentálne je to s ňou ochlp a ešte oni dve ja sa bojím ze niekedy buchnem a normálne ich vyplieskam.
Určite by som zasiahla keď nezareaguje rodičia zasiahne ja tak ako som spravila ja keď mužovej sestri syn vymýšľal upozornila som syna aj moju dcéru nech to nerobia oni stále pokračovali upozornila som aj jeho otca a on nič nahnevala som sa a jednoducho som zasiahla obaja dostali po zadku jeho otec na mňa vyletel ale všetci stali na mojej strane však si nič neurobil ona urobila správne odvtedy deti nevymyslali už nikdy a že vulgárne moje deti sa odnaucili u nás doma sa tak nesmelo rozprávať a vždy dostali po ústach a odnaucili sa a vermi nikdy mi nepovedali že som p.... u nás sa rozpráva len slušne a keď rodičia nechcú treba deťom to vysvetliť alebo prerušiť kontakt
akože kam ste mali ísť? No nikam, mali ste si najprv zabezpečiť bývanie a potom si urobiť dieťa. Ale nie, vy ste sa s dieťaťom nasáčkovali k priateľovým rodičom (nie sú to tvoji svokrovci), tak čo čakáš, že sa tam bude riadiť všetko podľa teba? Iná vec je, že tie dve malé sú zjavne nevychované, čo znamená, že ani ich rodičia nebudú zas takí "v pohode", pretože normálni rodičia takto deti nevychovávajú. Celá rodina mi príde nejaká zvláštna, ty si ich predtým nepoznala? Či nevadilo, hlavne nech máme kde bývať, keď sa nám už šmyklo?
@danica2711 Tak toto mi príde strašne nevhodné a neslušné, komentovať niekoho rozhodnutie mať dieťa, štýlom ,,keď sa vám už šmyklo,,...🤦🏻♀️ Čo ak je to vymodlené a vytúžené dieťa? Čo ak sa im dieťa dlho nedarilo a vyšlo to až teraz? Tých ,,čo ak,, je viac. A čo, že teraz prerábajú dom? To dovoľuje malým ,,tyranom,, ubližovať jej dieťaťu? Niekedy sa tu rieši všetko možné, len nie problém, na ktorý sa autorka pýta...
@danyelia ale no tak... za tie roky, čo sa im nedarilo otehotnieť (ak to tak bolo, o čom pochybujem) mali hádam dosť času vytúženému a vymodlenému dieťaťu pripraviť dobré podmienky na život, či? Samozrejme, že tie dve malé by ich dieťaťu ubližovať nemali, ale rob poriadky niekde, kde ti nepatrí ani lyžička a kde si viac-menej trpená... Dievčatá musia byť riadny des, ale tak nie je to jej dom, ani jej deti, ani jej pravidlá. V tom je podstata problému. Odsťahovať sa čím rýchlejšie
@danica2711 To nevieme, či sú tam vyslovene ,,trpení,, možno rodina trvala na tom, aby tam zatiaľ bývali, neviem si predstaviť nasáčkovať sa niekde, kde nie som vítaná nasilu, alebo naopak si k sebe nasťahovať rodinu, ktorú by som musela trpieť ja. Aj nám sa na začiatku vzťahu ( už aj s bábätkom) predĺžila prerábka, musela sa meniť celá elektrina, nábytok meškal, tak sme chvíľu museli bývať neplánovane u rodiny aj my, potom sme zase pomohli s bývaním my rodine...A to sme zodpovední až až...Ja len že pomáhať si treba, netreba v tom vidieť hneď niečo ,,nezodpovedné a zlé,, a tu treba hlavne riešiť problém s tými deťmi, vychovať ich a nastaviť im hranice, lebo ak sa takto správajú aj v škôlke/na ihrisku/u lekára/v obchode/všade - tak ďalujem pekne 😬

Akože kam? Doteraz ste bývali pod mostom? Keď už musíte ostať tak si dohodnite pravidlá s dospelými členmi domácnosti, či a kto je za deti zodpovedný a ci ich môžeš vychovať keď to oni nevedia.