Aké su otváracie hodiny vašej škôlky?
Veľmi by ma to zaujímalo, naša škôlka je otvorená od 6.30 - 15.30. Je to škôlka na dedine a ja sa práve kôli tomu nemôžem zamestnať. Dochádzať do práce, pracovať, dochádzať domov a stihnúť vybrať dieťa je v tomto čase nemožné. 😠 Viete, či sa s tým dá niečo robiť? Mňa (nielen mňa) v škôlke odbili, že im nemá kto zaplatiť dlhšiu pracovnú dobu. 😠
od 7,00 do 16,30 tiež som z dediny a učiteľky robia na dve smeny ...
Ahoj
ja som dala teraz maleho do školky a je do 6.30 do 16.00 (teraz som ešte z dcerou na materskej) ale už teraz mi vŕta v hlave ako si môžem nájsť prácu tak aby som to stíhala partner pracuje od 8 do 16.30 a môže si to posunúť ale max o pol hodky ja som pred materskou pracovala mimo mesta takže 55minut autom a pracovala som do 15.30 tak to tiež nestím a vôbec nehovorím o tom že sem tam musí partner alebo ja ostat v práci dlhšie???
Desím sa toho už teraz!!!!
@luciasveckova rodičov mám ale bývaju,ale byvajú v druhom okrese.mama ešte pracuje aocko je na invalidnom dôchodku,apohybovo niejee natom tak dobre aby sa mohol postarať o moju mladšiu3ročnu dceru. ☹
u nas od 6.00-16.30 (co viem tak vacsina skolok u nas v meste takto funguje)...ucitelky robia na 2 smeny....dokonca su take ochotne, ze ked nahodou sa stane, ze niekto nestiha, ze treba len zavolat a pockaju, ze nam dieta nepredaju 😀
od 6:15 do 18:00
7.00-15.30. Klasika, dedina, babky dedky vyberajú aj vodia neraz....
fuha, do 15.30 ??? Tak to je pre mna nepredstavitelne, to by som sa naozaj nezamestnala..U nas od 6.45 do 17.00, ale ak by sa viaceri rodicia zhodli a ziadali by o dlhsiu dobu, tak by sa vraj dalo, aspon do 17.30. Byvame na dedine, par km od BA
som učiteľka a úplne vás chápem, aj ja som mala malé deti. Učiteľky síce pracujú na dve smeny, ale v čase pobytu detí vonku, obeda a keď idú drobci spinkať tam musia byť dve, takže sa musia prekrývať. Otváracia doba materskej školy ďalej závisí aj od toho, koľkotriedna škôlka to je. Riaditeľka má skrátenú prácu s deťmi, vždy je to podľa počtu tried, takže keď je materská škola jednotriedna, aj jej otváracia doba bude kratšia. V trojtriednej materskej škole by nemal byť problém, aby bola otvorená od 6,30 do 17,00, dvojtriedna aspoň do 16,30. Takže nie je to vždy o ochote a neochote, ale bohužiaľ ako všetko okolo školstva o peniazoch. Súkromná materská škola je otvorená samozrejme dlhšie, ale v štátnej materskej škole, kde aj učiteľky dochádzajú, je to ťažko. Nepoznám spôsob, akým by sa dalo zaplatiť učiteľke, aby zostala dlhšie, aj keď je to postavené na hlavu. Je mi jasné, že učiteľka - matka troch malých detí je rada, keď sa dovalí o piatej domov,( keď zastupuje, tak robí od 6,30 za mzdu o ktorej pomlčím) a čakajú ju úlohy s deťmi....ale je určite aj množstvo učiteliek, slobodných, bezdetných, alebo s odrastenými deťmi, ktoré by za určitú hodinovú taxu veľmi radi zostali aj do 18, 30 a spokojnosť by bola na oboch stranách. Ako to však vyriešiť, neviem....ale súhlasím s vami, že sme sto rokov za opicami 😝
u nas na dedine od 7.00 do 16.30
U nas v IT od 7.30 do 14.30 a v piatok len do 13.30, pretoze pani ucitelky by boli prepracovane.
@januschka10 v IT je vsak aj trosku ina uroven zivota. asi tam chlap nezarobi 350e, takze zena moze kludne robit aj na polovicny uvezok. Na sk by som nevyzila, no v skolke im je to srdecne jedno 😠
U nas v Dubline je otvorena od 6.45 - 18.45 Ale preto je to aj take ''lacne; :(
U nas 6,45 - 17
@maranat nie kazdy chlap zarobi vela. moj muz napr. ano, ja som zostala doma,ked zacala skolka. prave kvoli tym super otvaracim hodinam. a potom preto,ze maly bol stale chory a v IT matka nema narok byt s chorym dietatom doma, ani s nim ist lekarovi. Ale aj ja by som rada sla niekam trosku do prace,lenze s takymito otvaracimi hod. nestiham ist takmer nikam. a nemam ziadnu rodinu, takze je nutnost byt doma. ale viem,ze sesternica ma maleho na SK v skolke do 18. ale ma sukromnu skolku. Volila tuto cestu,aby mohla byt v praci.
vo Svite 6,00h - 16,00h
@maranat viem, ze u nas v niektorych skolkach ponukaju si extra doplatit hodiny naviac. Skuste sa poradit s ucitelkami, ci by sa nieco take nedalo. Netreba v tom pripade hladat opatrovatelku a mozno by nejaka rodicovska rada nieco take aj prehlasovala.
Ahojte🙂
My mame otvorene od 7:30 do 17:00, ale ak rodicia potrebuju doniest dietatko skor alebo vyzdvihnut neskor, treba to vopred ohlasit a vieme sa dohodnut. Extra casy si zapisujeme do bloku, rodic ich podpisuje a na konci mesiaca vyuctujeme.
Skuste sa dohodnut s pani ucitelkou a dalsimi rodicmi, ze by ste sa jej na ten extra cas skladali spolocne. Mozno sa potesi, ze si privyrobi (ak jej to riaditelka dovoli).
Drzim palce🙂
my máme dcérku v škôlke v Trenčíne, otvorená je od 7 -16.15 ale po 16 hod už deti presúvajú do inej triedy. Sú tam 4 triedy /spolu cca 90 detí/ . Ja ani manžel ju nikdy nestihneme vyzdvihnúť a preto si musíme platiť pani, ktorá nám ju vyzdvihne ☹ ide to hrozne do peňazí 😒
Keď som sa pýtala na možnosti predĺženia škôlky aspoň do 17 hodiny tak sa na mňa pozerali, že o čo mi ide.... že oni by uvítali keby sa doba otvorenia ešte skrátila 😠
najhoršie je ale to, že každú chvíľu sú nejaké prázdniny, keďže škôlka je stravou napojená na ZŠ 😠 a vždy to všetkým rodičom vyhovuje len nám nie...ja to nechápem 😒 to sú všetci na MD, nezamestnaní alebo majú starých rodičov, ktorí im pomôžu???
@mami.sk inak, my mame s prazdninami ten isty problem. Ked sa zahlasuje dochadzka cez prazdniny, nahlasujem deti ja, pripadne este dve-tri rodiny. Si vtedy pripadam ako krkavcia matka. My sice mame moznost strazenia, cize si nemusim brat dovolenku, no som radsej ked deti idu so skolky.
A taktiez ma velmi zaujima, kedy chodia deti do/zo skolky a kde maju rodicov 🙂, lebo ked ich ide MM zaviest o 7:30 su tam medzi prvymi (ja ich zaviest nechodim, lebo by tam chudatka boli uz 6:30) a ked ich beriem po 16:00, ako mi to vyjde, tak ich bravam takmer ako posledne. Inak my mame skolku do 16:30 a tiez som sa pytala na zaciatku roka, ci by sa nedalo dlhsie, ze ja sice koncim 15:30, ale kym sa dostanem z DCA na Juh, tak to obcas trva. Tiez sa na mna pozreli ako na blbu, ze po 16:30 sa to zapisuje a po 3razoch meskania to ide na socialku. Tak som si musela dohodnut so zamestnavatelom odchod z prace aspon o 15min. skor.
@k_a_j_k_a kam dávate deti? na JUH? my do Zlatoviec 😔 ja sa nad tým zamýšľam už 1,5 roka a zatiaľ som neprišla na to, ako to ostatní riešia. Niekedy mám pocit, že som asi vadná lebo aj ja aj manžel obaja pracujeme.... keď sa nahlasujú deti do škôlky cez prázdniny tak z 23 detí je tam len moja a jedno , max. dve deti okrem nej z jej triedy. a preto takmer vždy škôlku cez všetky prázdniny zavrú 😠 Cez Vianoce je napr.zavretá škôlka 3 týždne, jesenné prázdniny, jarné prázdniny, v lete celý mesiac a mám pocit, že polovicu zo školského roka si máme hľadať náhradné riešenie 😒
Pracujem v službách a v decembri napr. máme stop dovolenkám, v lete tiež problém , ja ju fakt nemám kam dávať.... a keď je celý deň u opatrovateľky to je cca 20 eur ☹ ☹ ☹
a skorší odchod z práce??? to si hneď môžem dať výpoveď keďže máme otvorené do 17 a pracovnú dobu mám do 17.30 plus doprava z centra na Zámostie. Doma som najskôr o 18 hod.
Pani, ktorá nám malú teraz vyberá ide pre ňu po 15 hod. a už je tam väčšinou posledná 😒 Ráno ju vozím tak na 8 a je tam medzi prvými.
Pre koho je potom tá škôlka? rodičia, ktorí pracujú vo fabrikách na rannej smene od 6 nemajú šancu dieťa ráno zaviesť lebo je otvorené najskôr od 6.45 / v inej triede, u nás až od 7/ a takí ako my, čo pracujú min. do 17 ako manžel a ja do 17.30 zase majú problém s vyzdvihovaním. Tak naša škôlka je akurát pre mamičky na MD a nezamestnaných rodičov ☹
najviac ma trápi, že kedže ostatným to vyhovuje, sami nič nezmôžeme a k žiadnej zmene sa nedopracujeme 😒 😒 😒
@mami.sk nase deti chodia na j. Halasu, do Duhy. Ja nastastie pani na vyberanie nepotrebujem, lebo ja to stiham , aj ked len tak tak. Mne nastastie zamestnavatel vysiel v ustrety a pusta ma o 15min. skor. MM ich zase rano vozi, lebo pracuje az od 8:00. Mne to bolo vysvetlene tak, ze rodicia deti sa bud striedaju a jeden chodi rano neskor do prace a druhy chodi z prace skoro. Alebo maju babky a dedkov, pripadne je tam aj vela mamiciek na MD. Viem, ze vacsina deti chodi do 15:00 zo skolky.
@k_a_j_k_a tak to máš super, že to stíhaš 😉
dobre sa im v škôlkach hovorí, ale dnes keď je taký problém s prácou, človek je rád, že vôbec robí a nie aby si v práci diktoval podmienky 😒 ja mám napr. fixnú pracovnú dobu a nemôžem si vyberať ☹
MM má síce pohyblivú pracovnú dobu , ale nesedí v kancelárii a keď ide napr. do Lučenca nemá šancu prísť do 16 domov. Takže naňho nemôžem spoľahnúť, že ju každý deň vyzdvihne.
Preto máme pani, ktorá dcérku vyzdvihne 😉 ale aj to bol problém niekoho nájsť. nám stačí na 2 hodiny - vyzdvihnutie zo škôlky a opatrovanie max. 2 hodiny kým prídem ja z práce. no každá opatrovateľka chce opatrovať celý deň a vyžaduje, aby sme dieťa doviezli k nej domov, čo u nás samozrejme nie je reálne 😒
myslím si, že oveľa viac mamičiek by mohlo pracovať, resp. pracovať v lepšej práci lenže otváracie hodiny škôlok im to neumožnujú ☹ a nie každý si môže dovoliť súkromnú školku 😔
úžasná motivácia mať deti,... keďže robím na 12-ky,.. aj nočné.. pri otváracích hodinách by som musela obťažovať príbuzných, čo po čase každému bude liezť na nervy.. a neverím, že veľa rodičov nemá tiež rovnaký problém,. keď už súkromná škôlka, kde si priplácam, prečo nie od 5,30 - 18.30 napríklad?
Tak by ma zaujimalo kolko hodin tam stravi ucitelka skolky denne s detmi? Aby som mala prehlad ci sa stihnu prestriedat dve za 10 hod. A ako to je cez prazdniny? Ved ucielky v skolke maju tiez dlhsiu dovolenku cez prazdniny ako aj ucitelia na zakladke. Ako su potom u vas statne skolky aj cez prazdniny? Dakujem

@maranat ked je vas viac tak by ste mohli poziadat o zmenu casu, pripadne sa dohodnut s nejakou ucitelkou ze by ste jej to ty ktory potrebujete nejako zaplatili
My mame otvorene neviem od kedy lebo ja chodim na 8 tak to som neriesila do 17:00 v pripade potreby vedia ostat dlhsie. Ale to je sukromna, do statnej sme sa tu naokoli nedostali a tu kde bolo miesto maju otvorenu do 16:30 - ked ja koncim + cesta takze to by som nestihala ,