Ako dlho nechávať dieťa doma s nádchou?
Ahojte, dcérka je už týždeň doma, na začiatku mala len číry sopel a od štvrtku sa jej pustili zelene sople nefuka stále počas dňa možno 4-5kraz ale aj tak, ako dlho ju ešte nechať doma? Toto je na guľku ak bude doma ďalší týždeň a zase riešiť kto s ňou bude 🙈
No ano, este tyzden. Kto jej bude v MS fukat 4-5x sople?
Nechala by som doma, kým neprejdú tie zelené soplíky. Inak neviem, či by ju so vôbec zobrali do škôlky so zelenými soplíkmi, keďže to už mže byť bakteriálna infekcia
Pokiaľ by boli číre a cíti sa dobre, mohla by do škôlky.
A ked si vyfuka nos, tak si pojde umyt ruky ci tymi osoplenymi bude chytat hracky?
@beata_k nechápem tomuto komentáru, pretože sople si fúka do vreckovky a ruky si umýva stále, ale budiš ja som si sem prišla po rozumný názor a nie toto 🤦🤣
Zober dcéru k pediatricke, dá jej lokálne ATB na zelené sople
A áno. Další týždeň doma. Toto sú proste škôlkarské záležitosti
@pribinak u dr sme boli, dala nám unifox ale nevidím zmenu, takže ostane doma radšej 🙂
Zelená znamená chorobu, nemá čo robiť v kolektíve.
Nechapem, co je na tom nerozumne, ale ok. Mne sa obycajna servitka obcas premoci kvoli soplom a umyvam si ich stale. Ak ma ruky od sopla, tak nakazi ine deti...
@beata_k veď píšem že ju do škôlky nedám, zariadime si to tak aby mala s kým byť 🙏 radšej nech sa poriadne prelieči
Zelené sople nie sú o nič horšie ako číre..
Aj tie ATB potrebuju nejaký čas
Pri soploch je to veľmi individuálne. Sama musíš na svojom dieťati vidieť či je v pohode alebo nie. Napr. môj mladší ma aktuálne tiež len sopeľ ale okrem toho je celkovo nesvoj plus k tomu sa nevie sám vysmrkat a potom mu to zateka. Do škôlky nepôjde. Ale straší ten ma sople už vyše týždňa, okrem toho nič, keby neboli prázdniny, ide do školy.
@nikpa tak dcérka bola minulý týždeň taká na nič, oči lesklé mala len vodavy sopel, kašeľ prestal a je fit, teraz však má sople, ale zelené. Tak ostane doma aby potom nebola znova za tri dni doma 🤣
Zelene sople su znakom, ze choroba pokrocila, je v dalsom stadiu. Najinfekcnejsie su práveže tie prve priesvitné riedke, ktoré su vsade a lahko sa teda siria v kolektive pri malych detoch. Ale clovek nikdy nevie ako si s tym imunita poradí..
Ma oslabenu imunitu pri chorobe/ ciroze, lahsie cosi dalsie moze chytit.. a tiez, mozu tieto sople sa tazsie fukat, hromadit, moze zacat kasel a tak sa to skomplikovať...
A teda klobuk dole, ze vydrzala doteraz bez choroby
Ach jaj, po tisicikrat: ZELENA neznamena chorobu. KAZDY soplik znamena chorobu! Aj ciry, aj biely, aj zlty, aj zeleny. A nie, zelena neznamena ani BAKTERIALNU infekciu. Farebny soplik je sposobeny bunkami imunitneho systemu - bielymi krvinkami, ktore odumreli v boji proti infekcii. Je uplne prirodzene, ze sa konzistencia aj farba soplika meni, najprv je tecuci ciry - predstavte si, najviac infekcny! Potom sa zahustuje a meni aj farbu, aj na zltu, zelenu. Kazde dieta a aj vacsina dospelych ma v nose prirodzene nejake bakterie, nema zmysel ich za beznych okolnosti skumat a nema ziaden zmysel pouzivat lokalne atb do nosa, ked treba atb, tak celkove.
Kazdopadne pokial este ma tych soplov vela, tak do skolky by som nedavala.
Pokým sa nevyliečia zelene sople, veď tie su virusové
Moj mal 1 mesiac zeleny a iba rano. Cez den mu nos netiekol. Mali sme pamycon, potom uniflox. Nic nepomahalo z tychto, takze za mna uplna zbytocnost. 3x sme boli u lekarky, uz som bola aj neprijemna, ale atb nechcela ani za Boha. Vytery tiez nie. Ze to nevidi tak zle. 🥲 Po 4 tyzdnoch cez vikend mi zacal tak skaredo kaslat, ze sme sa zlakli a isli sme na pohotovost. Bala som sa, lebo mesiac mat tmavozelene sople tiez nie je podla mna normalne.
Lekarka na pohotovosti hned dala kortikoidy injekciu a atb v sirupe. Sople na dalsi den a ani kasel uz neboli.
V skolke bol z toho tyzden, ale ako pisem, sople mal iba rano. Cez den nic.
@okseen podľa mňa by mali v škôlky paušálne zrušiť od novembra do marca zavrieť a majú úplne všetci rodičia po starostiach. Tu dokonca mudr jassova píše, že priesvitný sopel je infekčnejsi než zelený. Dúfam, že kvôli takýmto všetkým premotivovaným osobám zavedú zrušenie škôlok a bude super pokoj, lebo ako čítam celého kona, ešte sa dokonca nevedia ani lekári ani matky dohodnúť, ktorý sopel je ten infekčný 😂😂😂😂😂😂😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂😂😂
@dadka1997 a pani Mudr Jassova píše, že priesvitné sú infekčnejsie 😂😂😂 https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate...
@okseen samozrejme, ze su infekcnejsie. Virusy su najaktivnejsie na zaciatku, vela krat este pred samotnymi priznakmi choroby.
@buducamama a zábavné je, že keď teda píšeš, že je infekčné ešte pred príznakmi, prečo by teda malo také dieťa ostať doma? 😂😂😂
Akoze ako dlho?No ved kym nie je zdrave.
@dadka1997 tak ale nemozes porovnavat alergiu a chorobu, ved to je snad jasne…
Nikto netvrdi, ze zlte sople nie su infekcne, ale rozhodne to nie je tak, ze LEN zlte/zelene su infekcne, vsetky su, a najviac tie priesvitne na zaciatku, ked je najvacsia virusova naloz a kvapocky lietaju kade-tade.

zelené sople znamenajú bakteriálnu infekciu, so zelenými určite nie do škôlky.....